IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
    Не са го напазарували - дадоха им го защото имаха да вземат едни пари, но парите ги нямаше
    Дори не възнамерявах повече да чета темата, но сутринта ми кликна един колега с молба да споделя нещо по статията от австр. сайт и по изключение се включвам последно. На инвеститорите - успех.

Знам BB50, че си информиран и е напълно възможно в основата на операцията да стои някакво уравняване на вземания/задължения.

От общо достъпните документи от нета, обаче, не изглежда съвсем така.
    Купено е дружество Аурора ИММ ГмбХ, седалище Велс, Горна Австрия, което е собственик н а замъка.
    След смяната на собствеността, седалището е преместено във Виена, сменено е името на Монбат Имм ГМБХ, за негов управител е сложен Станислав Стаменов, който оперативно като прокурист се грижи за бизнеса на Монбат в Австрия.
    Попитан от медиите за покупката и бъдещите планове Стаменов отговаря уклончиво и изтъква, че това придобиване е станало изцяло по решение на СД на Монбат в Бг. Той възнамелява да се запознае с допълнителни подробности, да осъществи контакти с местни власти и т.н.

В миналото, точно преди 10 години замъкът е купен на търг, (вероятно след това е апортиран в Аурора ИММ ГмбХ, но това не се уточнява изрично от статията) от две физически лица - Юрген Хезц и ЛКД, които стават заедно управители на дружеството. ЛКД е наше момче, ще си го проучите сами, нямам време за това.
    Изрично е подчертано, че в Австрия основно само Хезц се е представял пред обществеността като собственик на замъка и доколкото е един от водещите търговци на антики, ползвал го е целево за своя бизнес като депо и за други мероприятия - базари, сватби и т.н.
    Не се споменава, кой от двамата какви дялове е притежавал към момента на продажбата.

Хесц е споделил пред медията, че това е една от "най-гладките и културно осъществени сделки, които е реализирал. На уговорения ден, още рано сутринта договорената сума беше влязла в сметката ми." Страните официално не са обявили цената по сделката, предполагаемата цена е от порядъка на 15-16 млн. Евро.
    Т.е. имало е ефективно плащане. Ефективното плащане може да значи нещо, може и да е част от по-голяма операция по разчети. Тези неща трябва да се обясняват.

Поглеждате партидата в отчетите на Монбат и се забелязва, че сумата инвестирана в дъщерни дружества от 2-ро към 3-то трим. 2019 нараства с едни порядъково 32 млн. лв. ТУК От падащо мени търсите 2-ро и 3-то трим. 2019.

В отчета на групата стои следното разяснение. Стр. 19

"През юли 2019 г. Групата придоби 100% от капитала на Аурора Имобилен Австрия (в последствие преименовано на Монбат Имобилен Австрия). За целите на изготвяне на този съкратен консолидиран финансов отчет сделката по прехвърляне на дяловете на Аурора Имобилен не е третирана като бизнес комбинация, а като сделка по прехвърляне на активи, като стойността на придобитите активи е посочена на ред „Инвестиционни имоти“ в междинния съкратен отчет за финансовото състояние."

Има елементи и детайли, които искат допълнително обяснение и анализ, но него ще го прави някой друг.
    Last edited by nachev; 04.06.2020, 05:22.

Коментар

• Атанас Бобоков се оттегля от поста изпълнителен директор - http://www.x3news.com/download/?id=464819

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение

Индианец, ужким го даваш стабилен бизнесмен, голям превозвач, а-у, а плюеш по всичко българско като комплексиран мияч на чинии... Нещо ме съмняваш.

