Първоначално изпратено от конфуций
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеСценарий - сега алианц или който взе пакета на 0,80 лв. да надуе цената двойно и след 6м като влязат в софикс да им ги върне на ЕТФ-а на 1,60
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Съгласуването е с "медианна стойност на седмичния броЙ сделки", а не "медианна стойност на седмичния броЯ". Не съм експерт, само си разсъждавам.
Това е и логично, защото причината да се гледа седмичния оборот е, за да се изчистят еднократни прехвърляния на големи пакети, които биха изкривили картината. Това при броя сделки би било безсмислено упражнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение
Ако медианна стойност важеше и за "брой сделки" щеше да е изписано като "броя сделки" за е съгласувано със стойност.
ИХЛБЛ е на 31-во място по медианна стойност на оборота. Жалко, но факт!Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Сметките ти за Алкомет са грешни. Провери си ги пак.
Медианата на оборота е над 7 хил. лв. за същия период, който си посочил.
Сега, особеното е какво правим със седмиците, в които изобщо няма оборот - влизат ли в сметките със стойност нула или не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение
Ако медианна стойност важеше и за "брой сделки" щеше да е изписано като "броя сделки" за е съгласувано със стойност.
ИХЛБЛ е на 31-во място по медианна стойност на оборота. Жалко, но факт!
Коментар
-
Двусмислено е много. Ето, какво казва:
Ако пропуснем болднатото, трябва да се чете като медиана.
ИХЛБЛ е на 31-во място по медианна стойност на оборота. Жалко, но факт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
Ами въпрос за филолози е това сигурно, аз мисля, че за брой сделки за последната година става въпрос, а не за медианата на седмичния брой сделки
Първоначално изпратено от БФБ4. До класирането по т. 2 се допускат първите n-емисии (като n≤30), отговарящи на изискванията по т. 3, с най-висока медианна стойност на седмичния оборот и брой сделки за последната една година, като двата критерия имат еднаква тежест. Ако в резултат на класирането по предходното изречение се окаже, че две или повече емисии заемат едно и също място в него, приоритет при включването имат тези с по-голям брой сделки.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Ти да си видял методологията на БФБ? И аз не съм. Както и тази, която ги кара да взимат като актулани броя планирани за записване, но на практика незаписани, акции при увеличение на капитала.
Както и да е. И в двата случая са грешни сметките на знаещия. Алкомет има повече оборот от ИХЛБЛ каквото и да се вземае предвид в калкулациите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
С този въпрос направо разцепи, да не предлагаш индекса да се напълни с компании без сделки в 51 седмици годишно?
Както и да е. И в двата случая са грешни сметките на знаещия. Алкомет има повече оборот от ИХЛБЛ каквото и да се вземае предвид в калкулациите.
Коментар
-
Сметките ти за Алкомет са грешни. Провери си ги пак.
Сега, особеното е какво правим със седмиците, в които изобщо няма оборот - влизат ли в сметките със стойност нула или не.
- 1 like
Коментар
-
Условието за сделките не е ли отново медиана на броя седмични сделки за последната една година? Не помня дословно какво пишеше в правилника, но така съм го запомнил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеС условието, че взех седмичния оборот по цели седмици от понеделник до петък, с начало 29,02,2016-04,03,2016 и край седмицата 27,02,2017-03,03,2017, медианите са следните:
ихлбл-5934 лева
холдинг варна-9839 лева
алкомет-5830лева
Аз при това положение не виждам как ихлбл ще изпадне от топ 30, а пък алкомет ще е в първите 30.
Сега, особеното е какво правим със седмиците, в които изобщо няма оборот - влизат ли в сметките със стойност нула или не.Last edited by fantasy_gt; 16.03.2017, 17:44.
Коментар
Коментар