If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Да. ама не са с 1. Идеята бе, че не е неликвидно. Инак,те големите си търгуват. пък ние -каквото откраднем.
Имам.
да бе виждам как се захващате за големите.абе както и да е всеки си има глава на раменете и що годе може да смята.аз лично в прав текст ти го казвам обикновени на 60-70 стинки ще напазаря.
Точно за нашата и точно за тази позиция говоря. Ако си 1т излизането ти е без проблем.
А ако си с повече? Или доста повече?
Колко от тези 3 месеца и 11мио е имало дни с под 5 000лв ?
Сметките не са толкова прости.
1. Първия дивидент ще получиш чак след х месеца. Разликата (прив - обикн) умножаваш по % доходност(която ти си избираш/или вярваш че със сигурност ти е достъпна и дисконтираш с коефициент за риск. Последното е най-субективното и се определя от нагласата ти. Само внимавай да не не над 1
2. Прилагаш горното за следващите дивиденти
3. И накрая вземаш предвид по-слабата ликвидност на привилегированите.
Дано съм ти помогнал.
Слаба ликвидност от 11 мил. за последните 3 месеца. За коя борса говорим???
Така де, същото смятам и аз - дивидент за следващите 3 г. общо 60 ст. Обикновенните сега са 1.4, значи привилигированите трябва да са 2 лв.
Сметките не са толкова прости.
1. Първия дивидент ще получиш чак след х месеца. Разликата (прив - обикн) умножаваш по % доходност(която ти си избираш/или вярваш че със сигурност ти е достъпна и дисконтираш с коефициент за риск. Последното е най-субективното и се определя от нагласата ти. Само внимавай да не не над 1
2. Прилагаш горното за следващите дивиденти
3. И накрая вземаш предвид по-слабата ликвидност на привилегированите.
Дано съм ти помогнал.
Добро побутване, благодаря!
Съвсем повърхностен и бърз преглед по диагонала не ми помогна да намеря основания, които да обосноват някакъв значим предстоящ растеж. Нищо, че е очакван и прокламиран.
В другата посока е обстоятелството, че мажоритарят е купувал (за разлика от миналата година), а ценовите нива през настоящата година не бяха така удобни като през миналата.
Само дето покупките на маджо влияят на БФБ повече от отчетите. Не ли при НИМ
Добро побутване, благодаря!
Съвсем повърхностен и бърз преглед по диагонала не ми помогна да намеря основания, които да обосноват някакъв значим предстоящ растеж. Нищо, че е очакван и прокламиран.
В другата посока е обстоятелството, че мажоритарят е купувал (за разлика от миналата година), а ценовите нива през настоящата година не бяха така удобни като през миналата.
28-11-2013 - Инструменти, отговарящи на изискванията на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН
Във връзка с разпоредбата на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН, на сесията, която ще се проведе на 29.11.2013 следните емисии финансови инструменти могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби:
Код Име Среднодневен обем Бр. дни Ср.брoй сделки Free float
3JR Софарма АД-София 41691.25 20 15.65 16.90
6C4 Химимпорт АД-София 96374.85 20 22.80 19.84
Та, перспективата е за тенденция към изравняване (след приспадане на дивидента) на цените на двете хартии.
Така де, същото смятам и аз - дивидент за следващите 3 г. общо 60 ст. Обикновенните сега са 1.4, значи привилигированите трябва да са 2 лв.
Изклютително много ти благодаря за отделеното внимание и за разяснението!
Ако дойдеш на коледното парти на миноритарите имаш една "Сливенска перла" от мен.
Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .
Едно субективно виждане. Не го приемай на доверие. Нека бъде повод само за критично мислене.
Балансът между двете книги е деликатен.
Емисионната на прив. и гарантираният дивидент фиксират един доход.
Когато пазарната падне под емисионната и купиш, доходността расте сравнено с тези купили на емисионната..
Обратно, когато пазарната почне да расте, доходността (говорим за фиксираната) на последващия купувач пада.
Падащият процент фиксирана доходност започва да действа демотивиращо на инвеститори в такъв род инструменти.
Примерно купил на 1,70, дивидент 0,20, реализирал около 12 % фиксирана. . Междувременно пазарната се върнала до емис. и държателят има още 0,52 лв. капиталова доходност. Обаче, какво значи това за следващия. Ако той купи вече на 2,22, ще има гарантирана доходност от вече само 9 %. и го гложди съмнението, че тази доходност може да се заличи от капиталова загуба, Ерго, цената се връща на 1,70
А пък и никога не е ясно дали ще има капиталова печалба. Или загуба.
Още нещо.
Конвертирането е още далеч, но всеки държател на прив. със сигурност се замисля.
Една хипотетична ситуация: към момента на принудителното конвертиране той има тези книги, а те са с по-висока пазарана от обикновените след приспаднат дивидент. Неприятно, защото очевидно ще можеш да купиш обикн. по-евтино от пазара.
Обратното (пак хипотетично), към момента на принудителното конвертиране той има тези книги, а те са с по-ниска пазарана от обикновените след приспаднат дивидент. И това е тъпо, всеки ще иска да притежава такива, а никой не би продал.
Та, перспективата е за тенденция към изравняване (след приспадане на дивидента) на цените на двете хартии.
Не я харесвам тази позиция.
Ако ме питат за обикновената, нищо не мога да ти кажа. Тъпо, щото хем имам, хем не и вярвам.
Няма проблем и да имат, но според мен има донякъде проблем с акционерите ако това от статията е вярно, а мениджмънта казва:
Истината е някъде там...
Източника на БТА, а от там и на останалите български медии е "Комсомолская правда". Те от своя страна страна ползват информация с първоизточник Комерсант и конкретно Газета "Ъ": http://www.kommersant.ru/doc/2355284 Най-полезни са коментарите под статията:
G_Minnikhanova0, сегодня в 08:53
Вношу поправку, договор аренды Boeing 737-400 BDB находится в стадии расторжения - еще не расторгнут. Самолет находится на стоянке в Москве. Гульназ Минниханова, руководитель пресс-службы ОАО "Авиакомпания "Татарстан"
G_Minnikhanova0, сегодня в 12:22 В февраля 2013 года, лизингодатель данного самолета сменился. Bulgaria Air отношения к этому не имеет.
Така че разваления телефон е на ниво! Чрез медиите (и то забележете БТА) се разпространяват и до нас достигат преписани и неверни информации.
Коментар