IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    традер, ослушваш се като гърмян заек, но твоята работа се очертава да е - Очи пълни, ръце празни
    Той на пампорово си е намерил майстора
    Абе помните ли как Симов наричаше Мажоритарката там ? Беше нещо яко ... И я беше пласирал за топ 10 кофти мажоритари ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      ако се прави пакет това е нормалния подход, а не да гонят минахля.

1. купуваш драматично - всички са 'олялялаааа'
      2. спираш и се ослушваш (на прилично ниво)...- масата започва ' май се преебах, че не продадох' и започват да се нареждат на аска или да кълват на бид-
      3. пак се включваш и обираш и така докато не ти се обадят от Артио
      Или от Русия
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
        Да не свършиха големите пари
        ако се прави пакет това е нормалния подход, а не да гонят минахля.

1. купуваш драматично - всички са 'олялялаааа'
        2. спираш и се ослушваш (на прилично ниво)...- масата започва ' май се преебах, че не продадох' и започват да се нареждат на аска или да кълват на бид-
        3. пак се включваш и обираш и така докато не ти се обадят от Артио
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          традер, ослушваш се като гърмян заек, но твоята работа се очертава да е - Очи пълни, ръце празни
          Батя, като сборник на народни поговорки си, издателство 1965. Ще те търся ако не се сещам за някоя басня.
          И наче какво ще стане тук според теб през следващите 6 месеца ?
          Или пак после ще обесняваш, че си познал.

Коментар

Коментар

Не не са почнали да навлизат още. Днес който купи-купи. Утре е денят.

Коментар

• Да не свършиха големите пари

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Дянков атакува
                  на кинта ли се беше засилил бай Дянков

Коментар

• Дянков атакува

Коментар

Дали е възможно увеличаване на срока на привилегированите ?
                      Не виждам да е забранено.
                      И каква е изгодата на Мажо ?
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Дали е възможно увеличаване на срока на привилегированите ?
                        Не виждам да е забранено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          Чул, че има яки ръстове на БФБ и му станало криво
                          Или на Форката като виден апокалиптик ( и златар) му е станало криво че дори и на БФБ-то пребиваме от бой по доходност жълтите метали и е извикал подкрепления отвъд океана.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                            Не съм следил подробно постовете ти и затова питах как смяташ. Помня че спорехме миналата пролет в темата за атерата и даже на лични бях ти писал. Помня и кога купи.
                            Мисля че доста усложняваш нещата.
                            Това си е направо за отделна тема. Виж аз как ще ти го сметна
                            Значи имаш двойката атера/лев. Ако правилно съм разбрал си купил 60к по 1.75 - общо за 105 000 лева. Ако не беше пипал нищо от тогава в момента щеше да имаш 60к по 2.3 или 138 000. Нали така?
                            Какво си направил ти. Продал си 30к по 2.1, което прави 63 000 лева и още 30к по 2.3 ( 69 000 лева ) Тоест в момента разполагаш със 131 000 или със 7 000 по малко отколкото ако не беше пипал нищо Или по друг начин казано втората ти половина тера ти струва по 2.5 за да покриеш разликата
                            Ако обаче имаш и втори инструмент вече сметката наистина става сложна. Както е в нашия случай и еларг. Тогава вече имаш да следиш 3 двойки ( тера/лев , еларг/лев и еларг/тера ) Направо не ми се мисли как го смятат колегите които имат в портфейлите си по 20 инструмента и търсят доходността си. Затова е казал Бъфет онази приказка за диверсификацията .
                            Просто казано това че нямаш позиция не те предпазва от загуба или печалба. Или продажбата на 30к атери на 2.1 е откриване на къса позиция на двойката тера/лев, която си носи съответните негативи от там нататък. Абе наистина си е за отделна тема въпроса
                            Ако пък хванах нещо, на...

Едно че съм продавал не на 2.10 а на 2.21 тези 30К, друго....абе остай са, и тия двойки дето ги приказваш пък ептен не можах да им фана философията.
                            Както и да е - според мене нещата са много по прости, ама нейсе, няма значение.

Важното е че мойте калкулации се засичат ОК с тези на платформата и на портфейлите дето си ги водя онлайн...пък другото е някакъв висш пилотаж май...
                            Наистина си е за отделна тема като че ли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Чул, че има яки ръстове на БФБ и му станало криво
                              Точно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                Не съм следил подробно постовете ти и затова питах как смяташ. Помня че спорехме миналата пролет в темата за атерата и даже на лични бях ти писал. Помня и кога купи.
                                Мисля че доста усложняваш нещата.
                                Това си е направо за отделна тема. Виж аз как ще ти го сметна
                                Значи имаш двойката атера/лев. Ако правилно съм разбрал си купил 60к по 1.75 - общо за 105 000 лева. Ако не беше пипал нищо от тогава в момента щеше да имаш 60к по 2.3 или 138 000. Нали така?
                                Какво си направил ти. Продал си 30к по 2.1, което прави 63 000 лева и още 30к по 2.3 ( 69 000 лева ) Тоест в момента разполагаш със 131 000 или със 7 000 по малко отколкото ако не беше пипал нищо Или по друг начин казано втората ти половина тера ти струва по 2.5 за да покриеш разликата
                                Ако обаче имаш и втори инструмент вече сметката наистина става сложна. Както е в нашия случай и еларг. Тогава вече имаш да следиш 3 двойки ( тера/лев , еларг/лев и еларг/тера ) Направо не ми се мисли как го смятат колегите които имат в портфейлите си по 20 инструмента и търсят доходността си. Затова е казал Бъфет онази приказка за диверсификацията .
                                Просто казано това че нямаш позиция не те предпазва от загуба или печалба. Или продажбата на 30к атери на 2.1 е откриване на къса позиция на двойката тера/лев, която си носи съответните негативи от там нататък. Абе наистина си е за отделна тема въпроса
                                Какво толкова сложно има за смятане? На 01.01.2012 г примерно си имал 100к в акции(по цена на затваряне) и кеш, през годината правиш сделки и на 31.12.2012 г имаш примерно 125к в акции(по цена на затваряне) и кеш, значи 25% доходност.
                                Last edited by bate Goiko; 13.01.2013, 22:24.

Коментар

Working...
                                X