IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
    какъв ти е точно въпроса ................ ако мога ще ти отговоря
    Бе около 5 поста надолу:
    "Искам да попитам какъв според вас е смисълът от такива "кухи" печалби /не се заяждам, наистина не разбирам/? Ясно е, че те не искат да си продават акциите /т.е. искат да си останат мажоритари/ и в този смисъл не ги интересува акцията да е набълбочена. Очевидно не искат и да правят обратно изкупуване, защото при тези цени всеки, вярващ в компанията си би я изкупувал. На всичко отгоре на тази печалба се дължат и данъци /с изкл. на финансовите инстр./?"

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
      Ако за 1 шише черно джони се палите толкова години, да ви дам едно синьо и да гледам сеир!
      Ясно е, че не е за шишето, проблемът според мен е в това, че никой от тях не иска обяснява на начинаещите! Очевидно те се възприемат за напреднали и не отговарят на глупави въпроси, но едновременно с това плюят тези над тях, как видиш ли не им обясняват /и не им отговарят на подобни глупави въпроси/ и как те самите не разбират и губят от това , визирам мажовците на ХИМ, ББ и всички останали/
      Last edited by първи стъпки; 16.05.2012, 02:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки
        А ти ще отговориш ли на въпроса ми или просто ще продължиш спора с "мисирката"?
        какъв ти е точно въпроса ................ ако мога ще ти отговоря

Коментар

• Ако за 1 шише черно джони се палите толкова години, да ви дам едно синьо и да гледам сеир!
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
            За мен въпросът е без смисъл.... има на хартия а в наличност не....
            Специалистът по ТИМ е опонентът ми той има там 200 К загробени лева ..сага може и да са повече ,нека той да каже ...
            И каква им е далаверата да ги има само на хартия и да им плащат данъците, при положение, че не искат нито да продават, нито да купуват? Тези пари някога трябва да излезнат от там, по един или друг начин!
            Last edited by X_Y; 16.05.2012, 09:40.

Коментар

• Ето това е отвратително във форума тук - ако чакаш псувни и хора, радващи се на твоя провал, коментари колкото щеш! Когато питаш обаче за нещо нормално, например "Искам да попитам какъв според вас е смисълът от такива "кухи" печалби /не се заяждам, наистина не разбирам/?" никакъв отговор! Колкото и елементарен да ви се струва въпроса, не мислите ли, че е 100 пъти по-градивен от това, всеки да доказва как другите са по-тъпи и той е №1?

Коментар

• .
                Първоначално изпратено от http://www.infostock.bg/infostock/control/news/details/35056
                Следващия Централизиран публичен търг на БФБ ще се проведе между 22.05.2012 г. и 05.06.2012 г.
                15 Май 2012 16:29

БФБ-София АД регистрира 22 дружества за приватизация посредством следващия 28-ми Централизиран публичен търг, който ще се проведе на борсата.

Началната и крайната дата на централизирания публичен търг са 22.05.2012 г. и 05.06.2012 г.

Сред атрактивните дружества, чиито акции ще се предложат за продажба са:

0.29% от Химимпорт АД, собственост на Консолид Комерс ЕАД;
                29% от Лесилхарт АД;
                13% от Мототехника - І АД;
                9.71% от Програмни продукти и системи АД;
                7.6% от Частно акционерно дружество Зографски АД.

18 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства.

Дружествата ще се продават на сегмент Централизиран публичен търг на Приватизационен пазар на Българска фондова борса София АД. Общата номинална стойност на предложените акции е 1 245 727.8 лв. Публичните дружества са само две - Химимпорт АД и Сливница 1968 АД.
                Last edited by Jekata; 15.05.2012, 22:04.

Коментар

• На ОСА тук и на ГАЗта няма да присъствам, но други минотари ще!
                  От началото на публичноста им все едни и същи коментари и брътвежи, без чуваемост ;-
                  ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО КЕРЕЗОВ `най добрият` и УПРАВА
                  ХИМа ~230мил. ~112м.кеш ~73м.налични;- нетна печалба за 1ак.~0,48лв
                  ГАЗта ~12,2мил. ~7,3м.кеш ~1,3м.налични;-нетна печалба за 1ак.~0,59лв
                  Грубо за двете дружества ако се гласува дивидент по ~0,10лв ,щеса необходими
                  ~25милиона лв.барабар с превилигированите.
                  И в двете дружества ТЕ притежават повече от 71% или18мил. остават там където са . Ще излязат ~ 5мил. за тази БАНЯ ....и в тези временаааа , ех че блясък,

Коментар

• Говорите за "кухи" компании или печалби

Кое е "кухото" в групата? ЦКБ групата от финанси, Армеец, Транспорта им - Балкан, БРП, ПДНГ, имотите им? Лично аз съм ползвал услуги само от Балкан и бях доволен и всичко и доста по довоелен ако сравня с дискаунтер авиолинуа, както и пенсионното им осигуряване, според мен е по-читаво от това на останалите - въпреки всичко - поне инвестират по-голям част в БГ и така е правилно!

