IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мислите ли че се чака пакет тука?

Коментар

• П.С. Не се заблуждавай, че си изкарал половината на Батката. Може би не си изкарал и 5% от неговото. [/QUOTE]

Ако си прав, Батката трябва да е изкарал няколко милки горница

Батя, направо запазвай маса за парти на миноритарите
      препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Възможно е. Но до края на годината въпреки това ще се тества 1.65-1.70.
        Как го предсказа това. Кажи и ние да знаеме.
        домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
          Виж, може и да съм в грешка, по спомени ти пишеше повече за ЦКБ.Понеже нямам време да се ровя, ще ти кажа, че съм допълвал през януари на 1,19 - 1,26, а цена от 1,6 стигна чак през февруари Пък ако правиш ежедневно по 400-500 кинта - евала,браво на теб - тогава може и да си изкарал колкото мен и на половината на Батката
          Писах навсякъде, където цареше неименуем телешки ентусиазъм. Тогава, през януари 2013 борсите в развитите държави не бяха на исторически върхове, тук царяха бунтове, а правителството се клатеше. Кризата беше още по-дълбока, хората се самоубиваха масово. Изгледите не бяха никак розови. Не са и в момента. Много хора загубиха тогава част от парите си. Малко обаче ще си го признаят. И как иначе ще си признаят, че са загубили пари при такива възходящи движения? Виж, аз никъде не съм казвал, че правя по 400-500 на ден. Правил съм толкова и повече в отделни дни при резки движения, но от БФБ са ми парите за семки. При все това, че портфейлът ми не е символичен за 10-20 хил..Единственото, което знам, е че през последните 2 години не съм загубил и лев. А това е най-важното за човек, който поглежда на БФБ като на едно забавно хоби.

П.С. Не се заблуждавай, че си изкарал половината на Батката. Може би не си изкарал и 5% от неговото.

Коментар

В грешка си. Порови назад и ще видиш, че съм започнал да пиша през януари, а не през декември. Който купи януари на 1.60 или на 1.40 въобще не беше на далавера 1 година. Разбира се, отново се оказах прав. Тогава си играех движения и си правех по 400-500 лв. между другото с кафето. Оттогава насам се промениха много неща (вкл. и встъпването на власт на харчещо социалистическо правителство), така че аз самият напълних на средна 1.22 ХИМ и 0,37 ЗХБГ и не съм продал нито една акция. Обаче ще дойде моментът когато и това ще се случи.

П.С. По отношение на определението балък тогава се извиних на няколко засегнати.
            Виж, може и да съм в грешка, по спомени ти пишеше повече за ЦКБ.Понеже нямам време да се ровя, ще ти кажа, че съм допълвал през януари на 1,19 - 1,26, а цена от 1,6 стигна чак през февруари Пък ако правиш ежедневно по 400-500 кинта - евала,браво на теб - тогава може и да си изкарал колкото мен и на половината на Батката
            препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
              А дали пък тази статия не е поръчана и платена от Химимпорт, да им поизчетка още имиджа,а,а,а?
              Кога Капитал са изливали помия с/у Химимпорт?
              и защо все трябва да се спекулира с това!? пишат си хората открито и безпристрастно.

ПС: имам много акции в групата и съм заинтересован всичките ТИМ дружества да растат!
              Не зная дали е поръчана ( по-скоро се съмнявам), а за откритото и безпристрастно писане ( по отношение на групата на Химимпорт ) на икономедия е въпрос на гледна точка :-)))

Със Здраве !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
                Хубава статия и то забележете от Capital, които традиционно изливат помия върху групата на Химимпорт.
                Не знам дали не се чете достатъчно или просто обичаме да хейтваме, но много хора не забелязват ( или не искат да забележат) колко се е променило положението.
                Когато авиацията беше купена имаше 78 млн лева задължения и 6 дърти боинга. Сега положението е много различно само 6 години след като Химимпорт влиза. Не трябва да пропускаме и това, че за този период се взеха на концесия двете летища Варна и Бургас ( с Фрапорт), в които се инвестира удърно, създадоха е много продуктивни партньорства с Lufthansa, Amadeus IT Group, Alpha Flight Group Limited и сега със Swissport.

Хайде със здраве!
                А дали пък тази статия не е поръчана и платена от Химимпорт, да им поизчетка още имиджа,а,а,а?
                Кога Капитал са изливали помия с/у Химимпорт?
                и защо все трябва да се спекулира с това!? пишат си хората открито и безпристрастно.

ПС: имам много акции в групата и съм заинтересован всичките ТИМ дружества да растат!

