IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Какво пак не разбра, Пипбелов?
    .
    Сори , заблудих се, помислих че нацяло си излязъл от позицията.
    Исках да ти намекна че да действаш ала Монти в спекулативни става, ала за подценени позиции като хима е неправилно. Само бай и холд е решението, инак се губи бая, по закона на Мърфи баш като излезеш и тогава вземе та брейкне най много
    От собствен опит го казвам че поне 2 пъти на бфб и 2 пъти на нисе я правих тая грешка последната година. Невър моо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Бла, бла, проследи откога съм в хима и откога ми е най голямата акция.
      А това че съм оптимист тук в групата ( и то не цялата) не значи че съм дългосрочен оптимист другаде и за бфб като цяло ин дъ лонг рън...
      То си личи и по останалите ми 3 позиции дето са дефенс - атера, бреф, жабоци.
      Мда, засегна се... сори

А това че мислиш че БФБ и Хим имат различни пътища показва че имаш още да учиш и зрееш
      Успех в начинанията на БФБ... за външните пазари сам се оправяй, там съм пас, не ги разбирам

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
        Интересно дали фондовете като цяло се отпуснаха да купуват или още чакат потвърждение на посоката Ако е второто, то тепърва ще се изстрелваме тук...

Не е препоръка.
        Да, точно тук фондовете тепърва ще влизат. Масата от тях го раздават много "чистоплътни" и принципни - не купуваха акции то Хим групата... щото са големи разбирачи. Е, това им коства пропускане на голяма доходност, а сравнението със Софикс няма как да го оправдаят разумно и вложителите се местят. Та в един момент и те ще се сетят да бъркат в кацата с меда... ще се сетят че парите не миришат и понякога опаковката продава продукта, а не толкова съдържанието ...
        Но пък чудесно че не се бутаха да купуват на 1,10-1,30 иначе как ние щяхме да се напълним така добре тогава

Коментар

• В един момент ми се струваше, че играта и пазарлъкът се изместват от трескаво и безкритично обиране на всичко налично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Лудница! И при трите ликвидни от Хим групата, пак всички вкупом се сетиха че са евтини! Човешката природа не се променя... през каквито и кризи и катарзиси да мине... стадния ефект си е силно вкоренен... и слава богу

А пип, твоя случай на израстване, изкристализиране и цъфтеж на Опимизъм е направо за учебниците. Много ме кефи да чета как се развива оптимиста в теб - вече за 8 лв./акция говориш... еех, а какви унили постове пишеше преди 100-тина % ръст
            Дано не се засегнеш - това за развитието го казвам с добро чувство
            Бла, бла, проследи откога съм в хима и откога ми е най голямата акция.
            А това че съм оптимист тук в групата ( и то не цялата) не значи че съм дългосрочен оптимист другаде и за бфб като цяло ин дъ лонг рън...
            То си личи и по останалите ми 3 позиции дето са дефенс - атера, бреф, жабоци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Лудница! И при трите ликвидни от Хим групата, пак всички вкупом се сетиха че са евтини! Човешката природа не се променя... през каквито и кризи и катарзиси да мине... стадния ефект си е силно вкоренен... и слава богу

А пип, твоя случай на израстване, изкристализиране и цъфтеж на Опимизъм е направо за учебниците. Много ме кефи да чета как се развива оптимиста в теб - вече за 8 лв./акция говориш... еех, а какви унили постове пишеше преди 100-тина % ръст
              Интересно дали фондовете като цяло се отпуснаха да купуват или още чакат потвърждение на посоката Ако е второто, то тепърва ще се изстрелваме тук...

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Е нали оня ден казваше че си 50% в кеш...
                Какво пак не разбра, Пипбелов?

Ето ти примерен вариант в цифри, а не в проценти, защото явно малко си объркан.

1 Мио. в акции. Продавам за 500 000 и оставам 50% в кеш. От продадените 500 000 делът на Химимпорт е 50 000, което е 20% от първоначалния ми пакет. Пак си имам едни 250 000 в Химимпорт или 50% от настоящите ми акции.

Коментар

• Лудница! И при трите ликвидни от Хим групата, пак всички вкупом се сетиха че са евтини! Човешката природа не се променя... през каквито и кризи и катарзиси да мине... стадния ефект си е силно вкоренен... и слава богу

Коментар

На 2.10 продадох 20% от пакета си в Химимпорт. Бях си го обявил най-чинно. Другите не съм ги бутал. А те са си доста...
                    Е нали оня ден казваше че си 50% в кеш...

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      ти не продаде ли?
                      На 2.10 продадох 20% от пакета си в Химимпорт. Бях си го обявил най-чинно. Другите не съм ги бутал. А те са си доста...

Коментар

Пусна му алчнотия!!! Бъкан съм с акции и вместо да си свиркам с уста се чудя : Защо нямам повече???
                        ти не продаде ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                          вие как мислите
                          Като гледам как е тръгнало, мисля че няма да мога да намеря толкова кайма за кебапчетата
                          Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Пусна му алчнотия!!! Бъкан съм с акции и вместо да си свиркам с уста се чудя : Защо нямам повече???

Коментар

• вие как мислите

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                                дано ТИ се окажеш прав

радоста ще е неизмерима, КОГАТО акциите на Химимпорт достигнат или преминат историческите си върхове.

дали новата вълна ще бъда по-голяма от предишната??? както Ал. Николов беше написал в едно изказване в друга конкурентна медия
                                Ми за мене фундамента им е по добър отколкото преди 5-6 години.
                                Наполовината на предишните върхове да стигнем средносрочно си е повече от реалистично мисля, още повече че около 8-ка ще си има сериозен резистанс.
                                Тоест квадрипъла от сегашните нива си е гаранте за мене....като сложиш и дивидентите
                                Виж тайминга - кога как, що...и Ванга да си - не мож позна

Коментар

Working...
                                X