Иначе, тук продадох всичко онзи ден, вярно 20% надолу, ама няма как да се предвидят излагациите на нашата прокуратура.
        Нещо не чуваш петела ми се струва.Как ти роди мозъка тая глупост че плюя по всичко българско.Объркал си се.Помисли малко преди да пишеш.Плюя върху това което наистина не става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Никого не защитавам, нещо си се объркал ! Търгувам от както я има борсата ! Писах и поясних по долу какво имам предвид ! Пак да ти го кажа, източването на публични компании е недопустимо ! Били сме потърпевши всички от това ! Надявам се не мислиш, че е добре да се съсипват работещи и печеливши бизнеси какъвто е този на Монбат !
          Някой беше писал в темата ...хипотетично ако от печелившия бизнес се извади рециклирането, какво ще остане ...
          За другото да не питам - щото харчовете за кръчмата и замъка явно вече са извън баланса ...Какго казваш - разбира се законно спечелени ...
          Ама това очевидно са само приказки от кварталната бакалия... Много ми се иска да стана акционер тук , ама като чувам (чета) такива приказки ..
          п.с. За да не се спекулира по темата приканвам ДВО-то да се намеси с пояснения ...всъчност има ли такъв чиляк ...или само по ведомост
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Не знам дали си търгувал по времето на хитовите мостове и пътища та ги приказваш тия...Мажо да ми защитаваш ...
            Ами оня , който не ползваше компютър ...щото всичко било в главата му
            Никого не защитавам, нещо си се объркал ! Търгувам от както я има борсата ! Писах и поясних по долу какво имам предвид ! Пак да ти го кажа, източването на публични компании е недопустимо ! Били сме потърпевши всички от това ! Надявам се не мислиш, че е добре да се съсипват работещи и печеливши бизнеси какъвто е този на Монбат !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Като си тръгнал да показваш защо не покажеш и замъците на Доган и Пеевски а ? Да не говорим за огромната разлика, че тези цитираните от теб са бизнесмени и имат право да си купуват каквото поискат, а Доган и Пеевски са политици - "бизнесмени" !
              Не знам дали си търгувал по времето на хитовите мостове и пътища та ги приказваш тия...Мажо да ми защитаваш ...
              Ами оня , който не ползваше компютър ...щото всичко било в главата му
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от JohnDoe9 Разгледай мнение
                Може да ги е хванало яд, че в ДАНС си нямат такъв замък https://www.noen.at/zwettl/vertrag-u...esz-158437834# , какъвто Монбат си е напазарувал лятото на 2019
                Ползвам Google translate , но от статията разбирам, че тези замъчета вървят по 14-15 М Евро
                Не са го напазарували - дадоха им го защото имаха да вземат едни пари, но парите ги нямаше

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                  Хах...въртяха се слухове за тая тъпотия още миналата година. Сега ще се окаже, че имат и пут опция, като с ресторанта.

п.п. нямам от поне 5г и съм много щастлив
                  п.п.п. бачи Здравко, няма проблем който каквото иска да си купува, стига да не е за сметка на ортаците му (другите акционери) - да си разкеши дивидента, и с неговата част и летяща чиния (по Доган) да си купи.
                  Не си ме разбрал правилно може би ! Кражба от акционерите и източване на дружествата е недопустимо, затова и не го коментирам даже ! Още повече че имам акции в Монбат. Мисълта ми беше, че много по логично е един бизнесмен да има замък отколкото един политик

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                    Това сигурно е инвестиция в производствени мощности или придобиват някакво ноу-хау, което ще помогне за бъдещето на компанията.
                    Хах...въртяха се слухове за тая тъпотия още миналата година. Сега ще се окаже, че имат и пут опция, като с ресторанта.

п.п. нямам от поне 5г и съм много щастлив
                    п.п.п. бачи Здравко, няма проблем който каквото иска да си купува, стига да не е за сметка на ортаците му (другите акционери) - да си разкеши дивидента, и с неговата част и летяща чиния (по Доган) да си купи.
                    Last edited by Тъпо парче; 02.06.2020, 18:18.

Коментар

Може да ги е хванало яд, че в ДАНС си нямат такъв замък https://www.noen.at/zwettl/vertrag-u...esz-158437834# , какъвто Монбат си е напазарувал лятото на 2019
                      Ползвам Google translate , но от статията разбирам, че тези замъчета вървят по 14-15 М Евро
                      Това сигурно е инвестиция в производствени мощности или придобиват някакво ноу-хау, което ще помогне за бъдещето на компанията.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Като си тръгнал да показваш защо не покажеш и замъците на Доган и Пеевски а ? Да не говорим за огромната разлика, че тези цитираните от теб са бизнесмени и имат право да си купуват каквото поискат, а Доган и Пеевски са политици - "бизнесмени" !

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

По-добре се махни ти.Между другото тая артия вече е заминала.Щом си държач на артии тук вече су нагълтал тиня .
                          Индианец, ужким го даваш стабилен бизнесмен, голям превозвач, а-у, а плюеш по всичко българско като комплексиран мияч на чинии... Нещо ме съмняваш.

Иначе, тук продадох всичко онзи ден, вярно 20% надолу, ама няма как да се предвидят излагациите на нашата прокуратура.

Коментар

• Може да ги е хванало яд, че в ДАНС си нямат такъв замък https://www.noen.at/zwettl/vertrag-u...esz-158437834# , какъвто Монбат си е напазарувал лятото на 2019

Коментар

• Ако цялата операция на ДАНС и Прокуратурата (в частта и срещу Монбат) се окаже Поръчка /за себе си не се съмнявам в това/ и не се докажат твърденията им във времето, най-малкото е необходимо да знаем, чрез кои конкретно служители и представители на горните институции е реализирана /на кои лично дължим посочените резултати/.
                              Last edited by X_Y; 02.06.2020, 17:05.

Коментар

• Много добри пари изкарах навремето от тая артийка!
                                Но излезнаха прогнили нещата тука и набълбуканите ще реват, като магарета.

Коментар

Working...
                                X