IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение

Всмисъл
    https://www.investor.bg/a/538-pazari...aya-na-mesetsa

https://www.investor.bg/a/444-novini...sastoyatelnost

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
      Явно ще трябва да търсят друг купувач на германското си дружество. BritishVolt са го закъсали. Не ,че е толкоз фатално, но се очертава възможност за бърза спекулация с акцията.
      Всмисъл

Коментар

• Първоначално изпратено от Dam G Разгледай мнение

Коя е мама ? Разясни какво имаш напредвид , ако може...
        Не знаеш ли кои са дружествата около Бобокови

Коментар

• Явно ще трябва да търсят друг купувач на германското си дружество. BritishVolt са го закъсали. Не ,че е толкоз фатално, но се очертава възможност за бърза спекулация с акцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Ето огря те. Интересно, че пропуснаха плащане по облигационната си емисия и мама не им е помогнала.
            Коя е мама ? Разясни какво имаш напредвид , ако може...

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

Аз искам да взема още няколко тона под 4.60..... ама май няма да ме огрее
              Ето огря те. Интересно, че пропуснаха плащане по облигационната си емисия и мама не им е помогнала.

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

Пожелавам ти да те огрее

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Сега дали ще се фокусират в бизнеса и да подновят обратното?

Делото "Боклукгейт" срещу Бобокови е прекратено

Коментар

• Сега дали ще се фокусират в бизнеса и да подновят обратното?

Делото "Боклукгейт" срещу Бобокови е прекратено

Делото срещу русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови, станало известно като "Боклукгейт", е прекратено и върнато на прокуратурата. Причината са неясноти и нарушения във внесения обвинителен акт, които пречат да на защитата на подсъдимите, записано е в окончателно определение на апелативния...

Коментар

• Вчера мина последния пакрт дето тежеше на пазара и е време за поход над 5 лв. Скоро не е имало и обратно изкупуване, очакваме и оттам да дойде пауър!

Коментар

• Първоначално изпратено от repo na repoto Разгледай мнение

Без Христо мравояда няма да минат ГЕРБ дори водят някакви тайни преговори, а той знаем в кой джип влиза.. така, че споко.
                        Правителство май няма да има...... след НГ нови избори, нов късмет

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                          Н

Лоша новина е, че ГЕРБ и Пеевски са много близо до това отново да завземат властта у нас особено след поправките в ИК. Политическият риск при такъв развой пред Монбат е съществен, съответно и никой не иска да държи в ръце един от най-горещите картофи на борсата. Е, като излезе някой по-силен отчет и спекулантите пак ще го пожелаят. Дотогава - спокойствие и летаргично спускане надолу.

Не е препоръка.
                          Без Христо мравояда няма да минат ГЕРБ дори водят някакви тайни преговори, а той знаем в кой джип влиза.. така, че споко.

Коментар

• На текущата цена дивидентната доходност се закрепи точно на 3% спрямо последния дивидент. За 9-месечието обаче печалбата на акция е на половина спрямо същия период на 2021 г. (0.22 лв. срещу 0.46 лв.). Това не е чак толкова голяма изненада, защото пък имаше много да се наваксва от ковид годината. Няма как и капитализацията да не поспадне, ако спада печалбата.

В интерим репортите от преди войната Русия се посочва като четвърти по големина експортен пазар за продукцията. Украйна също си беше пазар, макар и не ключов. Продажбата на значими активи също е фактор за начина, по който изглежда баланса за пред широката публика.

Който има тук, независимо дали е пенсионен фонд или индвидуален, режимът е hold and hope. Това че компанията опитва да се разшири в северна Африка и изобщо на развиващите се пазари, е обоснована стратегия. Ясно е, че бъдещето не принадлежи на оловно-киселите акумулатори, но докато това бъдеще дойде, особено в страните с по-нисък стандарт, пазар за продукцията ще има.

Добра новина е, че и цената на оловото не пострада от войната както се случи с други суровини. В момента то се търгува на около 20% от своя пик през 2018 г. (около 2000 долара за тон).

Лоша новина е, че ГЕРБ и Пеевски са много близо до това отново да завземат властта у нас особено след поправките в ИК. Политическият риск при такъв развой пред Монбат е съществен, съответно и никой не иска да държи в ръце един от най-горещите картофи на борсата. Е, като излезе някой по-силен отчет и спекулантите пак ще го пожелаят. Дотогава - спокойствие и летаргично спускане надолу.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Добре, че върви обратно изкупуване, защото иначе може и да се занулим !
                              Имам и никак не ми е приятно, че толкова паднаха !
                              Имаш възможност да усредниш

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                Голяма активност в тия Монбатърляци...
                                Добре, че върви обратно изкупуване, защото иначе може и да се занулим !
                                Имам и никак не ми е приятно, че толкова паднаха !

Коментар

Working...
                                X