Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (MONB / MONBAT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Новината намира място дори и в Ройтерс, но не мога да намеря за колко Монбат я е взел. Някой може ли да хвърли малко светлина?
Намират се само ето такива преводи от анонса на самия Монбат - Market Screener
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБраво на Монбат..
„Монбат“ продава германското си дружество ЕАS на британци за 36 млн. евро
https://www.investor.bg/pazari/538/a...-evro--352774/
Коментар
-
Браво на Монбат..
„Монбат“ продава германското си дружество ЕАS на британци за 36 млн. евро
https://www.investor.bg/pazari/538/a...-evro--352774/
Last edited by Kiro; 25.05.2022, 11:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМонбат АД-София Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета08:34
Уведомление относно сключено споразумение с Бритишволт за продажба на литиево-йонната дивизия на Монбат Груп в Германия
Прикачени файлове:
Уведомление
Намират се само ето такива преводи от анонса на самия Монбат - Market Screener
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеРазпродадох всичко тук и го набутах в Неохим,времето ще покаже дали съм прав или греша......
Коментар
-
4.Приемане на решение за разпределение на печалбата на дружеството, реализирана през 2021 г. и част от неразпределената печалба от предходни години г. Предложение за решение: Нетната печалба на дружеството, реализирана през 2021 в размер на 1 195 628,53 лева да бъде разпределена като дивидент на акционерите, заедно с част от неразпределената печалба от от предходни години в размер на 4 304 371,47 лева като обща сума на дивидента е 5 500 000 лв. Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на централния регистър на ценни книжа, като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на общото събрание като такива с право на дивидент към 14-тия ден след деня на ОС, на което е приет годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата. ОСА овластява СД на дружеството да предприеме всички необходими правни и фактически действия относно изплащането на дивидента.
Коментар
-
сега въпросите са: кой ще гушне комисионната за имота в Австрия, и като знам колко стабилна е ситуацията в Африка на кого утре ще "подарим" и за колко имота в Тунис. Пък шараните/за съжаление и аз съм в тва мнозинство/ нека чакат дивиденти и ръст на артията. Май трябва да пререгистрираме Ад-то в АДСИЦ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Ако мислиш, че инвестирането в акции е zero sum game, значи наистина нямаш представа какво изобщо са акциите. Точно това е най-хубавото не акции, че не са zero sum game!!!
Едит: Склонен съм да се откажа от определението "САМО И ЕДИНСТВЕНО". Вярно е крайно. Но оставам зад виждането, че е основен начин и ще ми бъде лесно да го докажа с факта, че българският пазар е един от малкото в света (всъщност не знам за друг), който и до ден днешен не е дори разумно близо до върховете си от преди 15 години.Last edited by unsworth; 25.03.2022, 14:00.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеФундаментът и пазарното представяне са напълно разкачени. Една инвестиция на БФБ може да реализира доходност САМО И ЕДИНСТВЕНО на базата на zero sum game
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Е да, де. Точно това казва и спекуланта. Фундаментът и пазарното представяне са напълно разкачени. Една инвестиция на БФБ може да реализира доходност САМО И ЕДИНСТВЕНО на базата на zero sum game - трябват "глупаци", "риби", както там всеки ще нарече приливът на свеж ритейл, от който да се вземат парите при pump and dump.
Монбат определено е образец в този аспект. Не е интересна не защото резултатите не растат и компанията не прави добри печалби, а и дивиденти раздава, а защото "не е сред интересните". Как и защо някой може да я направи интересна обаче не ми е в експертизата. Видно е само, че пазарът я подценява и недооценява.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
С това не съм съгласен. Ясно се забелязва прилив на нов ритейл на БФБ в последните година - две. Пазара стана доста по-жив и интересен. Само погледни дневните обороти колко по-добре са вече. Просто тази акция не е сред интересните.
Монбат определено е образец в този аспект. Не е интересна не защото резултатите не растат и компанията не прави добри печалби, а и дивиденти раздава, а защото "не е сред интересните". Как и защо някой може да я направи интересна обаче не ми е в експертизата. Видно е само, че пазарът я подценява и недооценява.
Коментар
Коментар