IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
    ОК, а защо им е да надуват коеф. и печалбите на тези техни свързани компании, в които инвестират? Трябва ли пред някой да защитават портфейла си? Та те могат да си ги бълбочат и без подобни упражнения.
    E, трябва нещата да изглеждат истински поне малко от малко, за да върви далаверата. В смисъл - ние ще се правим, че нещата са истински, а КФН ще се прави, че ни вярва, и всички са доволни...

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
      Може да ви се струва странно, но мажоритаря тук не купува с цел да може силните ръце да поемат количества(доколкото е възможно с тази ликвидност) Видя се какво направиха Монбат с изкупуването... тези които продават изтеглят пари от БФБ. Когато му дойде времето с една програма за изкупуване от 3-4 млн ще се вдигне цената на 3.3 . Ако следите пазарите внимателно пазарите извън САЩ ще видите че ужасно много СТРАХОТНИ акции за вече в гаден мечи пазар над 2 години без големи причини - за тези 2 години печалбата не се промени съществено . Понеже става въпрос за много пари тези които купуват не са съгласни обикновените играчи да купуват весело и бодро и правят всичко възможно да има УЖАСЕН страх иначе не могат да употребят милиардите си. НО на всичко идва края,така както дойде края на идиотския и наистина ужасен спад на природния газ в САЩ например. Ако видите графиката ще Разберете че ръстовете от много голмите дъна се дължат на ПАНИКА на купувачите че не могат да намерят по-добро място за парите си а в момента акции като Химимпорт са без алтернатива като място за парите на тези които ги имат.
      Подобна е и моята теория, независимо, че нямам акции тук.... харесвам прости компании вместо холдинги.....
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
        Другите фондове не им пазаруват компаниите. Само техните си пенсионни фондове ги купуват.
        ОК, а защо им е да надуват коеф. и печалбите на тези техни свързани компании, в които инвестират? Трябва ли пред някой да защитават портфейла си? Та те могат да си ги бълбочат и без подобни упражнения.

Коментар

С това да продават на пенсионери съм съгласен, но едва ли другите фондове не са запознати с тази схема и се втурват да им пазаруват компаниите.
          Другите фондове не им пазаруват компаниите. Само техните си пенсионни фондове ги купуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
            За да продадат дялове на пенсионерите, да! Публична тайна е, че това е един от малкото им "печеливши бизнеси". Я като си фен на Хима, кажи ми какво знаеш за дейноста на компании като Велграф Асет Мениджмънт, Инвестиционна компания "Галата", Химснаб.... ...ей така, като на лаик, с по едно-две изречения. Щото пазарната капитализация на тия гони половин милиард, и ти като един добър инвеститор, би трябвало да знаеш каква дейност развиват, за да оправдаят тези бомбастични оценки, дето се вика, струват повече от майката...

Ето, в Капитал бяха разнищили темата донякъде:
            Ако не със "Съгласие", със "Сила"
            Пенсионните фондове на групата "Химимпорт" наливат все повече пари в свързани компании
            и ТОВА НЕ СА КУХИ ПЕЧАЛБИ И КАКВО Е ТОГАВА,РЕГУЛАТОРА ТИ КАТО ГИ ДОПУСКА ЗА ТЪРГОВИЯ ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ.
            То и от Стандарт Инвестмънт си правиха каквото искат и резултата е налице.

Това един холдинг или компания майка как ще се държи вътре в групата е отделен въпрос, но не е за неразбиращи и кухи анализатори.Това така ли е?

Статията е от януари 2011г. до сега мина доста време, а "ХИМСНАБ" го продадоха след като го качиха веднага, а дали на техните си фондове може да проверите.
            Със "Зърнени Храни" обаче се объркаха като го направиха в неподходящият момент, както и размер.И за тази цена сега да са виновни минотарите, а видиш ли в другите са само вътрешни хора които държели цените и даже спекулативно ги вдигали е едно от генералните заключения без грам факт, което се описва в статията хаха.Което е близко до акъла, но не и на финансист или анализатор,консултант.
            На пазар на мажоритари или минотарите им трябват пари и смъкват стойността до техните си очаквания(спрямо моделите за оценка които ползват, които пък колко работят и предоставят някаква информация само фундаментално е отделен въпрос и защо точно сега е много важно) и то със суми от 3-5 хил лв. или мажовците били държели цените високи.Ами да,но преди всичко за да стане това ти трябва ликвидност или липса на такава. Успех на търгуващите тука с тази ликвидност, която даже не от значение за мажоритарите.

