IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (SNRG / PETHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    G.G. споделям напълно твоето мнение. Дори и аз който не харесвам холдинга обмислям да напълня малко. Неефективно и зле управлявано предприятие, но на ниска цена. Сега наблягаме на тоталната неефективност. В даден момент може да наблегнем на ниската цена и вече да не е такава. Всяка монета си има две страни. Лично аз предпочитам предприятия като Соларпро и М+Ц, но на тези цени се замислям сериозно и за Синергона.
    Gekko всеки бърка. Аз също съм правил големи безумия. Важното е човек да си признае грешката пред себе си. Да обвиняваш други за твоите грешни не е полезно и продуктивно. Твърдението как фондовете са сбъркали като са продали на 60 стотинки а ти си прав като ги стискаш от пъти по-висока цена е несериозно. Ти си сбъркал. Можел си да се разпродадеш на по-висока цена и сега да се върнеш с пъти повече акции. Тогава щеше да мислиш като G.G.
    Яде го отвътре човека, ще му мине. Дано обаче не се впрегне, ако падне още цената! Че тогава не знам какви суперлативи ще се леят !

Коментар

• G.G. споделям напълно твоето мнение. Дори и аз който не харесвам холдинга обмислям да напълня малко. Неефективно и зле управлявано предприятие, но на ниска цена. Сега наблягаме на тоталната неефективност. В даден момент може да наблегнем на ниската цена и вече да не е такава. Всяка монета си има две страни. Лично аз предпочитам предприятия като Соларпро и М+Ц, но на тези цени се замислям сериозно и за Синергона.
      Gekko всеки бърка. Аз също съм правил големи безумия. Важното е човек да си признае грешката пред себе си. Да обвиняваш други за твоите грешни не е полезно и продуктивно. Твърдението как фондовете са сбъркали като са продали на 60 стотинки а ти си прав като ги стискаш от пъти по-висока цена е несериозно. Ти си сбъркал. Можел си да се разпродадеш на по-висока цена и сега да се върнеш с пъти повече акции. Тогава щеше да мислиш като G.G.

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение

няма друга такава структура на БФБ, така диверсифицирана и управлявана, и то в такова добро финансово състояние - без почти никакви кредити. Подобна структура е само Химимпорт и Индустриален холдинг, ама те имат хиляди увеличения на капитала, и значително повече кредити в балансите си

