IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
    съвсем скоро продадоха пакета в ЦКБ, така че и тук пакетите са на тезгяха според мен, важното е, че се отказаха да продават на пазар. Рано или късно ще се намери купувач на целите пакети.
    Вероятно си прав.
    Даже си мисля че тапата - айсберг на 1,45 е точно от тия пакети.
    Но както си писал, рано или късно ще им се реши проблема.
    Срещу вятъра не се пика и срещу започнал тренд не се продава

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Не съм го решил аз, а Емитенът.

Цитирам проспекта:

Гарантиран ликвидационен дял за всяка Нова акция, равен на емисионната цена на една Нова акция, увеличен с всички начислени, кумулирани и неизплатени дължими дивиденти. За повече информация вижте "Описание на Акциите и приложимото българско законодателство – Права по Новите акции – Гарантиран ликвидационен дял”.
      ghettoff, че е така така е, но имам една забележка - прави справка за тези неща в Устава на дружеството - чл. 10, ал. 4, не в проспекта. Ако Проспекта, съзнателно или не не се "репликира" акуратно в Устава акционера може да остане в заблуда - виждал съм такъв случай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Разбере ли се че новите мениджъри на Артио-фондовете няма да бързат с продажбата на пакетите тук.... ралито ще е главозамайващо
        Преди малко си допълних още 6,3Т
        съвсем скоро продадоха пакета в ЦКБ, така че и тук пакетите са на тезгяха според мен, важното е, че се отказаха да продават на пазар. Рано или късно ще се намери купувач на целите пакети.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
          Ако не се лъжа, гарантиран за привилигированите беше, че при изплащане на ликвидационни дялове, след тези на кредиторите, се плаща първо на притежателите на привил. акции, после на притежателите на обикновените.
          Точно така!

Поздрави!

Коментар

• Изп. Директор на пристанище Варна ще е новият транспортен министър? Евала на холдинга
            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
            не е препоръка

Коментар

Да ти кажа честно само това, че пише "гарантиран" си струва за мен 45 ст. разлика в цената. Иначе отправи питане към г-н Керезов, аз не мога да отговоря на въпроса ти. Дано само закона да не гарантира както гарантира банковите депозити, че тогава язък...
              Ако не се лъжа, гарантиран за привилигированите беше, че при изплащане на ликвидационни дялове, след тези на кредиторите, се плаща първо на притежателите на привил. акции, после на притежателите на обикновените.

Коментар

• Какво тук да не очаквате ликвидация
                Не е препоръка.
                Custodite sortem vestram

Коментар

гетофф, те и обикновените акции имат законовото право на ликвидационен дял. Разликата е само че тук пише "гарантиран"
                  При обикновените е гарантирано от закона.
                  С какво повече е гарантирано при превилиг., има ли заделени резерви за това, банкова гаранция, застрахователна полица...?
                  По ред!

Коментар

гетофф, те и обикновените акции имат законовото право на ликвидационен дял. Разликата е само че тук пише "гарантиран"
                    С какво повече е гарантирано при превилиг., има ли заделени резерви за това, банкова гаранция, застрахователна полица...?
                    Да ти кажа честно само това, че пише "гарантиран" си струва за мен 45 ст. разлика в цената. Иначе отправи питане към г-н Керезов, аз не мога да отговоря на въпроса ти. Дано само закона да не гарантира както гарантира банковите депозити, че тогава язък...

Коментар

Цитирам проспекта:

Гарантиран ликвидационен дял за всяка Нова акция, равен на емисионната цена на една Нова акция, увеличен с всички начислени, кумулирани и неизплатени дължими дивиденти. За повече информация вижте "Описание на Акциите и приложимото българско законодателство – Права по Новите акции – Гарантиран ликвидационен дял”.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Ами какво чакате още?
                        Аз се чудя другите какво чакат...

Коментар

готофф, това как го реши?

Цитирам проспекта:

Коментар

Привилегированата на Химимпорт е може би една най-хубавите позиции на БФБ. Хем с потенциал за ръст (е, след обикновената разбира се), хем гарантиран дивидент, хем гарантирана ликвидационна стойност. Не коментирам мажо, доверието и т.н. , но като инструмент надали има по-интересен на БФБ в момента.
                            Ами какво чакате още?

Коментар

..., хем гарантирана ликвидационна стойност....
                              готофф, това как го реши?

Коментар

• Привилегированата на Химимпорт е може би една най-хубавите позиции на БФБ. Хем с потенциал за ръст (е, след обикновената разбира се), хем гарантиран дивидент, хем гарантирана ликвидационна стойност. Не коментирам мажо, доверието и т.н. , но като инструмент надали има по-интересен на БФБ в момента.

Коментар

Working...
                                X