If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Класици Само ми е интересно къде спи пенсионния надзор..........
На същото място, където спят и застрахователния и борсовия надзор.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
ОК
Класици Само ми е интересно къде спи пенсионния надзор.
Рентапарк ЕООД е намалило дела си в Св. Св. Константин и Елена холдинг АД от 18,9% на 6,9% на 27 март 2012 г. ППФ Съгласие го е увеличил от 1,91% на 6,97% на 27 март 2012 г.
УПФ Съгласие също си е увеличило дела в Св. Св. Константин и Елена холдинг - от 4,96% на 6,91%, отново на 27 март 2012 г. ДПФ Съгласие го е увеличило от 1,9% на 6,89%.
ДПФ ЦКБ Сила е увеличил дела си в КД Пеликан АД от 4,46% на 6,07% на 28 март 2012 г.
Делът на Химимпорт груп АД в Зърнени храни България АД се увеличава от 54,87% на 57,78%
Този на Павлекс-97 ЕООД в Сила холдинг АД се увеличава от 0,44% на 8,87% на 28 март 2012 г. На ЧПБ Тексимбанк АД намалява от 8,43% на 0%.
На следващия ден (29 март 2012 г.) Павлекс-97 ЕООД намалява дела си в Сила холдинг АД от 8,86% на 3,87%, а УПФ Съгласие го увеличава от 4,98% на 6,98% на 29 март 2012 г.
По тази логика приятел само Алкомет и Албена и София комерс от по-ликвидните са стойностни. На баба ти хвърчилото.
Не казвам, че Хима няма потенциал, но за да тръгна изобщо да го разглеждам, предваритетелното условие е смяна на мажоритарите. Аз с подобни в съдружие не влизам, включително, не на последно място и от морални съображения. Не правя всичко за пари...
Иво Каменов, който е един от шефовете на варненската силова групировка ТИМ и трети най-влиятелен човек в България според "Форбс" е споменат на официалната страница на руското Министерство на природните ресурси и екологията като съучредител на Световния Съюз по Киокушин (б.ред. стил карате).
Министърът на природните ресурси Юрий Трутнев е запален каратист, поради което подчинената му пресслужба е натоварена и с оповестяването на тези несвойствени за ресора му събития.
Отношенията между Каменов и Трутнев обаче не се изчерпват със спортната дружба, показа съвместно разследване на Биволъ и сайта LiveBiz.
Синът на Трутнев, Дмитрий, е в управата на две банки на „Химипорт" в България и в Русия.
Дмитрий Трутнев е финансовият съветник на Централна кооперативна банка (ЦКБ) и е член на съвета на директорите на руския „ТатИнвестБанк", регистриран в столицата на Татарстан Казан. В управата на руската инвестиционна банка Дмитрий Трутнев е заедно с изпълнителния директор на „ЦКБ Груп" Красимир Жилов и изпълнителните директори на застрахователна къща „Армеец" Румен Георгиев и Цветанка Крумова.
Авторитетният руски бизнес всекидневник "Ведомости" пък подхвана действащия министър на природните ресурси заради подозрения в наличие на конфликт на интереси. В руската застрахователна компания „Итил" големият му син му също е член на съвета на директорите.
„Децата на министрите трябва да се занимават с нещо. Големият ми син вече е достатъчно голям и може да се занимава с каквото си пожелае. Макар че, ако прави нещо в сферата на добива на природните ресурси, то мен, сигурно, ще ме е много срам", коментира ситуацията руският министър, цитиран от „Ведомости".
Конфликт на интереси?
Синът на руския министър обаче може да създаде проблеми на баща си. Според сайта на „Химимпорт" АД, сред основните дейности на холдинга са именно петролът и горивата. Също така, „Химипорт" посочва, че „е надежден бизнеспартньор на водещи световни компании", сред които са руските енергийни гиганти като "Севергазпром" и „Лукойл".
Контролът върху проучвания и добива на петрол и природен газ обаче е сред основните ресори на министър Трутнев.
Наскоро стана известно, че "Химимпорт Петрол Варна" ЕООД вече е започнала изграждането на верига бензиностанции из цялата страна с марката "Химойл".
пряко няма конфликт на интереси на синчето на руския министър и баща му, но не знам доколко има смисъл да се започва изграждането тепърва на верига бензиностанции в цялата страна...
