Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (MONB / MONBAT)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
....Продажбите са основно на ритейла, на дребни акционери.....
И няма никаква сделка почти 2 часа???
Основният продавач е един - сценарий 2.Last edited by Каммен; 05.06.2020, 16:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Оттук насетне виждам два сценария:
Сценарий 1: Възстановяване на (част от) цената заедно с икономиката и оправдаване на Бобокови. При този вариант не планирам излизане. Вероятността според мен е 10%. На този етап прокурорската бухалка не е ясно защо удари точно тук, но доминиращата версия е интерес към заграбването на бизнеса им.
Сценарий 2: Заграбване на бизнеса, което ще (или може да) мине през още по-ниска цена. Ако залогът за живота и свободата на собствениците е техният пакет, те ще го продадат на безценинца, каквата впрочем вече е моментната пазарна капитализация на Монбат. За мен този ще бъде сценарият на 90%. Изход ще търся по време на хайпа за евентуалното търгово предложение на потенциалния нов мажоритар. Гледали сме такива мачове, играли сме ги...
Иначе признавам, че процентите ги раздавам по чувство и житейски опит в България. Събитията около Монбат, които ме нараняват и като акционер, и като пенсионно осигуряващ се в "Доверие", бяха последната капка, която преля морето от глупости на управляващата партия и министър председателя. За мен със случващото се тук българското правителство е окончателно дискредитирано и на следващите избори аз съм принуден "да гласувам с отвращение" както се казва за основния политическо конкурент, било то БСП или Слави Трифонов. Просто наистина тая държава прекали...Last edited by Каммен; 05.06.2020, 16:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение... Прави ми впечатлени след доста грубите действия на натиск първите 2-3 дена, последваха други 2-3 дни в които много се внимава да не прескочи 3.50лв. Имаше 2-3 случая в която спокойно ако не се натискаше, можеше да се остави да отиде на 3.60-3.70 и там да си продаваха, но не.
Аз лично моите акции съм си ги "изписал от баланса", считам ги вече за нулева стойност. Моята загуба не е пренебрежима в процентно изражение, а в абсолютна стойност представялва няколко заплати, затова и демидж мениджмънта беше безпредметен и безнадеждно закъснял дори и при сривовете за короната. Факт е, че закъснях и сбърках с държането, но грешката беше направена доста отдавна. Надявам се да съм си взел поуките.
Оттук насетне виждам два сценария:
Сценарий 1: Възстановяване на (част от) цената заедно с икономиката и оправдаване на Бобокови. При този вариант не планирам излизане. Вероятността според мен е 10%. На този етап прокурорската бухалка не е ясно защо удари точно тук, но доминиращата версия е интерес към заграбването на бизнеса им.
Сценарий 2: Заграбване на бизнеса, което ще (или може да) мине през още по-ниска цена. Ако залогът за живота и свободата на собствениците е техният пакет, те ще го продадат на безценинца, каквато впрочем вече е моментната пазарна капитализация на Монбат. За мен този ще бъде сценарият на 90%. Изход ще търся по време на хайпа за евентуалното търгово предложение на потенциалния нов мажоритар. Гледали сме такива мачове, играли сме ги...
Иначе признавам, че процентите ги раздавам по чувство и житейски опит в България. Събитията около Монбат, които ме нараняват и като акционер, и като пенсионно осигуряващ се в "Доверие", бяха последната капка, която преля морето от глупости на управляващата партия и министър председателя. За мен със случващото се тук българското правителство е окончателно дискредитирано и на следващите избори аз съм принуден "да гласувам с отвращение" както се казва за основния политическо конкурент, било то БСП или Слави Трифонов. Просто наистина тая държава прекали...Last edited by unsworth; 05.06.2020, 15:49.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Наблюдавам акцията от седмица много подробно, след събитията. Прави ми впечатлени след доста грубите действия на натиск първите 2-3 дена, последваха други 2-3 дни в които много се внимава да не прескочи 3.50лв. Имаше 2-3 случая в която спокойно ако не се натискаше, можеше да се остави да отиде на 3.60-3.70 и там да си продаваха, но не. Ето и сега е така, бетон през 20ст. Та, дали тук не е зоната където са заложени акциите за кредитите?
И ако е така кой натиска/трябва да има бая акции/ и има интерес? Някой от фондовете?
Коментар
-
https://www.capital.bg/politika_i_ik...shto_bobokovi/
А мотивите може да са всякакви. Може да са свързани с апетити към успешния им бизнес, а може да са странична жертва на лъкатушещия криминален сюжет около незаконния внос на отпадъци, в който прокуратурата е трябвало да премести мишената си от дългогодишния ползвател на държавни услуги Христо Ковачки към по-далечните на властта и по-удобни за целта бизнесмени.
Обвиненията към братя Бобокови будят скептицизъм. Това са хора с добра репутация, които не са се появявали в криминални хроники за 30 години. Те инвестират в доста сложен технологичен бизнес, с много добавена стойност за страната и се конкурират на световния пазар. Това, което се говори за техния криминален внос, не е сериозно, защото знам партньорите им - те правят много сериозен контрол на репутацията на хората, с които работят, и не могат да си позволят криминални партньори
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПросто олигарсите на БХ и Шиши взимат ресурса на старите олигарси..А народа си тъне в мизерия..
Загледах зад него гора , е гората ли ще подпира ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАма ти това сериозно ли го мислиш..Значи той горял лошият илигарх..А Правителството, министерствата и контролните органи къде са били..А защо ли Ковачки не е разследван и арестуван, да не би защото е близък до управлението..Или има наши и ваши олигарси- това ли казваш..Добри и лоши олигарси- добро и лошо крадене и корупция..
Изкараха ги какви ли не и на края съдят Бг и ние ще плащаме.
Тук не е по различно явно ще им скапят бизнеса и ще остане на минимални мощности .
Монбата не е от вчера ако е имало нарушения къде са спали до сега?
Жалка е картинката
- 1 like
Коментар
-
Ама ти това сериозно ли го мислиш..Значи той горял лошият илигарх..А Правителството, министерствата и контролните органи къде са били..А защо ли Ковачки не е разследван и арестуван, да не би защото е близък до управлението..Или има наши и ваши олигарси- това ли казваш..Добри и лоши олигарси- добро и лошо крадене и корупция..
Коментар
Коментар