В това отношение са седмичник и това тяхното си е манипулация и изсмукване от пръстите

Такива журналисти и така предоставена информация са по опасни.
            След такава информация, кои друг би инвестирал в каквото и да било. та вие със слухове и дитирамби искате да докарате апокалипсис, до там сте стигнали.
            Но след историята покрай "Зърнени Храни" и пълното мълчание и липса на връзка със инвеститорите, няма да могат да го продадат и това ще им тежи в всяка гледна точка.
            Last edited by Вътрещаря; 16.05.2012, 15:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
              Айде бе, какви приказки пак.Къде са точно кухите печалби, един пример ще се даде лли?
              Или както и преди от шизофрения няма да можете да определите кое евтино и кое скъпо.До кога така?????????

Че то, ако зависеше от хора като вас търговията с акции става паразитна.Така ли е?
              Може да ви се струва странно, но мажоритаря тук не купува с цел да може силните ръце да поемат количества(доколкото е възможно с тази ликвидност) Видя се какво направиха Монбат с изкупуването... тези които продават изтеглят пари от БФБ. Когато му дойде времето с една програма за изкупуване от 3-4 млн ще се вдигне цената на 3.3 . Ако следите пазарите внимателно пазарите извън САЩ ще видите че ужасно много СТРАХОТНИ акции за вече в гаден мечи пазар над 2 години без големи причини - за тези 2 години печалбата не се промени съществено . Понеже става въпрос за много пари тези които купуват не са съгласни обикновените играчи да купуват весело и бодро и правят всичко възможно да има УЖАСЕН страх иначе не могат да употребят милиардите си. НО на всичко идва края,така както дойде края на идиотския и наистина ужасен спад на природния газ в САЩ например. Ако видите графиката ще Разберете че ръстовете от много голмите дъна се дължат на ПАНИКА на купувачите че не могат да намерят по-добро място за парите си а в момента акции като Химимпорт са без алтернатива като място за парите на тези които ги имат.

Коментар

За да продадат дялове на пенсионерите, да! Публична тайна е, че това е един от малкото им "печеливши бизнеси". Я като си фен на Хима, кажи ми какво знаеш за дейноста на компании като Велграф Асет Мениджмънт, Инвестиционна компания "Галата", Химснаб.... ...ей така, като на лаик, с по едно-две изречения. Щото пазарната капитализация на тия гони половин милиард, и ти като един добър инвеститор, би трябвало да знаеш каква дейност развиват, дето се вика, струват повече от майката...
                Не претендирам за нищо и НЕ съм фен на Хима. Както описах по-долу съм на загуба и ако ти нямаш тук, аз със сигурност ги мразя повече. Просто задавах въпроси и не разбирам защо е тази агресия?
                С това да продават на пенсионери съм съгласен, но едва ли другите фондове не са запознати с тази схема и се втурват да им пазаруват компаниите. За техния си /който на хартия е най-доходоностният мисля за 2011/ не виждам защо има да си оправдават инвестициите с по-добри коеф. Това последното го разбирай като въпрос - трябва ли пред някой да оправдават и защитават инвестициите си и портфейла като цяло?

Коментар

И това се прави с цел да си продават мажоритарните дялове ли? Ако да - нали всички спекуланти и дребни инвеститори само за това се молят. Има нещо твърде странно - просто за мен НЕ е нормално една компания да струва колкото двугодишната и печалба, още по-малко толкова голяма и все пак с някаква история. Грубо казано това значи апартаментите примерно да струват колкото им е наема за 2 г. ?
                  За да продадат дялове на пенсионерите, да! Публична тайна е, че това е един от малкото им "печеливши бизнеси". Я като си фен на Хима, кажи ми какво знаеш за дейноста на компании като Велграф Асет Мениджмънт, Инвестиционна компания "Галата", Химснаб.... ...ей така, като на лаик, с по едно-две изречения. Щото пазарната капитализация на тия гони половин милиард, и ти като един добър инвеститор, би трябвало да знаеш каква дейност развиват, за да оправдаят тези бомбастични оценки, дето се вика, струват повече от майката...