Ти ......понеже ме кефиш.....като гриинхорн.......Кажи колко процента очакваш доходност на текущия портфейл..,и при какъв риск на ликвидност във времето...........на портфейла
П.С. Забравих...кои са ликвидните според теб........и за колко време можеш да излезеш от тях.........без да свалиш цената.да кажем ....с 5-10%
Бобане, аз съм толкова диверсифициран, че не виждам да имам какъвто и да е проблем с ликвидността, та да разпродам всяка една от акциите си в рамките на 1 ден. Най здрав съм на Брефа, ама там ликвидност да искаш...
За доходността, не знам - не ме интересува годишната, малко по дълъг ми е хоризонта. Виж дивидентната съм я изчислил за тая година да е над 6% минимум.
Десперадо, всичко ще си дойде на мястото, когато му е времето.
Успешния умее да чака.
А иначе дори и на сегашния маркет има поне 16 стойностни акции, от които 12-13 са прилично ликвидни. Без АДСИЦите имам имам предвид. Те са нужни сега ама ще е до време.
Не е да няма избор. Аз съм си влязъл на 80 % от тях и съм си доволен.
И кротко си допълвам когато имам възможност ( и кеш)
Пък нека ми се хилят за бройката....
Ти ......понеже ме кефиш.....като гриинхорн.......Кажи колко процента очакваш доходност на текущия портфейл..,и при какъв риск на ликвидност във времето...........на портфейла
П.С. Забравих...кои са ликвидните според теб........и за колко време можеш да излезеш от тях.........без да свалиш цената.да кажем ....с 5-10%
По тази логика приятел само Алкомет и Албена и София комерс от по-ликвидните са стойностни. На баба ти хвърчилото.
Десперадо, всичко ще си дойде на мястото, когато му е времето.
Успешния умее да чака.
А иначе дори и на сегашния маркет има поне 16 стойностни акции, от които 12-13 са прилично ликвидни. Без АДСИЦите имам имам предвид. Те са нужни сега ама ще е до време.
Не е да няма избор. Аз съм си влязъл на 80 % от тях и съм си доволен.
И кротко си допълвам когато имам възможност ( и кеш)
Пък нека ми се хилят за бройката....
Извода е, че през какъвто и период на турболенция да минат, стойностните неща се връщат към справедливата си стойност, а шитовете потъват и потъват, надолу в посока към пени маркета.... Баневци, Божковци, Захариевци, Тимаджии, Енергонита...
Извода е, че през какъвто и период на турболенция да минат, стойностните неща се връщат към справедливата си стойност, а шитовете потъват и потъват, надолу в посока към пени маркета.... Баневци, Божковци, Захариевци, Тимаджии, Енергонита...
Нещо е много тегаво, нещо "синистро-молестро" стана в тая тема... Ни дума, ни вопъл, ни стон...
Те това е само за едно малко Зрънчо... Смятайте мащабите на счетоводното творчество и креативност в играта "тука има, тука нема" при "Флагмана" какви са...
Ми чакаме Одиторът да се произнесе...Има ли печалба ,няма ли......нормално ли е всичко.......
Плаща ли се данък на тази "виртуална" печалба(не е малък,особено ако се види няколко години назад)....Ми ...ще се чуе скоро....ама да не се покриеш
Нещо е много тегаво, нещо "синистро-молестро" стана в тая тема... Ни дума, ни вопъл, ни стон...
„Изпълнението на договорите е отложено за 2012 г. и това налага корекция в признатия приход, което се отразява в междинния финансов отчет за четвърто тримесечие на 2011 г.“, обясняват още от Зърнени храни.
„Съзнаваме, че посочването на приблизителния приход в междинните отчети на дружеството е довел до определени очаквания във връзка с резултатите към края на отчетния период, но сме се водили от стремежа да оповестяваме възможно най-пълна и актуална текуща информация, която да бъде в полза на акционерите и всички други ползватели“, заявяват още от ръководството на фирмата.
Те това е само за едно малко Зрънчо... Смятайте мащабите на счетоводното творчество и креативност в играта "тука има, тука нема" при "Флагмана" какви са...
Защо за най-стария клуб са признали Славия, а не вас? Може да изглежда несправедливо на първо четене
От Витоша по-високо нема,от Искъро по-длъбоко нема,от София по-големо нема, от СЛАВИЯ И ЛЕВСКИ по-старо нема, от шопо по-арен и убав човек нема! Дръж се земьо --- шоп те гази!
Коментар