IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
    174 900 на 0.899.
    Найс, а? Поне е интересно тук
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• 174 900 на 0.899.

Коментар

• Ей го де е...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
          Защо цените на акциите са само нагоре според теб.А тук не са?
          Голяма вероятност от публика с перспективи за дадена компания е като диагноза, тоест тотална шизофрения, тук перспективите не само дивидентни и никога не са си отивали.Но уви БФБ.
          Колкото хора толкова мнения. Това е красотата на пазара. В противен случай нямаше да има търговия. От твоето мение стигам до извода, че все още има доста останки от "публика реколта 2007". Когато говоря за вероятност имам предвид следното нещо. Сигурен съм, че отново ще има публика на пазара. Според мен рядко публиката повтаря два пъти на едно и също място. Затова говорех за голяма вероятност да се насочи тук. Сигурен съм, че ще има такава но не знам дали ще се заинтересува от тази позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Не съм ги смесил. За разлика от теб аз не виждам перспективи тук и затова не инвестирам. Има голяма вероятност след време борсата отново да се напълни с публика която да "види" перспектива. В мига когато парите на новата публика станат малко повече тези на останките от публика реколта 2007 може да имаме ръст. Нищо не ми пречи в този момент да си купя от нещо в което не вярвам. Затова използвах думата спекула. До тогава инвестирам там където виждам перспектива.
            Аз нямам много спомени умните пари да са вдигали цените нагоре при която и да е компания, в която и да е борса в което и да е време на историята, а ти?

И втори въпрос, ако в ниското са само умните пари, които купуват - то къде е логиката да продават и не ли именно като се съберат повече куповачи да раздвижат цената. Това публиката е крайна фаза на движението стил 2006-8. Нима в другите компании да няма умни пари и те да не се закупили и там пак да няма големи движения? Именно че големите ръстове почват след а не преди влизането на големите и умни пари.
            Last edited by needtoknowmore; 06.08.2012, 16:58.

Коментар

Не съм ги смесил. За разлика от теб аз не виждам перспективи тук и затова не инвестирам. Има голяма вероятност след време борсата отново да се напълни с публика която да "види" перспектива. В мига когато парите на новата публика станат малко повече тези на останките от публика реколта 2007 може да имаме ръст. Нищо не ми пречи в този момент да си купя от нещо в което не вярвам. Затова използвах думата спекула. До тогава инвестирам там където виждам перспектива.
              Защо цените на акциите са само нагоре според теб.А тук не са?
              Голяма вероятност от публика с перспективи за дадена компания е като диагноза, тоест тотална шизофрения, тук перспективите не само дивидентни и никога не са си отивали.Но уви БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                Аз се чудя в един пост що намеси спекула и инвестира и ги преплете? Нима като инвестираш в други позиции, ще се намери някой по късно му продадеш на по-висока цена? Идеята е че тука се инвестира, а не спекулира - т.е. масата в момента която купува ще отиграва преспективите, а не цената де ще се намира след време.

Коментар

Така е Батя, но според мен ще купува публиката. Когато видя, че тя навлиза на пазара ще си купя. Според мен тук мога да спечеля пари само ако намеря по-голям глупак от мен. Проблема на спекулативните позиции е липсата на свежи глупаци. До тогава инвестирам на други места.
                  Аз се чудя в един пост що намеси спекула и инвестира и ги преплете? Нима като инвестираш в други позиции, ще се намери някой по късно му продадеш на по-висока цена? Идеята е че тука се инвестира, а не спекулира - т.е. масата в момента която купува ще отиграва преспективите, а не цената де ще се намира след време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Сори че ти отговарям с такова закъснение, но исках да потърся потвърждение за да съм точен в инфото.
                    Да, Артио търгуват и през Елана. А също и през Булбанк, КВС, вероятно и ПФБК.
                    Малко по-натам ще можем да засечем дали точно Артио шиткат.
                    Другото е че те имат много, но не е ясно колко са решили да продават (сега ако са те)... Защото надали са толкова луди да вярват че така на дребно през пазара могат да се пласират 10М акции.
                    Батя,ако са Артио,промяната в броя на акциите им трябваше да бъде оповестеа .Имат над 5%...Досега аз не съм срещнал такава новина.

Коментар

• Така е Батя, но според мен ще купува публиката. Когато видя, че тя навлиза на пазара ще си купя. Според мен тук мога да спечеля пари само ако намеря по-голям глупак от мен. Проблема на спекулативните позиции е липсата на свежи глупаци. До тогава инвестирам на други места.

Коментар

Какъв е този син чип за който няма търсене на пазар? Текущата цена умножена по бройките е смешна сума, но явно никой не ги иска. Защо да купиш нещо което не носи текущ доход и няма на кого да го продадеш?
                        Знаеш отговора - купуваш си вероятността след време да се появи някой на когото да продадеш по-скъпо
                        За текущ доход си има други инструменти - депозитче, ДЦК... Въпрос на инвестиционно решение на база на натрупан опит в тази сфера

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                          И като върви, докъде стигна?
                          Едното куче излая

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Другото е че те имат много, но не е ясно колко са решили да продават (сега ако са те)... Защото надали са толкова луди да вярват че така на дребно през пазара могат да се пласират 10М акции.
                            Какъв е този син чип за който няма търсене на пазар? Текущата цена умножена по бройките е смешна сума, но явно никой не ги иска. Защо да купиш нещо което не носи текущ доход и няма на кого да го продадеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                              Ако са последните тия 160К акции...най-много до края на седмицата ще са продадени....После....лека полека ....на където му е мястото...Те кучетата си лаят...керванът си върви
                              И като върви, докъде стигна?

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                                .... Иначе пак питам, Артио през Елана ли търгуват и откога така, не бяха ли при Булбанк едно време?
                                Сори че ти отговарям с такова закъснение, но исках да потърся потвърждение за да съм точен в инфото.
                                Да, Артио търгуват и през Елана. А също и през Булбанк, КВС, вероятно и ПФБК.

Коментар

Working...
                                X