Ето, в Капитал бяха разнищили темата донякъде:
                  Ако не със "Съгласие", със "Сила"
                  Пенсионните фондове на групата "Химимпорт" наливат все повече пари в свързани компании
                  Last edited by SEBULBA; 16.05.2012, 14:26.

Коментар

Кухите печалби се правят, за да вдигнат оценките на определени компании от групата
                    И това се прави с цел да си продават мажоритарните дялове ли? Ако да - нали всички спекуланти и дребни инвеститори само за това се молят. Има нещо твърде странно - просто за мен НЕ е нормално една компания да струва колкото двугодишната и печалба, още по-малко толкова голяма и все пак с някаква история. Грубо казано това значи апартаментите примерно да струват колкото им е наема за 2 г. ?
                    Last edited by първи стъпки; 16.05.2012, 14:02.

Коментар

Кухите печалби се правят, за да вдигнат оценките на определени компании от групата
                      Айде бе, какви приказки пак.Къде са точно кухите печалби, един пример ще се даде лли?
                      Или както и преди от шизофрения няма да можете да определите кое евтино и кое скъпо.До кога така?????????

Че то, ако зависеше от хора като вас търговията с акции става паразитна.Така ли е?

Коментар

Имаш предвид Химснаб ли? Ами там просто няма участници трейдъри и затова цените им са нормални. Не бих казал че има балони в групата, напротив
                        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Виж, аз въобще не защитавам Химгрупата, нито препоръчвам покупки или продажби. Че са "кухи" не споря, обаче не става въпрос за преоценки, тъй като много на брой години показват само печалби, а с преоценки това не става. Освен това и не е записано това в отчетите им под печалба.
                          Искам да попитам какъв според вас е смисълът от такива "кухи" печалби /не се заяждам, наистина не разбирам/? Ясно е, че те не искат да си продават акциите /т.е. искат да си останат мажоритари/ и в този смисъл не ги интересува акцията да е набълбочена. Очевидно не искат и да правят обратно изкупуване, защото при тези цени всеки, вярващ в компанията си би я изкупувал. На всичко отгоре на тази печалба се дължат и данъци /с изкл. на финансовите инстр./?

Коментар

ОК, тогава с какво си обясняваш спада до П/Е 2,4 на една от най-ликвидните БГ компании
                            и какво трябва да ти се обяснява???

като пада цената на акцията, а печалбата за последните 12 месеца се запазва и дори леко се повишава то тогава П/Е пада ....................... като се вдигне цената на акцията -> тогава и П/Е ще се вдигне или ако печалбата падне тогава П/Е ще се качи

какво толкова те притеснява тебе това П/Е???

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
                              как да ти отговоря на този въпрос когато аз никога не съм писал, че печалбите им са "кухи"

питай тези които твърдят, че печалбите са "кухи"

аз имам друго мнение за ХИМ-а и мажоритарите тук
                              ОК, тогава с какво си обясняваш спада до П/Е 2,4 на една от най-ликвидните БГ компании, с изключително стабилни показатели и отчети, в основния индекс и история?

Коментар

Бе около 5 поста надолу:
                                "Искам да попитам какъв според вас е смисълът от такива "кухи" печалби /не се заяждам, наистина не разбирам/? Ясно е, че те не искат да си продават акциите /т.е. искат да си останат мажоритари/ и в този смисъл не ги интересува акцията да е набълбочена. Очевидно не искат и да правят обратно изкупуване, защото при тези цени всеки, вярващ в компанията си би я изкупувал. На всичко отгоре на тази печалба се дължат и данъци /с изкл. на финансовите инстр./?"
                                как да ти отговоря на този въпрос когато аз никога не съм писал, че печалбите им са "кухи"

питай тези които твърдят, че печалбите са "кухи"

аз имам друго мнение за ХИМ-а и мажоритарите тук

Коментар

Working...
                                X