Коментар

В момента имаме солидна подкрепа на 1.55, но гледайки съотношението bid/ask, натискът все още е силно в посока надолу. В комбинация с намаляващи обеми и намаляваща инерция при изменето на цената в посока нагоре (2 акции на цена 1.58 не се броят), това ме навява на мисълта за оформящ се връх. Според техническия ми анализ спадът след този връх няма да е много голям, най-много до към 1.43 (10-12 стотинки надолу).

Може и да не съм прав, разбира се. Ще поживеем и ще видим. И на никого нищо не препоръчвам, освен редовно да си миете зъбите и да взимате инвестиционни решения само на база на ваши собствени анализи!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                    Само на мен ли ми се струва, че по обикновените акции наблюдаваме оформящ се връх?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      ясен съм ти...трънки
                      винаги си 2-3 крачки отзад, подтичкваш да надзърнеш в канчето на старото ама...все грешни изводи.
                      то и кучето гледало месаря как разфасова, ама месар не станало

плУвай, плЮвай както си знаеш
                      Абе като ти казвам нещо знам за какво говоря...Хайде сега по пътя, че не ми се занимава с теб..Относно крачките. Винаги съм само точно 1 крачка след тези с вътрешната информация, а понякога и в същата крачка. Сам се сещай какво означава да твърдиш долното...
                      Last edited by ghettoff; 09.12.2013, 13:59.

Коментар

А пък ти си ми ясен междувременно като бял ден. Добре, че имаш секта от последователи на която да продаваш когато викаш ъп...Айде, няма да ги нарека балъци..
                        ясен съм ти...трънки
                        винаги си 2-3 крачки отзад, подтичкваш да надзърнеш в канчето на старото ама...все грешни изводи.
                        то и кучето гледало месаря как разфасова, ама месар не станало

плУвай, плЮвай както си знаеш

Коментар

• Само на мен ли ми се струва, че по обикновените акции наблюдаваме оформящ се връх?

Коментар

Доста хора подценяват тази компания, наричайки я мутренска и пр., но партньорствата които прави с реномирани европейски компании показват, че това подценяване е неразумно и пресилено и води до силно болезнени пропуснати ползи за правещите го!

Входът към българската авиация

"Химимпорт" увеличава постоянно присъствието си в авиобизнеса, най-често в партньорства с големи чужди компании

Не случайно се напълних толкова лудо с акции в групата на сегашните ниски нива.
                            Самата Хим обикн. ми е с 42% тежест в портфейла към момента, а включвайки и другите ми акции от групата, тежестта минава над 50%...
                            Дори и аз мисля че е малко прекалено, но ценовите нива и съотношението потенциал/риск го оправдаха.
                            Хубава статия и то забележете от Capital, които традиционно изливат помия върху групата на Химимпорт.
                            Не знам дали не се чете достатъчно или просто обичаме да хейтваме, но много хора не забелязват ( или не искат да забележат) колко се е променило положението.
                            Когато авиацията беше купена имаше 78 млн лева задължения и 6 дърти боинга. Сега положението е много различно само 6 години след като Химимпорт влиза. Не трябва да пропускаме и това, че за този период се взеха на концесия двете летища Варна и Бургас ( с Фрапорт), в които се инвестира удърно, създадоха е много продуктивни партньорства с Lufthansa, Amadeus IT Group, Alpha Flight Group Limited и сега със Swissport.

Хайде със здраве!

Коментар

+1
                              А пък ти си ми ясен междувременно като бял ден. Добре, че имаш секта от последователи на която да продаваш когато викаш ъп...Айде, няма да ги нарека балъци..

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
                                хахаха,това за телешкия ентусиазъм ще го подмина, но само ще ти припомня как обяснаваше какви балъци пълнели миналия Декември...Та тогава се правеха кинтите, а такива като теб гледаха и бяха доволни да превъртят през 10% и да се кефят на страхотните 400-500лв. далавера...
                                В грешка си. Порови назад и ще видиш, че съм започнал да пиша през януари, а не през декември. Който купи януари на 1.60 или на 1.40 въобще не беше на далавера 1 година. Разбира се, отново се оказах прав. Тогава си играех движения и си правех по 400-500 лв. между другото с кафето. Оттогава насам се промениха много неща (вкл. и встъпването на власт на харчещо социалистическо правителство), така че аз самият напълних на средна 1.22 ХИМ и 0,37 ЗХБГ и не съм продал нито една акция. Обаче ще дойде моментът когато и това ще се случи.

П.С. По отношение на определението балък тогава се извиних на няколко засегнати.

Коментар

Working...
                                X