IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
    Странното ми мнение е на база технически анализ, който показва, че при трайно задържане под 1.35лв. за акция може да очакваме слизане и под левче. Към настоящия момент стоим на ръба.
    Обяснявали са ми по-запознати от мен, че ТА важи за БФБ, но аз така и не мога да се съглася. За какъв ТА говорим при положение, че дори на най-ликвидната позиция един-единствен акционер може да смачка цената в много пъти. Искам да те попитам при цена над 3 лв. какво ти показваше ТА? Ако ти е показвал спад до 0,65 си представи какво би се случило с него, ако от Шотландия при цена 2 лв например бяха решили да оставят част от акциите си
    За мен спадът от последните дни може да се дължи или заради това, че купувачите са се насили и сега си балансират портфейлите, или просто са успели да влезнат много спекуланти, задоволяващи се с 10-15%. Иначе резки спадове могат да се предизвикат и от полит. обстановка, паника, но това не би могло да се окаже тренд.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Давидов, твърдиш че възхода на БФБ е приключил и сега ще падаме, така ли?
      Странно мнение за човек който писа че е купувал акции тук
      Чудя се дали този път няма да е рейнж в продължение на 5-6 г., тикан от ликвидните хапчета.

Може би в чужбина срив, докато тук вегетация. Но тук изчезне ли ликвидността пак ще има срив, примерно до 300 пункта.

От друга страна, ако ликвидните хапчета продължат, може и да летим и тук. Проблема с ликвидността е голям. Той кара хората да купуват само ултра ултра евтино, защото знаят че не може да излязат дори с 1 млн. лв., да не кажа и с 20 000 лв. от някои портфейли

Шоу. Ето примерно ФПП, беше горещо, качи от 0,22 до 0,3 лв. но сега е 0,23, което със 7 ст. дивиденти си е 0,3 и е на нулата, а народа беше полудял по него в края на 2011 г.

Сега там масово се очаква нулева година откъм дивидент (ако сключат онзи договор) и пълно безветрие, липса на посока, липса на мотивация.

Мръсната малка ликвидност.

Прави опции от акциите.

Иначе ФЕД, банката на джапанките и т.н. не могат да си позволят да държат нито рали, нито да допуснат срив на акциите. Затова ще се опитват да държат рейндж.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
      Last edited by oslo; 10.10.2013, 13:53.

Коментар

Странното ми мнение е на база технически анализ, който показва, че при трайно задържане под 1.35лв. за акция може да очакваме слизане и под левче. Към настоящия момент стоим на ръба.
        Всеки пазарен факт , излизащ извън краткосрочния технически анализ променя краткосрочния технически анализ .

Дългосрочно сме на североизток , и няма значение ден , два , година , две или пет .

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
            Ей голям си оптимист Хората масово очакват да става по зле, а ти начало на бичи пазар

Успех Батя!
            Е, че кога да си оптимист, освен когато масата е черногледа.
            Абе чичо Бъфет колко пъти трябва да ви ги повтори азбучни истини за пазарите, че да се научите!?

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
              Със сигурност ще има бичи тренд -просто е неизбежно!Но въпроса е кога....след месец,два,година......пет години....
              Бичият тренд беше от декември 2012г. до август 2013г.

Коментар

• Със сигурност ще има бичи тренд -просто е неизбежно!Но въпроса е кога....след месец,два,година......пет години....

Коментар

Да, малка е, но все пак я има.
                  Тъмно червени индекси навън и коментари за възможен фин. хаос при дефолт на САЩ няма как да не повлияят на настроението и на родните играчи.
                  Част сме от глобален свят - кихне ли САЩ, настива ЕС и ние приклякаме с омекнали колена...
                  Все още сме в началото на бичия тренд (спец. за БФБ) и страха е още много голям. Всяка негативна новинка е способна да го провокира и преекспонира. Но това е добре, показва че пазарите са още много далеч от върховете си.
                  Ей голям си оптимист Хората масово очакват да става по зле, а ти начало на бичи пазар

Успех Батя!

Коментар

Батя, мислиш ли че има корелация между западните борси и БФБ която да натиска цената на най ликвидната компания в България? Аз лично мисля че корелацията е незначителна, ти как мислиш?
                    Да, малка е, но все пак я има.
                    Тъмно червени индекси навън и коментари за възможен фин. хаос при дефолт на САЩ няма как да не повлияят на настроението и на родните играчи.
                    Част сме от глобален свят - кихне ли САЩ, настива ЕС и ние приклякаме с омекнали колена...
                    Все още сме в началото на бичия тренд (спец. за БФБ) и страха е още много голям. Всяка негативна новинка е способна да го провокира и преекспонира. Но това е добре, показва че пазарите са още много далеч от върховете си.

Коментар

• Батя, мислиш ли че има корелация между западните борси и БФБ която да натиска цената на най ликвидната компания в България? Аз лично мисля че корелацията е незначителна, ти как мислиш?

Коментар

Няма ли още за брулене!?
                        Първо се брулят в ниското , по-късно падат и от по-високото

Коментар

• Няма ли още за брулене!?

Коментар

Според мен пък днес няма да видим никакво движение...
                            Е ти като видиш че половин час няма нищо и тогава говориш . Вероятно все още има дето си продават на печалба. Днес може да не се натиска да може да се появят купувачи и на който са му останали да ги сипне друг ден. Не е препоръка за нищо само за добро настроение и размисъл. Или по-скоро само за настроение то размисъла мина вече и всеки е в кереча.

Коментар

• Според мен пък днес няма да видим никакво движение...

Коментар

Може и днес да имаме натиск. Явно е че има доста накупили на цени около пакета и сега реализират бързи печалби. При този бърз спад има и доста малки играчи които затварят да ограничат загубите. Който иска да продава, аз съм готов да изчакам!
                                Е колко много да са накупили на цените на пакета? Не се разляха толкова. Тези, които купиха си кешираха печалбите вече според мен.

Коментар

Working...
                                X