IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Монбат" никога не е била добра копания. Беше сравнително добра инвестиция, което е различно. А беше добра инвестиция именно заради такива далавери, за които Бобокови имаха карт бланш, а на други не са позволени. Няма лошо, да правят компания на Банев. Ако имат достатъчно да се разкешат, може и да се отърват. После ще оглозгат компанията, за да си върнат парите.

Аз мисля да закривам всички позиции на БФБ. "Градус" особено ми беше за дълго държане и ще ме боли. И без това имах угризения, че подкрепям пладнешки разбойници. Сигурно нямаше да ми дреме, ако бях на плюс, ама не съм. Очевидно тече преразпределение и не се знае кой още ще изгърми. Прокопиев са го емнали. Гришата само си мисли, че му се е разминало. Ако и тимаджиите и Донев са на мушка, то цялата борса се обезсмисля. Дори задника човек няма да може да си избърше с акциите на техните велики компании. Барем да бяха още на хартия. Иронията в случая е, че самите Бобокови щяха да са сравнително защитени, ако не бяха мажоритари и бяха направили компанията истински публична.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Аз горе-долу се подведох по хвалбите на някои инвеститори тук, колко прекрасна акция е тази на МОНБАТ. Те ще се припознаят, но разбира се не очаквам да ми върнат загубите от 8 на 4 лева за акция
      Ще ти ги върнат, що не - пара бол!

Монбат Беше добра компания, или поне даваше вид на такава доста време, допреди две години.

Както и да е, ударът тук е преднамерен. И съдейки от други подобни разследвания на родната прокуратура и стилът й, сигурно тепърва ще се вадят още кирливи ризи.

После следва едно дълго разтакаване по медии и съдилища, което ще удари много лошо по имиджа на Монбат като публична компания!

Иначе тук си беше дърво и за мен!

Коментар

• Силно се надявам да оцелее компанията, защото е структуроопределяща за целия сектор. За съжаление се оказа пряко замесена в скандала.

ПС: нямам акции на дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
          Те ще се припознаят, но разбира се не очаквам да ми върнат загубите от 8 на 4 лева за акция
          Щом ги броиш само до 4, значи че ще трябва да черпиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
            Винаги гледам подозрително, когато норочат даден мажо и акция за син чип и супер яки, супер коректни, НАЙ и т.н.. Монбат бяха така нарочени за много години. Не знам сега как ги третирате.
            Аз горе-долу се подведох по хвалбите на някои инвеститори тук, колко прекрасна акция е тази на МОНБАТ. Те ще се припознаят, но разбира се не очаквам да ми върнат загубите от 8 на 4 лева за акция

Коментар

• Винаги гледам подозрително, когато норочат даден мажо и акция за син чип и супер яки, супер коректни, НАЙ и т.н.. Монбат бяха така нарочени за много години. Не знам сега как ги третирате.

Коментар

• Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са арестувани

Имената на бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови днес бяха замесени в сецакцията на прокуратурата срещу вноса и износа на опасен отпадък.
                По информация на bTV, те са арестувани по подозрения за фиктивен износ на боклук в чужбина, както и за укриване на данъци. Бяха обискирани техни имоти в Русе, Монтана и София. Бизнесът на братя Бобокови е свързан с производство на автомобилни масла в Приста ойл в Русе и рециклиране на акумулаторен и оловен скрап, за която имат рециклираща площадка на фирма Монбат Рисайклинг в Монтана.

Last edited by X_Y; 28.05.2020, 21:50. Причина: Непозволен линк.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  И при "Софарма" политическият риск също е огромен. Чичо има връзки с Посолството, но ако прекали ще яде дървото.

Агрофондът на "Елана" и "Корадо" са по-пазарно ориентирани. При повечето от останалите си даваме парите на престъпници, за да намажем и ние нещо покрай тях. Съучастници сме един вид. И аз съм такъв, особено при пилетата. При Бобокови имам пари за семки.
                  Всички за които става дума са с яки корени в бившата ДС и служителите им, които не са им роднини по права линия, прелитат от ''кошер на "кошер".....
                  Last edited by maki; 28.05.2020, 21:25.