Та в това отношение, това което е тоя холдинг тук, е цвете сранвние с каквото друго се предлага на БФБ
        колега G.Gekko недей така, че няма друга такава структура съм съгласен напълно, ама да кажеш диверсифицирана и управлявана добре.....немисля. и без кредити??? я отвори отчета и виж . колкото до увеличенията незнам откога си на БФБ, ама аз помня две увеличения на капитала през 2006г. и през 2007г. я сметни сега през 2006г. 2,1милиона акции по 3,75лв. и през 2007г. - 4,2 мил.х 7 лв. тогава даже имаше бой за права на борсата а, Мариан беше направил сайт да гледаме в реално време колко е най ниската възможна цена ............ какви времена бяха само, тогава правата струваха по 0,75 а Бедо продаваше акции на 11 лева и обясняваше какви велики дела ще направи с кеша и колко е перспективен холдинга!!!
        http://www.investor.bg/news/article/50793/107.html
        тук може да прочетеш интервюто с Бедо.
        Хубаво би било и да прибавиш към тия милиони от увеличенията и кеша от продажбата на ПЕТРОЛ, ами получава се една много добра сума, която както виждаш днес пазара отценява на 11,25 мил. ??? всичкия този кеш беше наблъскан в недвижими имоти малко преди тяхния връх и в недотам ефективните производства на холдинга, както и в хотелите и мисля някакво спа щяха да правят. в резултат след 2 години парите ги няма, а дружествата са ве4е на загуба??? ами видно е, че не бихме могли да говорим за добро управление, даже става въпрос за много лошо такова, според мен и доста преекспонирано от пазара, но това си е мое мнение. поиграх си малко да извадя финансовите резултати на холдинга и ето какво излезе:
        година / печалба / приходи в мил.лв.
        2004 / 9,06
        2005 / 10,25 / 308
        2006 / 14,82 / 350
        2007 / 11,4 / 359
        2008 / 14,1 / 404 - тук има еднократен ефект от продажба на имот
        2009 / - 4,75 / 205
        2010 / - 2,8 / 254
        2011 / - 3,4 / 195 до Q3 иначе за самото трето тимесечие е на +469 к лв.
        Какви резултати само ??? ....... ами що не земе Бедо да осребри активите и да набута всичко на банков депозит, ще изкара по голяма печалба от колкото ако развива дейност и няма да му се налага да взима мениджърски решения - може да си гледа кефа по цял ден на някой остров . Като цяло холдинга е неефективен, зле и непрозрачно управляван, без големи и бляскави перспективи, но личното ми мнение е, че дружеството не струва 11,25 мил, а повече, затова и си купих доста от ПФБК около 0,6 лв, както и от интеркапитал преди това на 0,9 лв. за сега обаче пазара мисли друго ! успех ти желая и знай че тези дето ревът, че ще стане 0,4 или 0,5 искат да купуват, а при теб е обратното. и накрая да кажа: настоящото е лично мнение на автора и в никакъв случай не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа на синергон холдинг.
        Last edited by G.G.; 05.01.2012, 23:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Предлагаш безумия. Кой нормален човек ще си вкара парите в колективна схема, която по всяко време може да му откаже да му върне парите. Временно спиране на обратни изкупувания би срутило системата. Отделно пазара е свободен и всеки сам си решава какво да прави. След като считаш, че акциите са подценени купувай. Вадиш кеша плащаш и си щастлив. Не виждам повод за рев. От твоите думи излиза, че искаш да продадеш а не да купуваш и те е яд че цената е само 60 стотинки.
          Тази система вече от 2010-2011 е срината, и така или иначе няма никакво доверие в нея
          По ясен пример от това което става със спестяванията след 10 г. такава индустрия е ясен

говорим за обратно спиране, контролирано от КФН и при ясни условия - защита интересите на инвестироте, който от тези инвеститори не му харесва, има и съд

а това което искам аз, е да има пазар на който участниците действат рационално,
          а така действат само тези които играят със собствени пари и за собствена сметка
          тези които са с общите пари в кюпа фондчетата си, очевидно не са
          2007 - П/Б, П/Е 10 / 20 / 30/ 50 пъти - все тая
          2011-2012, 0.08, 0.40, 0.60 , 0.80 продаваме на пазарна - все тая

това ли е бил интересът на инвеститорите, и дали това са искали?

такива дето искат така, ги пращайте сами да си инвестират
          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Ама какви ви е крив за това мажо - че ДФ имате скапани проспекти
            всеки Дф трябва да може да държи кеш колкото си иска, и да спира обратни изкупувани когато си иска - ако има основание - както има сега - както правят и фондовете в САЩ - спират ми обратните изкувания за 2-3 г., докато се подобри конюктурата , а не продават на по 0.08 лв, купувани на 1.50-2. лв. или на 0.60, купувани на 10-15 лв.

като сте честни, променените си проспектите, или ги затваряйте тези ДФ, щото така както са няма файда от тях за никой - виждаме за 10 г. такава индустрия резултатите

че имота бил на какво, че имало и други неща не какво трябва - ама не ги знаем кои са

ами няма друга такава структура на БФБ, така диверсифицирана и управлявана, и то в такова добро финансово състояние - без почти никакви кредити. Подобна структура е само Химимпорт и Индустриален холдинг, ама те имат хиляди увеличения на капитала, и значително повече кредити в балансите си

Та в това отношение, това което е тоя холдинг тук, е цвете сранвние с каквото друго се предлага на БФБ
            Предлагаш безумия. Кой нормален човек ще си вкара парите в колективна схема, която по всяко време може да му откаже да му върне парите. Временно спиране на обратни изкупувания би срутило системата. Отделно пазара е свободен и всеки сам си решава какво да прави. След като считаш, че акциите са подценени купувай. Вадиш кеша плащаш и си щастлив. Не виждам повод за рев. От твоите думи излиза, че искаш да продадеш а не да купуваш и те е яд че цената е само 60 стотинки.

