IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
    С условието, че взех седмичния оборот по цели седмици от понеделник до петък, с начало 29,02,2016-04,03,2016 и край седмицата 27,02,2017-03,03,2017, медианите са следните:
    ихлбл-5934 лева
    холдинг варна-9839 лева
    алкомет-5830лева
    Вторият равностоен критерий на медианата на оборота е броят сделки за последната една година: 01,03,2016-01,03,2017:
    ихлбл 677 сделки
    холдинг варна-372 сделки
    алкомет-532 сделки

Аз при това положение не виждам как ихлбл ще изпадне от топ 30, а пък алкомет ще е в първите 30.
    Условието за сделките не е ли отново медиана на броя седмични сделки за последната една година? Не помня дословно какво пишеше в правилника, но така съм го запомнил.

едит

Видях защо са ни различни медианите на ХВАР. Има 3 седмици без търговия, които аз съм оставил без стойност, а ти си въвел като 0 (нула). Кой знае, какво казва методологията на БФБ за седмиците без оборот.
    Last edited by margen; 16.03.2017, 17:45.
    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• В общи линии докато борсата не даде публичен достъп до своите изчисления, за да ги проверим няма как да знаем какво се случва.

Коментар

• С условието, че взех седмичния оборот по цели седмици от понеделник до петък, с начало 29,02,2016-04,03,2016 и край седмицата 27,02,2017-03,03,2017, медианите са следните:
        ихлбл-5934 лева
        холдинг варна-9839 лева
        алкомет-5830лева
        Вторият равностоен критерий на медианата на оборота е броят сделки за последната една година: 01,03,2016-01,03,2017:
        ихлбл 677 сделки
        холдинг варна-372 сделки
        алкомет-532 сделки

Аз при това положение не виждам как ихлбл ще изпадне от топ 30, а пък алкомет ще е в първите 30.

Коментар

• Алкомет с каква медиана на оборота е? А ЕУБГ? Борсата ли да ги съдим за реализирани загуби и пропуснати ползи, Мариян ли ?

Коментар

• Тук няма брой сделки, но водещото по правилника е оборота, така или иначе. Медианните стойности на седмичния оборот на двете дружества, за които стана дума:

IHLBL = 5 934

HVAR = 10 495

По моите сметки за периода 1/3/2016 до 28/2/2017.

Едит

Пак казвам. Медианните стойности са много "подло" нещо и според мен безумен индикатор, но текущите правила са такива. Тези сметки не са непременно коректни, в зависимост от това, кой период борсата взема за основа на изчисленията си.
            Last edited by margen; 16.03.2017, 17:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

И коя е тя?
              Не знам, но за мен това е най-логичното тълкование на думите му. Мариан може да го пита какво точно е имал предвид, ако не са му твърде сърдити.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

По-скоро сред 30те има и друга компания извън индекса с по-голяма капитализация на фри флота от ИХЛБЛ.
                И коя е тя?

Коментар

• Първоначално изпратено от 6i60 Разгледай мнение
                  изчисленията са много прости който му се занимава
                  http://www.infostock.bg/infostock/co...icestats/IHLBL
                  copy paste в ексел и функция median .
                  То отдолу си ги има СЕДМИЧНО !!!

Коментар

• изчисленията са много прости който му се занимава
                    http://www.infostock.bg/infostock/co...icestats/IHLBL
                    copy paste в ексел и функция median .

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                      Значи остава, че Такев просто се опитва да замаже положението...и говори врели некипели
                      По-скоро сред 30те има и друга компания извън индекса с по-голяма капитализация на фри флота от ИХЛБЛ.

Коментар

Броят сделки е лесен, седмичният оборот е работа за един час. Ако ми остане малко време ще го направя
                        Супер! Сподели си изчисленията, моля!

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Трябват ни подробни данни за търговията за да стигнем до медианните стойности на седмичните обороти и броя сделки. Медианните стойности са много "подло" нещо и въпреки, че ти изглежда така на пръв поглед, няма как да си сигурен, без да си го проверил.
                          Броят сделки е лесен, седмичният оборот е работа за един час. Ако ми остане малко време ще го направя

Коментар

Ако са ги резнали по критериите за ликвидност, Холдинг Варна примерно със сигурност ще е по-зле и трябваше да го резнат и него, а не са. Не може да е това.
                            Трябват ни подробни данни за търговията за да стигнем до медианните стойности на седмичните обороти и броя сделки. Медианните стойности са много "подло" нещо и въпреки, че ти изглежда така на пръв поглед, няма как да си сигурен, без да си го проверил.

Коментар

• Значи остава, че Такев просто се опитва да замаже положението...и говори врели некипели

Коментар

• Ако са ги резнали по критериите за ликвидност, Холдинг Варна примерно със сигурност ще е по-зле и трябваше да го резнат и него, а не са. Не може да е това. Даже и Алкомет трябва да е по-зле по ликвидните критерии
                                Last edited by znae6t; 16.03.2017, 16:29.

Коментар

Working...
                                X