А за кухите печалби от финансови преоценки от продажби на финансови активи и т.н., ами в крайна сметка Хима е холд, има само участия и пари които преразпределя от едно дружество в друго, на база политики, нужди - ами то само таква може да е дейността на един холдинг, да купува участия, да преразпределя
                    There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                      Необременен имаш предвид да не знае за какво наистина става въпрос? Щото компании с кухи печалби и търгуващи се на РЕ дори и под 2 по света дал господ. Даже Еврохолда една година направи стотици милиони печалба от преоценки и РЕто му беше под 2 на високите цени. И оттогава загуби има няма 85% от стойността си.
                      Виж, аз въобще не защитавам Химгрупата, нито препоръчвам покупки или продажби. Че са "кухи" не споря, обаче не става въпрос за преоценки, тъй като много на брой години показват само печалби, а с преоценки това не става. Освен това и не е записано това в отчетите им под печалба.
                      Искам да попитам какъв според вас е смисълът от такива "кухи" печалби /не се заяждам, наистина не разбирам/? Ясно е, че те не искат да си продават акциите /т.е. искат да си останат мажоритари/ и в този смисъл не ги интересува акцията да е набълбочена. Очевидно не искат и да правят обратно изкупуване, защото при тези цени всеки, вярващ в компанията си би я изкупувал. На всичко отгоре на тази печалба се дължат и данъци /с изкл. на финансовите инстр./?

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                        Необременен имаш предвид да не знае за какво наистина става въпрос? Щото компании с кухи печалби и търгуващи се на РЕ дори и под 2 по света дал господ. Даже Еврохолда една година направи стотици милиони печалба от преоценки и РЕто му беше под 2 на високите цени. И оттогава загуби има няма 85% от стойността си.
                        Примера ти е крайно неудачен. Има компании на П/Е 4-5 и то много добри... например фолксваген и др. автомобилни компании от най-добрите, Еврохолд не е бил никога на такова П/Е

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                          ако идва някой необременен инвеститор, това би била първата му компания в портфейла!

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                            Проблема е, че поради манталитета на притежателите на мажоритарното Е, то до притежателите на минотарното Е, не достига нищо от П. Какво значение тогава има дали П/Е е 2, 3, 15 или пък 1 ? Пък ебахти пазаруването, общ обем 6к. Че то толкова обикновено човек оставя в гащите на стриптизьорката на вечер! Радвайте се, поне докато някой по-голям не е развързал чувала, че ще видите къде ще я навре акцията...
                            Себула, за да си по-спокоен, първо искам да споделя: имам тук, средната ми е много по-висока от пазарната и осредняването ми все-повече отънява!
                            Така, сега да кажа по същество: много компании в световен мащаб НЕ дават дивиденти /въпреки че аз съм за това/, но това не им пречи да растат и развиват. За много компании се говори, че са подценени на БФБ, но такова чудо поне за мен няма друго. Това е много ликвиден /за БФБ стандартите/ холдинг, участващ в главния индекс, с история и абсолютно стабилни и предвидими показатели. П/Е му е /който се смята за основен/ 2,4 някъде, при смятащ се за нормален 12-15!??!! За мен моментна цена показва само това, колко малко хора търгуват на БФБ и как всички знаем всичко за отчетите, политиката и мажоритарите. Това за мен не е възможно да се случи на по-развит пазар /която и да е компания от основните индекси в топ 30 примерно държави/. Не давам препоръки за покупки, просто според мен ако идва някой необременен инвеститор, това би била първата му компания в портфейла!
                            Last edited by първи стъпки; 15.05.2012, 16:28.

Коментар

• Аз съм казал и преди. Когато някой иска да вземе или да получи нещо от някоя компания по негово желание - просто по БГ законодателство купува 50%+ от акциите и управлява както намери за добре. Ама това става с пари. ако нямаш, няма какво да искаш някой да ти подаява

Иначе тук с толкова много проекти, как да стане за дивиденти
                              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Това неговото е олигофрения.

Коментар

Working...
                                X