IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така,така.....Усещам Монти,как постепенно минаваш към Тъмната страна

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Да заставам...
      Миналият петък пак беше какафония ....
      Иначе имам малко останали привилигировани.....останали от преди Ралито ..
      Само заради дивидента може да се купи акции за по дълко в ТИМ ...
      Сега гледам ,че цената на закупуване 1,44 колкото и обикновините ...сега.
      Писах го аз съм от вашият отбор но не инвестиционния а спекуланският... този който види някаква печалба и бяга....
      Така,така.....усещам как минаваш към Тъмната страна

Коментар

• Да го ДУХАТ всички разбирачи които вместо да отварят къси сраха по форумите!!! Не се извинявам за грубият каруцарски изказ и моля модераторите да не ме трият защото както аз съм чел лайната на другите разбирачи така и те сега да ме четат!!!
        Препоръка е за първото но не и за покупко-продажба на акции
        Имам акции

Коментар

• Гледайте отдясно какво става. Редено е за 1,50 днес до края според мен. дори и ледчета да има, най-много да ми разхладят питието.
          Не е препоръка.
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Монти,още ли заставаш зад думите си,или ги връщаш назад
            Между другото,де ги тия на левче,де....Ако ги видиш,купи и за мен....

Да заставам...
            Миналият петък пак беше какафония ....
            Иначе имам малко останали привилигировани.....останали от преди Ралито ..
            Само заради дивидента може да се купи акции за по дълко в ТИМ ...
            Сега гледам ,че цената на закупуване 1,44 колкото и обикновините ...сега.
            Писах го аз съм от вашият отбор но не инвестиционния а спекуланският... този който види някаква печалба и бяга....

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Имам идея каква може да е играта тук, но да не казваме хоп преди да скочим
              Не е препоръка.
              За сметка на непривилегированите, които растат, привилегированите, които са с дивидент - не растат
              Каква ли ще е играта и аз се чудя !?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Защо да ти прощавам....
                Ти си решил да мислиш като голяма риба и си получил отговор Артио.....
                Там е разковничето...
                Защо не се написа кой купи 3 м. акци и и дали същите не вървят сега....в обратна посока.
                когато има откритост тогава и ще дойде голямата риба и ще купува дългосрочно а сега има толкова въпроси и ще е хубаво да отговориш на тях като голяма риба....

Някай купува 3 м. акции мълчание...
                Някой продава още пет милиона мълчание а цената се качва до 1,3 а той не продава уж... ....
                Държавен дял 700 К никой не ги иска на леФче....някой купува до 1,2 мълчание ..
                Керезов - вербална подкрепа...
                Реал финанс продава.....
                Софарма има огромни пакети на 2 лв с постоянен дивидент .... а чужденчето се е завряло точно тук.... където и дивидент не дават......Много въпроси ..
                Поздрави!
                Монти,още ли заставаш зад думите си,или ги връщаш назад
                Между другото,де ги тия на левче,де....Ако ги видиш,купи и за мен....

Коментар

• Кога ще излезнат резултатите от 3месечието на Хима?
                  The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                  не е препоръка

Коментар

• Ей това ми е интересно също
                    Ало, БФБ?

В бр.6 на ДВ от 22.01.2013г. е обнародвано тръжно обявление за условията и организацията за провеждането на 30-и ЦПТ. На същата дата, на сайта на БФБ /http://www.bse-sofia.bg/?page=News/, също бе публикувано тръжно обявление за търга, но с различно съдържание от горното. Така напр. в обявлението на сайта на БФБ се съдържа информация, относно минималното количество акции, които могат да бъдат закупени /колона № 13 - „Пазарна партида”/, която информация липсва в обявлението обн. в ДВ. При това положение възниква въпросът, дали информацията, представена на сайта на БФБ е достоверна и какво в действителност е минималното количество акции на „Химимпорт” АД, които ще се предлагат на търга?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Доста хора са се надявали на търга за да си купят.
                      Но сега ... ако ще се отменя търга заради описания казус по-долу...
                      Моето тълкувание е че всички глупусти бяха направени нарочно за да може да се купува на тънкана и за да може слабите нерви да продадат.

Коментар

• Доста хора са се надявали на търга за да си купят.
                        Но сега ... ако ще се отменя търга заради описания казус по-долу...

