Първоначално изпратено от Penko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
[QUOTE=kashoooo;1059291770]Според мен от това дъно по-очевидно няма. Кога друг път Хима се е търгувал под номинал? Освен това с тази ликвидност и подцененост просто си плаче да се изстреля нагоре в момента в който пазара живне малко със свежи капитали.[/QU
Една от най-често срещнатите грешки на инвеститорите. Купуваш и започва да стискаш. Стискаш, стискаш..... докато се изпуснеш. Все чакаш да " отлети" нагоре.
Компания, която има активи, които не се управляват правилно е не по-малко лоша от компания, която изобщо няма активи.
Коментар
-
За тези дето не са ме разбрали, ще го кажа направо, като си позволя да цитирам един бивш български премиер от зората на демокрацията: „За бога братя, не купувайте” !!! /все още/
Що се касае до „нарастналия обем”, то на по-наблюдателните от вас сигурно е направило впечатление, че аналогична ситуация се наблюдава през периода февруари-март 2012г., точно преди началото на текущия спад. А за тези дето много четат и най вероятно здраво са се набълбукали – успех!
*Цитираното мнение не представлява предложение за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от sell_em Разгледай мнениеГледам и просто не вярвам на това какво виждам.. Тука върви една "дискусия" за това кой какво казал или написъл, за това кой какви намерения имал и пр.... А истината е една - тренда на въпросните акции е постоянно надолу и едва ли някой би се наел да твърди обратнотното. Това което се наблюдава от известно време не е нищо друго освен консолидация за нов DOWNTURN, като е възможна лека корекция нагоре !!! А що се касае до достигането на дългоочакваното от някои от вас дъно, това е въпрос с повишена трудност. Едно обаче е ясно - дъно ще има въпросът е кога и на какви нива!!!
От никът ти вадя извода, че леко си предубеден за къси.
Това около няколко седмици стоене, викаш не ти прилича на дъно, а на консолидация, само дето страното при side ways consolidative trading-a е че цената освен, че си е намерила дъно корегира от него демек има някъв рейндж, не случайно се нарича така, за разлика от тук случая, нещата са различни тука.
С същата истина и сила това може ти е началото на последен даун търн, както началото на обърщане, малко теория на пазарите в частност движения и еластичния ефект няма е зле се порочета, а и този обем си е голем индикатор ако го гледаш помага доста се разбере къде се намираме.Last edited by needtoknowmore; 03.08.2012, 13:36.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Гледам и просто не вярвам на това какво виждам.. Тука върви една "дискусия" за това кой какво казал или написъл, за това кой какви намерения имал и пр.... А истината е една - тренда на въпросните акции е постоянно надолу и едва ли някой би се наел да твърди обратнотното. Това което се наблюдава от известно време не е нищо друго освен консолидация за нов DOWNTURN, като е възможна лека корекция нагоре !!! А що се касае до достигането на дългоочакваното от някои от вас дъно, това е въпрос с повишена трудност. Едно обаче е ясно - дъно ще има въпросът е кога и на какви нива!!!
Коментар
-
ОК.....Днес нямам много време,ама реших да ти напиша нещо.
Инфото на Пенко показва спад от около 4.7% в портфейла на ХИМа от акциите на ЦКБ....
http://www.investor.bg/companies/CCB/view.html
Ползваме инфото на инвестора....Значи ЦКБ има около 113млн акции
този процент 4.7 показва около 5.3млн акции
Пак според инвестора оборотът от началото на годината е малко по малко от 2млн акции
Хайде вече не манипулирай така....Това по-долу сис е ЖИВА ЛЪЖА ,което написа
Поне друг път слагай,че не е препоръка....да не кодиш "на кафе"
Хайде Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеPenko изнесе инфо, че и при ЦКБ основно продават свързаните с мажоритаря лица. На тях реално повече от 50% не им трябват. Да не говорим, че и с доста по-малко никой няма да тръгне да им краде бизнеса. Така че защо да не кешират едни стотина милиона. Все пак имат и облигации да плащат евентуално този месец....страшен си! Как тънко манипулираш.
Пенко постна една информация от сайта на ЦКБ, дето не говори нищо конкретно. Ти правиш изводи че мажо продавал на пазара.
Има десетки други възможности за да изглежда инфото на сайта така, но на теб най-ти харесва точно тази.
И даже и сметка не си даваш че ако мажо и свързаните му са продали 10% от капитала на ЦКБ през пазара това щеше да се види и цената сега вероятно щеше да е на 10 ст. Но не, защо да ръзсъждаваме, като може просто да пускаме партенки за омразните ни акции
Продължавай с глупостите, продължавай да олекваш
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеБобан, не помня точно какво съм познал за ЦКБ. Би ли ми напомнил?...Ама както и да е....наистина обаче излезе прав....Аз не увъртам ,когато се окаже,че не съм бил прав....
Хубав и ХЛАДЕН ден желая на всички
Коментар
-
Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнениеЩе се обидя ако не ми кажеш кое точно е глупост и защо.Много лесно квалифицираш.Аргументирай се.Всичко, което диктува здравия разум, и е извън овчия оптимизъм, е глупост. Всъщност овчата популация стана толкова голяма тук, че всеки извън кръга на себеподобните, се приема за ненормален. При всяко епизодично вдигане на цената с 1 стотинка, следва див вой и оргазми, сякаш са на концерт на лейди Гага. Ушилили са се до козирката с артишки, и са готови да правят безплатни федерки до откат на мажо, барем дигне акцията поне до номинал.
Коментар
-
ОК
Бобан, не помня точно какво съм познал за ЦКБ. Би ли ми напомнил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеТи от кога си на Борсата....Това са глупости ,които казваш..
Извинявай,ако си се обидил
Коментар
-
ОК
Penko изнесе инфо, че и при ЦКБ основно продават свързаните с мажоритаря лица. На тях реално повече от 50% не им трябват. Да не говорим, че и с доста по-малко никой няма да тръгне да им краде бизнеса. Така че защо да не кешират едни стотина милиона. Все пак имат и облигации да плащат евентуално този месец....
Коментар
Коментар