IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (SNRG / PETHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
    Интересна статия и познати лица
    а какво става с акциите на миноритарите в Гранд хотел Пловдив които бяха извън контролираните от Бедо?
    fuск the bеаr - give me the bееr

    Коментар


    • Хотелът в Пловдив май ще става на Казино

      Коментар


      • Интересна статия и познати лица
        Преди една година, Сава Чоролеев купи друг хотел от „Синергон холдинг“ – хотел „Европа“ в Слънчев бряг, за който бяха платени 8,9 млн. евро. „Синергон холдинг“ е в процес на продажба на бившият „Новотел Пловдив“ Новото и важното за хотелиера и ресторантьора.

        Коментар


        • Бедо е купил пакета..

          Коментар


          • Те целите са добре формулирани и описани в мотивирания доклад. По-важното е как и дали изобщо да им се вярва като знаем на колко лъжи сме се наслушали през годините.

            Коментар


            • Те целите подробно са описани в мотивирания доклад, но по-важното е как и дали въобще да им се вярва, като знаем колко "попара" сме изсърбали тук...

              Коментар


              • Каква е целта на упражнението?
                http://x3news.com/download/?id=403362

                Коментар


                • Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
                  Снощи по СКАт един бензинджия обясняваше,че промените на закона за горивата,срещу които те протестират,ще облагодетелстват Бедо,защото само той имал голям склад за LPG.Но не разбрах склада на Синергон,на Топливо или на някоя от другите фирми на Бедо е.
                  Не съм го гледал, но гледам акцията с интерес и готовност някога за покупки. Бедо е изпечен в игрите и е много възможно да излети цената тук някога. А сега тихо и кротко да прибира хартии на дребните на ниска цена.

                  Коментар


                  • Снощи по СКАт един бензинджия обясняваше,че промените на закона за горивата,срещу които те протестират,ще облагодетелстват Бедо,защото само той имал голям склад за LPG.Но не разбрах склада на Синергон,на Топливо или на някоя от другите фирми на Бедо е.

                    Коментар


                    • Само един акционер е бил на събранието и той нищо не е питал,поне така е в протокола.А има толкова въпроси....

                      Коментар


                      • Продажбата на бензиностанции SNG вероятно е по принуда след рекордни загуби на Топливо

                        Компанията копае дъното, след като през 2017 г. отчете най-голямата консолидирана загуба за последните 10 години. Тя възлезе на 3,86 млн. лв., но ако компанията се развива с темповете от първото тримесечие на 2018 г., за цялата текуща година ще има нов рекорд или загуба от 10 млн. лв.

                        Продажбата на SNG на "Ромпетрол" вероятно е "fire sale", тоест продажба на пожар под принудата на загубите. На 14 юни 2018 г. Investor.bg изпрати въпроси до "Синергон холдинг", "Топливо" и "Синергон Петролеум" във връзка с тежкото финансово положение на "Топливо" и дъщерното му дружество опериращо бензионостанциите SNG.

                        Въпросите бяха:

                        1. След като "Топливо" (със SNG) губи толкова много, не е ли по-добре да се ликвидира и да се разпродадат имотите му, особено при горещия имотен пазар?

                        2. Защо в челото на toplivo.bg пише, че имате дял от 25% в пазара на течни горива, отоплителни и строителни материали, след като само оборотът на течни горива у нас е 7 млрд. лв. и само спрямо този пазар сте с дял от 3%, а ако добавим строителните и отоплителни материали, вероятно около 1%?

                        3. Слоганът Ви е "Градим заедно от 1947 г.". Моля уточнете как се гради със загуби? Не е ли задължително условие да има печалба, за да се гради?


                        Отговор така и не последва, а вчера стана ясно, че има идея за сделка с "Ромпетрол". Учудващо тази информация не бе обявена чрез БФБ АД, където се търгуват акциите на "Топливо" АД и "Синергон Холдинг" АД, вероятно защото сделката не е много добра и е под натиска на загубите. В противен случай Топливо и Синергон щеше да се похвалят с нея.

                        Има един основен играч в цялата ситуация, това са банките. "Топливо" АД и "Синергон Петролеум" дължат на банките 30,7 млн. лв. към 31 март 2018 г. спрямо 42 млн. лв. в края на 2017 г. Това е намаление с 12 млн. лв. за само 3 месеца. Вероятно банките са отказали да рефинансират експозициите си, притеснени от губещия бизнес модел.

                        "Синергон холдинг" АД се е опитал да подкрепи "Топливо" АД, замествайки банките, като консолдирианите задължения на "Топливо" към свързани лица се увеличават до 22,6 млн. лв. към 31 март 2018 г. спрямо 9,3 млн. лв. към 31 март 2017 г., тоест увеличение с 13,3 млн. лв., което компенсира оттеглянето на банките. Ако обаче банките оттеглят и останалите 30 млн. лв. финансиране, "Синергон холдинг" трудно може да го покрие.

                        Затова се е стигнало до продажбата на "Ромпетрол". В бъдещите отчети на "Топливо" и "Синергон холдинг" ще излезе на каква цена се купуват бензиностанциите SNG.

                        https://www.investor.bg/novini-i-ana...oplivo-262659/

                        Коментар


                        • От по-голямо значение е факта че и на Топливо и на Синергон ще има еднократна загуба(мои очаквания) от продажбата, рязко свиване в продажбите и ще изчезне ежегодната загуба от над 1мио от този бизнес. Понеже никъде не видях и дума за газовите бутилки, ще е интересно и там развитието.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение

                            Е не е точно така: Съобщение за предстояща концентрация между „РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ” ЕАД и дълготрайни материални активи, собственост на
                            „СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ“ ООД Ще купуват само бензиностанциите и парите ще влезнат в дъщерното,а колко от тях и дали изобщо нещо ще влезе в холдинга е Божа(Бедова) работа
                            В „СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ“ ООД съдружници са Топливо със 75 % и Синергон с 25%.Само 25% от парите от бензиностанциите ще влезнат в консолидирания на Синергон.Другите 75% ще отидат в отчета на Топливо и следващата година в отчета на Синергон.

                            Коментар


                            • Постнах го, защото някои бяха "пестеливи" относно сделката, колкото до личният ми интерес, то той е 00,00!!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                Дocтaвчиĸът нa гopивo и coбcтвeниĸ нa вepигa бeнзинocтaнции Rоmреtrоl иcĸa дa зaĸyпи бългapcĸия cи ĸoнĸypeнт Ѕуnеrgоn Реtrоlеum, cтaвa яcнo oт oбявлeниe нa интepнeт cтpaницaтa нa Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK).
                                Е не е точно така: Съобщение за предстояща концентрация между „РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ” ЕАД и дълготрайни материални активи, собственост на
                                „СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ“ ООД Ще купуват само бензиностанциите и парите ще влезнат в дъщерното,а колко от тях и дали изобщо нещо ще влезе в холдинга е Божа(Бедова) работа

                                Коментар

                                Working...
                                X