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
              Това съвсем не е единственото, в което може да го обвиняват твоя ти Мажо.
              Не бива да изопачаваш казаното. Беше само пример. Не съм му адвокат, пък не ща и в мътните води да му се бъркам. Търси си данните от ДВИ и други там източници, щом те интересуват. Пък и моя работа ли е, да ти променям мирогледа, щом си се врекъл на артията и си я направил измежду въжделенията ти, като голяма ценност, дано Господ чуе желанието ти, моли се, и може да те ощастливи на 50 ст. Не са кой знае колко разлика - само едни 10 ст. надолу.
              Пък после всеки си носи дерта. То и затова са казвали, да се внимава с това, каквото човек си пожелава, но пък и като се изпълни пожеланото - човек понякога се вразумявал, та си вадил и поука. Уж така било, пък сега - да видим.
              Относно коментара че били фондовет купували през 2007 - ами как да не купуват, като човеците искаха точно това - даваха им пари във високодоходни фондове. Имаше проспекти - всички са били запознавани с риска, във всеки проспект, особено на рисков фонд се пишеше колко %-ти са в бг- артии, колко в кеш и т.н. Тогава човеците не мислеха за риска. Мениджърите си изпълняваха написаното по проспекта. Като цяло, (ако знаеш накякви изключения от правилата - посочи ги)
              Сега хората искат да продават, артиите са техни, парите са техни. Квалификациите ти за мениджърите са несъстоятелни и неправилни.
              Не е препоръка
              Ама какви ви е крив за това мажо - че ДФ имате скапани проспекти
              всеки Дф трябва да може да държи кеш колкото си иска, и да спира обратни изкупувани когато си иска - ако има основание - както има сега - както правят и фондовете в САЩ - спират ми обратните изкувания за 2-3 г., докато се подобри конюктурата , а не продават на по 0.08 лв, купувани на 1.50-2. лв. или на 0.60, купувани на 10-15 лв.

като сте честни, променените си проспектите, или ги затваряйте тези ДФ, щото така както са няма файда от тях за никой - виждаме за 10 г. такава индустрия резултатите

че имота бил на какво, че имало и други неща не какво трябва - ама не ги знаем кои са

ами няма друга такава структура на БФБ, така диверсифицирана и управлявана, и то в такова добро финансово състояние - без почти никакви кредити. Подобна структура е само Химимпорт и Индустриален холдинг, ама те имат хиляди увеличения на капитала, и значително повече кредити в балансите си

There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Тоя парцел е единствена кражба дето го обвиняват Бедо, дето 30 милина набрани, 15 милиона половина и повечето те си ги записаха.

Дайте му данните на тоя парчел в Младост 1 ли беше - почти съм сигурен, че и сега си струва парите и ако не е за 22, сигурно сега да има стойност за поне 10-15 милиона - нямам данни, ама смятам, че много се преувеличава с тоя парцел

А останалите ти коментари защо се продава на такива цени го оставям без коментар - продават сега щото 2007 издумкаха всичките пари на хората като купуваха по 5-10-20-30 боок валю акции дето нямат нито фундамент, нито история

Дори тогава тук си беше 1 / 2 пъти боок валуе

Затова продават сега, не за друго

Нищо де

Дайте още на 0.50 (за 0.30,. 0.40 не се лакомя) - 20/30 К вземам
                Това съвсем не е единственото, в което може да го обвиняват твоя ти Мажо.
                Не бива да изопачаваш казаното. Беше само пример. Не съм му адвокат, пък не ща и в мътните води да му се бъркам. Търси си данните от ДВИ и други там източници, щом те интересуват. Пък и моя работа ли е, да ти променям мирогледа, щом си се врекъл на артията и си я направил измежду въжделенията ти, като голяма ценност, дано Господ чуе желанието ти, моли се, и може да те ощастливи на 50 ст. Не са кой знае колко разлика - само едни 10 ст. надолу.
                Пък после всеки си носи дерта. То и затова са казвали, да се внимава с това, каквото човек си пожелава, но пък и като се изпълни пожеланото - човек понякога се вразумявал, та си вадил и поука. Уж така било, пък сега - да видим.
                Относно коментара че били фондовет купували през 2007 - ами как да не купуват, като човеците искаха точно това - даваха им пари във високодоходни фондове. Имаше проспекти - всички са били запознавани с риска, във всеки проспект, особено на рисков фонд се пишеше колко %-ти са в бг- артии, колко в кеш и т.н. Тогава човеците не мислеха за риска. Мениджърите си изпълняваха написаното по проспекта. Като цяло, (ако знаеш накякви изключения от правилата - посочи ги)
                Сега хората искат да продават, артиите са техни, парите са техни. Квалификациите ти за мениджърите са несъстоятелни и неправилни.
                Не е препоръка
                Last edited by padre Bonaventura; 05.01.2012, 16:26.

