IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бях решил да купя малко тук, но в момента съм малко поразколебан...

Коментар

• Първоначално изпратено от РОСЕН Разгледай мнение
      Колко е стоиността на акциите на химимпорт? Труден ли е въпросът? Аз мисля, че не е. Да разгледаме някои от основните показатели на дружеството.
      1. Постоянна печалба - дори и в годините на отминалата криза;
      2. Коефициент P/E - 2.19 към момента;
      3. ROA - 2.12%
      4. ROE - 9.34%
      5. Счетоводна стойност на акция - 8.33 лв;
      6. Какво се е променило от времето когато дружеството се листва, когато се търгуваше за 17 лв, 8 лв и т.н.? - нищо по отношение на самото дружество.
      7. Какво би станало ако, по някаква неясна причина, дружеството реши да разпредели дивидент в размер на 30%, включително и за предходни години?
      8. Колко би бил този дивидент?
      9. Ако не разпределя дивидент как се натрупва печалбата и как това натрупване влияе върху цената на акцията?

Затова, без да препоръчвам разбира се, смятам, че цената на акция е между 5лв и 8,50лв. Толкова е за мен стойността на тези акции, което за мен лично означава, че в момента са силно, силно подценени.
      Не е препоръка, имам от тях.
      Приятен ден и успехи на всички!
      Разликата между пазарната цена и твоите въжделения, е "дисконт за мажоритар", който отразява постоянно нарастващото убеждение на минотарите, че някога нещо ще видят от тия "печалби", както и нарастващото доверие в отчетите, които им се представят...

Коментар

• Когато започнат да им вярват цената няма да е тази

Коментар

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
          Ха сто милиона за първото тримесечие, а никои не им вярва на отчетите, просто са същите като при ЗХБГ "врътки" аххах дали?
          Странно е ако чак сега си задаваш този въпрос.

Коментар

• Ха сто милиона за първото тримесечие, а никои не им вярва на отчетите, просто са същите като при ЗХБГ "врътки" аххах дали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
              Ще ли да минава под номинал?
              Препоръки няма!
              Щом си го задаваш този въпрос, значи има причини за натам......

Коментар

• Ще ли да минава под номинал?
                Препоръки няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  На теб ника не беше ли Черно Джони от Литър .....
                  гладна мисирка - просо сънува...
                  вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

• Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнение
                    не само го изкарва, но и си го вкарва мисирката ..................... толкова и е акъла просто
                    На теб ника не беше ли Черно Джони от Литър .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
                      Ще изкараш на магарето оная работа....смешник...
                      не само го изкарва, но и си го вкарва мисирката ..................... толкова и е акъла просто
                      вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
                        Ще изкарам ,пак ще изкарам без много зор да не съм измекярин, като теб да ми обясняват как се лъжат бабите с боновите книжки из старозагорско....
                        А иначе си инвестиционно недоразумение...
                        Къс когато ДАУ беше дълъг и дълъг погато падаше....
                        Ама като няма кой акъл да ти дава а с обиди към тоя и оня покровители не се печелят....Измекяр на борсата..ПФУ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Ами това обясни на държавата ,която вече месец не може да си продаде 700 К на 1,04 лв...
                          Ако прочетеш темата 10 страници назад ще ти стане ясно и много ще имаш да чакаш тези 8 лв....

П.П. също така съм сигурен че от Фалиралото ОТЦК ще изкарам някой леФ отколкото от мажоритара тук ,който и циганчето от Столипиново вече не купува....

Коментар

• Мдаа, Роска, ако много се изкушаваш тъдява - по-добре си вземи малко от привилегированите. Ма внимателната, не с голямата шепа
                            Скоро ще ги видиш на нива от 1 $ и ще ти кихат 10-11% всяка година.

Коментар

• Първоначално изпратено от РОСЕН Разгледай мнение
                              Колко е стоиността на акциите на химимпорт? Труден ли е въпросът? Аз мисля, че не е. Да разгледаме някои от основните показатели на дружеството.
                              3. ROA - 2.12%
                              4. ROE - 9.34%
                              6. Какво се е променило от времето когато дружеството се листва, когато се търгуваше за 17 лв, 8 лв и т.н.? - нищо по отношение на самото дружество.
                              7. Какво би станало ако, по някаква неясна причина, дружеството реши да разпредели дивидент в размер на 30%, включително и за предходни години?
                              9. Ако не разпределя дивидент как се натрупва печалбата и как това натрупване влияе върху цената на акцията?

Затова, без да препоръчвам разбира се, смятам, че цената на акция е между 5лв и 8,50лв. Толкова е за мен стойността на тези акции, което за мен лично означава, че в момента са силно, силно подценени.
                              Ами това обясни на държавата ,която вече месец не може да си продаде 700 К на 1,04 лв...
                              Ако прочетеш темата 10 страници назад ще ти стане ясно и много ще имаш да чакаш тези 8 лв....

П.П. също така съм сигурен че от Фалиралото ОТЦК ще изкарам някой леФ отколкото от мажоритара тук ,който и циганчето от Столипиново вече не купува....
                              Last edited by Монти; 09.06.2012, 12:42.

Коментар

• CHIM - стойност

3. ROA - 2.12%
                                4. ROE - 9.34%

Коментар

Working...
                                X