IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Надали това е искрата, но все пак:

Вестник Капитал Daily

“Химимпорт” иска да навлезе и в безмитната търговия”

"Химимпорт" иска да навлезе в бизнеса с безмитната търговия. Това става ясно от съобщение до Комисията за защита на конкуренцията, с което дружеството "Бългериан еъруейз груп", част от холдинга, обявява, че заедно с швейцарската The Nuance Group създават съвместната компания "Нюанс БГ".

Българският регулатор обаче за пръв път в историята си прецени, че не следва да се изкаже по въпроса дали създаването на съвместното предприятие представлява концентрация и ако да, дали тя заплашва да засегне съществено конкуренцията на местния пазар. Причината е, че оборотите на двете компании и свързаните с тях дружества надвишават определени прагове и сделката придобива т.нар. общностно измерение и ще трябва да бъде одобрена на европейско ниво.

Швейцарското дружество е специализирано в оперирането на безмитни магазини и бутици по летища. От сайта на фирмата става ясно, че тя оперира в 17 държави, стоките й се предлагат и на борда на самолетите. Българската "Нюанс БГ" е учредена през септември. Капиталът й ще достигне 2 млн. лв., а швейцарската фирма и авиационната група на "Химимпорт" имат равно участие. Предметът на дейност на новата компания е предоставяне на търговски услуги на пътници с безмитни и обмитени стоки в самолети и на летища, пристанища, сухопътни граници, дипломатически магазини и военни бази в България и т.н.

Коментар

• Локомотивът тръгна!!!
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        На мен ми е интересна тригодишната графика и на привилегированите и на прошляшките В сравнение с тия мутрашки смешни акцийки, имотите са хиляда пъти по-стабилна инвестиция, а носи и текущ доход.
        По писанията ти разбрах, че единствената книга която си прочел през живота си е винету" Ами как се спори с човек, който през живота си е чел само винету?!
        Ама ти разбираш от графики ли.....и какво виждаш.....

...забавлявам се на постовете ти....

ще ти вземем паричките ,споко

Коментар

• На мен ми е интересна тригодишната графика и на привилегированите и на прошляшките В сравнение с тия мутрашки смешни акцийки, имотите са хиляда пъти по-стабилна инвестиция, а носи и текущ доход.
          По писанията ти разбрах, че единствената книга която си прочел през живота си е винету" Ами как се спори с човек, който през живота си е чел само винету?!

Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          Здравейте....Хубава 2013г на Всички

Не бях разглеждал подробно нещата от преди Коледа.....НО сега съм ДОВОЛЕН

Тук вече гоним Левчето....на пук на всички черногледи ...

Лорде...скубиш ли си косите....скуби ги,скуби ги
          Личи си че си ГРИИНХОРН

Лорде глей сега.....Един панеляк (от твоите) струва 20К евра или 40К лв(виж колко съм щедър,смятам ти еврото няа 2лв).....
          Ако стези 40 Клева беше купил на 80ст ХИМ ...или около 50К броя......( да не говорим,че можеше ако не се бърза да се докара и до 75ст средна)....сега щеше да печелиш по 500лв на всяка стотинка покачване......Красота ,нали.....Пари без данъци,със добра ликвидност на закупения актив....

Сега да видим какво става с твоя панеляк.Да кажем,че му вземеш 300лв наем.Като си платиш(платят ти) данъка от наема .ще ти останат 273лв.....месечно
          За година имаш да кажем....120лв данък и такса смет....или по 10лв на месец.....Значи ти остават 263лв........Тук не слагам амортизацията на панеляка,евентуално бягство на наемателя и неплащане на наем,ток ,вода.....и т.н.

П.С.......търсиш ли акции на ХИМ по 40ст......Търси,........търси и за мен....купувам

Коментар

• Здравейте....Хубава 2013г на Всички

Не бях разглеждал подробно нещата от преди Коледа.....НО сега съм ДОВОЛЕН

Тук вече гоним Левчето....на пук на всички черногледи ...