Коментар

• Днес се очертава пореден добър ден за българската демокрация.
                          Не е препоръка.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Имам идея каква може да е играта тук, но да не казваме хоп преди да скочим
                            Не е препоръка.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Doc_den Разгледай мнение
                              Предвид предстоящата приватизационна продажба на 704х. акции на „Химимпорт” АД, бих искала да споделя някои правни аспекти, касаещи тази продажба:
                              1. Съгласно Решение № 3236-П от 20.04.2012г. на АПСК /обн. ДВ, бр.34/2012/ е открита процедура за приватизационна продажба на 704276 бр.акции от капитала на „Химимпорт” АД, собственост на „Консолид Комерс” ЕАД, гр.София. Продажбата на тези акции следва да се ивърши по реда на чл.32,ал.1,т.4 от ЗПСК, чрез ЦПТ, като паричните постъпления от продажбата следва да бъдат преведени по сметка на „Консолид Комерс” ЕАД, съгл. чл.8, ал.4 от ЗПСК. От горното става ясно, че предложените за продажба акции са собственост на търговското дружество - „Консолид Комерс” ЕАД /а не пряко на държавата/ и като такова същото се явава носител на права и задължения по евентуален договор за приватизационна продажба. От партидата на дружеството в ТР е видно, че с акт на съда от 07.07.2006г. по т.д. 1022/2006г. върху имуществото на „Консолид Комерс” ЕАД е била наложена обща възбрана и запор. Освен това съдът е лишил „Консолид Комерс” ЕАД от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото си и е възложил това право на назначен от него временен синдик. Общата възбрана и запор са били наложени като привременна обезпечителна мярка, по реда на чл. 629а от ТЗ и се разпростират върху цялото имущество на длъжника, в т.ч. и върху въпросните 704276 бр. акции, тъй като същите са включени в патримонуама на дружеството и са неразделна част от него. Извършването на всякакви разпоредителни действия с тези акции, в т.ч. тяхната продажбата, могат да стават едва след като запорът върху тях бъде вдигнат с нарочен акт на съда. За да има действие спрямо трети лица, вдигането на запора следва да бъде вписан в ТР, по реда и условията на чл.14 от Закона за търговския регистър. Към днешна дата такова вписване не е извършено, от което следва, че дори съдът да се е произнесъл по въпроса за вдигането на запора, то същото не е породило правно действие. В тази връзка не е ясно дали този факт е бил съобразен от АСПК при вземане на решението за откриване на приватизационната процедура на тези акции. В случай, че такова вписване в ТР не бъде извършено до началната дата на търга, то всяка сделка с тези акции може да се окаже нищожна и да бъде развалена от съда по предвидения от закона ред.
                              2. През м.юни 2006г., пред СГС, е бил предявен иск срещу „Консолид Комерс” ЕАД за обявяване на дружеството в неплатежоспособност и откриване производство по несъстоятелност. До настоящия момент делото за несъстоятелност срещу това дружество е висящо, т.е. не е приключило с влязъл в сила съдебен акт. В случай, че молбата на кредиторите бъде уважена от съда и бъде открито производство по несъстоятелност по отношение на „Консолид Комерс” ЕАД, то определени сделки, сключени от това дружество, след началната дата на неплатежоспособността, могат да се окажат нищожни по смисъла на чл.646 от Търговския закон. Или казано по друг начин, една евентуална приватизационна продажба на въпросните акции попада в т.н. „подозрителен период”, което дава право на синдика и/или кредиторите на това дружество да предявят отменителни искове по реда на чл. 647 от ТЗ. Изходът от евентуални отменителни искове е трудно предсказуем, но предвид трайната съдебна практика, една значителна част от делата са решени в полза на ищците.
                              3. В бр.6 на ДВ от 22.01.2013г. е обнародвано тръжно обявление за условията и организацията за провеждането на 30-и ЦПТ. На същата дата, на сайта на БФБ /http://www.bse-sofia.bg/?page=News/, също бе публикувано тръжно обявление за търга, но с различно съдържание от горното. Така напр. в обявлението на сайта на БФБ се съдържа информация, относно минималното количество акции, които могат да бъдат закупени /колона № 13 - „Пазарна партида”/, която информация липсва в обявлението обн. в ДВ. При това положение възниква въпросът, дали информацията, представена на сайта на БФБ е достоверна и какво в действителност е минималното количество акции на „Химимпорт” АД, които ще се предлагат на търга?
                              Реших да задам горните въпроси на представител на „Консолид Комерс” ЕАД но никъде в мрежата не открих тел. или email за връзка! Дори посетих адреса на управление на „Консолид Комерс” ЕАД, посочен в търговския регистър. Останах силно изненадана след като от живущи в блока разбрах, че на този адрес офис на това дружество никога не е съществувал!!!
                              Отправих и запитване до АПСК по поставените въпроси, като се надявам скоро да получа изчерпателни отговори.
                              Горната информация не е препоръка. Ще се радвам да чуя и други мнения по темата.
                              Само да закова писанката, че да не изчезне

Коментар

• Значи истинското Фиделити, си има българско Фиделити, което чрез цесия от друг кредитор /незнайно кой/ е кредитор на Консолид Комерс

Коментар

Working...
                                X