Коментар

• БЕДО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФИНАНСОВ ГУРО НА БФБ

Коментар

А останалите ти коментари защо се продава на такива цени го оставям без коментар - продават сега щото 2007 издумкаха всичките пари на хората като купуваха по 5-10-20-30 боок валю акции дето нямат нито фундамент, нито история

"боок валю" е от значение само в два случая. Първия е когато някое предприятие ще бъде ликвидирано и си смяташ ликвидационната квота. Втория случай е когато се прави копие не вече съществуващо предприятие. Обърни внимание, че и в двата слуая това не е собствен капитал разделен на брой акции. Трябва да знаеш реалната оценка на активите. Поради тази причина използването на "боок валю" като универсален мерител за стойност е глупост. Лично аз го ползвам главно при оценка на АДСИЦ.

Коментар

• И друго се сетих
                      За какво беше купен този парцел - не за да бъде източен естесвено

А за нова административна сграда за Холдинга - което си беше нормално тогава, понеже холдинга няма такава

Бедо се е бил подлъгал, че имотите ще са все нагоре, избързал е може би, купил го е
                      и дойде криза, имотите паднаха и т.н.

Само, че той е умен - замрази проектът (до колкото знам е замразен) и бъдете сигурно, че как се разсее кризата обекта ще бъде завършен според първоначалната си цел - поне очакванията ми са такива

Така се управлява една фирма консрвативно и с мисъл за бъдещето

И пак не разбирам, какво все се говори за тоя имот

Коментар

Това са неверни за мен твърдения
                        по т. 1. - защото не е доказано. Не само не е доказано а постонно тр. да се доказва.
                        по т. 2. - По принцип Мажо е този у който се уповават акционерите, ако решат че не е читав, те разпродават, резултат - артията спихва. Артията на Епъл защо е била станала най-скъпата артия на щатска борса - заради Мажо, да му прости Господ волен и неволен грях
                        по т. 3. Как може да обиждаш акционерите във фондовете, които са решили да продадат артии ако имат други неотложни нужди. Ако човек е съкратен от работа, ти ли ще го нахраниш с 5 хляба и риба !? Само Господ може това чудо да извърши ! А мениджърите на фондове имат ли вина, че хората са изпаднали прокризисно в неотложни нужди и искат да се ползват от рисковия си капитал. По-кротко с квалификациите. Ако ти си мениджър на фонд и дойде човека и каже - продай ми артиите - закон е да му изпълниш желанието. Парите не са твои, както си го забелязъл и затова не е пладнешки обир. Пладнешки обир е при Мадоф, радвай се, че тука няма такива.
                        по т. 4. - Фундаментът винаги има промяна. И защо да е по-добре позиционирано дружество. Например преди време имаше покупки на парцел за 22 мил. По време на имотния балон. Значи от дружеството е литнала сумата 22 мил за парцел който сега е с по-малък фундамент. На артия нещата са едни, на реалност - други. Това е само пример.
                        Не е препоръка
                        Тоя парцел е единствена кражба дето го обвиняват Бедо, дето 30 милина набрани, 15 милиона половина и повечето те си ги записаха.

Дайте му данните на тоя парчел в Младост 1 ли беше - почти съм сигурен, че и сега си струва парите и ако не е за 22, сигурно сега да има стойност за поне 10-15 милиона - нямам данни, ама смятам, че много се преувеличава с тоя парцел

Затова продават сега, не за друго

Нищо де

Дайте още на 0.50 (за 0.30,. 0.40 не се лакомя) - 20/30 К вземам

Коментар

1. Мажо тук е честен...