Коментар

• И при "Софарма" политическият риск също е огромен. Чичо има връзки с Посолството, но ако прекали ще яде дървото.

Агрофондът на "Елана" и "Корадо" са по-пазарно ориентирани. При повечето от останалите си даваме парите на престъпници, за да намажем и ние нещо покрай тях. Съучастници сме един вид. И аз съм такъв, особено при пилетата. При Бобокови имам пари за семки.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                      Изумен съм, че тук има изненадани. Би трябвало да сте наясно с бизнеса на Бобокови. Подобни некадърници могат да вадят печалба единствено с престъпления, укриване на данъци, неспазване на трудовото законодателство. Собствен музей щели да си правят. Сега и за Ангелови ще се изненадате сигурно, когато ги захапят за норките.
                      Дано не си прав. Търговският им директор до скоро, в момента е търговски на Софарма.

Коментар

• Изумен съм, че тук има изненадани. Би трябвало да сте наясно с бизнеса на Бобокови. Подобни некадърници могат да вадят печалба единствено с престъпления, укриване на данъци, неспазване на трудовото законодателство. Собствен музей щели да си правят. Сега и за Ангелови ще се изненадате сигурно, когато ги захапят за норките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                          Шестима задържани за аферата с опасните отпадъци, сред тях - зам.-министър

Заместникът в МОСВ упражнявал натиск и издавал разрешителни за италианския боклук. Фирма пращала опасен отпадък на фиктивни дружества

Въпросният заместник принуждавал и производителите у нас да предават опасния отпадък на определени и контролирани от него дружества за преработка.

Така се е възползвало дружество за преработка на акумулатори, с фабрика в Монтана. Първоначално то изнасяло опасните отпадъци от дейността си в Германия, но услугата била скъпа. С цел спестяване на средствата дружеството започнало да изпраща опасните отпадъци на фирми с фиктивна дейност. Генерирала се огромна печалба и се избягвало заплащането на данъци в големи размери - посочи Милева.

https://clubz.bg/99213-shestima_zady...oScO8JZFvpxypQ
                          Браво на тях, да тровят България и Монтана в частност, 6+, супер компания, супер син чип. През годините от "професионални" заболявания, свързани с изпаренията и изобщо боклуците в завода са починали невероятно много хора, обезщетенията, които им изплащат, струват ли колкото един живот? А пък с чужд боклук да се застрашава здравето и околната среда, НЕДОПУСТИМО!
                          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Шестима задържани за аферата с опасните отпадъци, сред тях - зам.-министър

Заместникът в МОСВ упражнявал натиск и издавал разрешителни за италианския боклук. Фирма пращала опасен отпадък на фиктивни дружества

Въпросният заместник принуждавал и производителите у нас да предават опасния отпадък на определени и контролирани от него дружества за преработка.

Така се е възползвало дружество за преработка на акумулатори, с фабрика в Монтана. Първоначално то изнасяло опасните отпадъци от дейността си в Германия, но услугата била скъпа. С цел спестяване на средствата дружеството започнало да изпраща опасните отпадъци на фирми с фиктивна дейност. Генерирала се огромна печалба и се избягвало заплащането на данъци в големи размери - посочи Милева.

https://clubz.bg/99213-shestima_zady...oScO8JZFvpxypQ

Коментар

• Monti продъжава да сипва с легена

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Зависи срещу кого е сигналът и дали е "оперативно интересен" - тука е така, за съжаление.

Иначе ГГ-БГ е абсолютно прав, пак за съжаление. Абе, къде изчезна Екуити прайвит, познат повече като куроператор-а - ех, какви времена бяха с неговите дцф модели, ех
                                45 лв дцф-цена трябваше да е вече, по куроператорския модел.
                                И това още при двойно по-малко акции..
                                Обаче на 11 пъти по-ниско, някакви сульовци се назландисват Ц, ц кво нещо е пазара,.

Коментар

Working...
                                X