Лорде...скубиш ли си косите....скуби ги,скуби ги
            Личи си че си ГРИИНХОРН

Лорде глей сега.....Един панеляк (от твоите) струва 20К евра или 40К лв(виж колко съм щедър,смятам ти еврото няа 2лв).....
            Ако стези 40 Клева беше купил на 80ст ХИМ ...или около 50К броя......( да не говорим,че можеше ако не се бърза да се докара и до 75ст средна)....сега щеше да печелиш по 500лв на всяка стотинка покачване......Красота ,нали.....Пари без данъци,със добра ликвидност на закупения актив....

Сега да видим какво става с твоя панеляк.Да кажем,че му вземеш 300лв наем.Като си платиш(платят ти) данъка от наема .ще ти останат 273лв.....месечно
            За година имаш да кажем....120лв данък и такса смет....или по 10лв на месец.....Значи ти остават 263лв........Тук не слагам амортизацията на панеляка,евентуално бягство на наемателя и неплащане на наем,ток ,вода.....и т.н.

П.С.......търсиш ли акции на ХИМ по 40ст......Търси,........търси и за мен....купувам

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
              тука чакаме ли 40 стотинки , че се чудя още да купувам ли
              Много ги надценяваш, 40 стинки за привилегированите, другите колкото мекомките ще станат до края на годината. Защо ще бързаш, като винаги можеш да си купиш след време по-евтинко. Аз ще изчакам с привилегированите малко преди фалита. Щото все пак имат право на дял. На към 40 стинки ще е равновесна цена., без да си много на загуба.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                тука чакаме ли 40 стотинки , че се чудя още да купувам ли
                Да не си архитект от Свободния...

Коментар

• тука чакаме ли 40 стотинки , че се чудя още да купувам ли

Коментар

• брей, тука нещо се изгубихте коментаторите на мача
                    За много години от мен! Да сте живи и здрави и повече парички за всички!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                      Да бе, ама потребление, дето не си го плащат, е дарение, а не продажба
                      А да бе, ама не си го плащат на кого?
                      Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                        Ами те мангалите се множат бързо, сиреч, ще има потребление
                        Да бе, ама потребление, дето не си го плащат, е дарение, а не продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                          И на кого ще продават ток мутрите, когато в тая държава, заради такива като тях, останат само мангали и пенсионери? Ъ?
                          Ами те мангалите се множат бързо, сиреч, ще има потребление
                          Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от tuj-to Разгледай мнение
                            Ей двамата тъпака дето спамят темата и ни натрапват глупостите си и персоналните си нападки, я коментирайте това, а не вашите тъпотии.
                            След като Чез-овете вече имат нови надзорни съвети в съотношение 2:1 за нашите момчета, това какво ли значи...а? А и 1 бонус - днес ми казаха, че са видяли в самолета на връщане към София г-н Каменов. А самолета е бил от??????? Да, познахте - от Прага......
                            (естествено може да го купят и през някое непублично дружество,ама все някъв кяр в цялата група ще остане)
                            И на кого ще продават ток мутрите, когато в тая държава, заради такива като тях, останат само мангали и пенсионери? Ъ?

Коментар

• Нещастници!

Коментар

• Първоначално изпратено от tuj-to Разгледай мнение
                                Ей двамата тъпака дето спамят темата и ни натрапват глупостите си и персоналните си нападки, я коментирайте това, а не вашите тъпотии.
                                След като Чез-овете вече имат нови надзорни съвети в съотношение 2:1 за нашите момчета, това какво ли значи...а? А и 1 бонус - днес ми казаха, че са видяли в самолета на връщане към София г-н Каменов. А самолета е бил от??????? Да, познахте - от Прага......
                                (естествено може да го купят и през някое непублично дружество,ама все някъв кяр в цялата група ще остане)

а да видим...
                                дано да успеят

Коментар

Working...
                                X