2. А артията е евтина не заради Мажо, а заради тези тези които не умеят да управляват чужди пари - разни фодчета и т.н.
                          3. това ако не е пладнешки обир - не знам кое е! Купуваш на 9-10 лв., продаваш на 0.60 :
                          4.фунадаментът на дружеството сега и преди 5 г. - не е променен (бих казал сега е дори по-добре позиционирано дружеството)
                          Това са неверни за мен твърдения
                          по т. 1. - защото не е доказано. Не само не е доказано а постонно тр. да се доказва.
                          по т. 2. - По принцип Мажо е този у който се уповават акционерите, ако решат че не е читав, те разпродават, резултат - артията спихва. Артията на Епъл защо е била станала най-скъпата артия на щатска борса - заради Мажо, да му прости Господ волен и неволен грях
                          по т. 3. Как може да обиждаш акционерите във фондовете, които са решили да продадат артии ако имат други неотложни нужди. Ако човек е съкратен от работа, ти ли ще го нахраниш с 5 хляба и риба !? Само Господ може това чудо да извърши ! А мениджърите на фондове имат ли вина, че хората са изпаднали прокризисно в неотложни нужди и искат да се ползват от рисковия си капитал. По-кротко с квалификациите. Ако ти си мениджър на фонд и дойде човека и каже - продай ми артиите - закон е да му изпълниш желанието. Парите не са твои, както си го забелязъл и затова не е пладнешки обир. Пладнешки обир е при Мадоф, радвай се, че тука няма такива.
                          по т. 4. - Фундаментът винаги има промяна. И защо да е по-добре позиционирано дружество. Например преди време имаше покупки на парцел за 22 мил. По време на имотния балон. Значи от дружеството е литнала сумата 22 мил за парцел който сега е с по-малък фундамент. На артия нещата са едни, на реалност - други. Това е само пример.
                          Не е препоръка

Коментар

Че то цената на артиите най-много от мажо зависи. То май и затова я виждаш артията като евтина. Ами ти да не си му светил, отде знаеш какви му са нуждите и потребностите. Ако реши да кешира и на 30 стинки ще е милионер. Може ли човек да каже със сигурност!? Човек предполага, но Господ разполага
                            Мажо тук е честен - врътки не прави - ако има промяна в акциите си - бъдете на 100% че ще има уведомеление - както Бедо като ФЛ, така и двете ЮЛ

А артията е евтина не заради Мажо, а заради тези тези които не умеят да управляват чужди пари - разни фодчета и т.н. Само те имат толкова на брой артия в портфейлите си за да хвърлят 10% за последните 52 седмици - 1.8 млн. близо изтъргувани - на цени под всякаква себестойност и цена на придобиване - това ако не е пладнешки обир - не знам кое е! Купуваш на 9-10 лв., продаваш на 0.60 : фунадаментът на дружеството сега и преди 5 г. - не е променен (бих казал сега е дори по-добре позиционирано дружеството)

Коментар

Аз не съм нито алчен, нито нагъл
                              Колкото даде Господ
                              Здраве да е

П.С. От 18 милина артии, средна цена придобивани за послените 15 г. може би 5 лв., колко ще са тези дето ще продават на 0.30 Мажо с неговите 9-10 милиона не ги бройте въобще
                              Че то цената на артиите най-много от мажо зависи. То май и затова я виждаш артията като евтина. Ами ти да не си му светил, отде знаеш какви му са нуждите и потребностите. Ако реши да кешира и на 30 стинки ще е милионер. Може ли човек да каже със сигурност!? Човек предполага, но Господ разполага

Коментар

Ами ако не можеш да вземеш сичкото предлагане, какво ще правиш на 40 ст. А на 30 (Недай си Боже) !??
                                Защото 20-30 хил от 18 милиона артиии - сам се сещаш, че е едното нищо
                                Аз не съм нито алчен, нито нагъл
                                Колкото даде Господ
                                Здраве да е

П.С. От 18 милина артии, средна цена придобивани за послените 15 г. може би 5 лв., колко ще са тези дето ще продават на 0.30 Мажо с неговите 9-10 милиона не ги бройте въобще

Коментар

Working...
                                X