IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

Няма как. IHLB ще почне да си продава собствените акции, а и след това мажоритарите. Ако не се бъркам последния път на 0.96 лв си продаваха IHLB собствените.
    Мажоритарите да си продават акциите? Я по сериозно

Коментар

• Много е вероятно, но до 1.60 по малко вероятно, по скоро 1.20-1.30- то пак не е малко де..

Не е препоръка за нищо..

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
        Сценарий - сега алианц или който взе пакета на 0,80 лв. да надуе цената двойно и след 6м като влязат в софикс да им ги върне на ЕТФ-а на 1,60
        Няма как. IHLB ще почне да си продава собствените акции, а и след това мажоритарите. Ако не се бъркам последния път на 0.96 лв си продаваха IHLB собствените.

Коментар

• Сценарий - сега алианц или който взе пакета на 0,80 лв. да надуе цената двойно и след 6м като влязат в софикс да им ги върне на ЕТФ-а на 1,60

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Съгласуването е с "медианна стойност на седмичния броЙ сделки", а не "медианна стойност на седмичния броЯ". Не съм експерт, само си разсъждавам.
            Може и да греша, но моето тълкувание е, че седмичността се прилага само за оборота, а не за броя сделки защото тогава, за да съгласува трябва е "с най-висока медианна стойност на броЯ сделки".
            Това е и логично, защото причината да се гледа седмичния оборот е, за да се изчистят еднократни прехвърляния на големи пакети, които биха изкривили картината. Това при броя сделки би било безсмислено упражнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение

Ако медианна стойност важеше и за "брой сделки" щеше да е изписано като "броя сделки" за е съгласувано със стойност.

ИХЛБЛ е на 31-во място по медианна стойност на оборота. Жалко, но факт!
              Съгласуването е с "медианна стойност на седмичния броЙ сделки", а не "медианна стойност на седмичния броЯ". Не съм експерт, само си разсъждавам.
              Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

Сметките ти за Алкомет са грешни. Провери си ги пак.
                Медианата на оборота е над 7 хил. лв. за същия период, който си посочил.
                Сега, особеното е какво правим със седмиците, в които изобщо няма оборот - влизат ли в сметките със стойност нула или не.
                Не са грешни, грешно е да махаш седмиците с нулев оборот на Алкомет. Това не е медиана, а като гледам до какво число си достигнал, явно това правиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение

Ако медианна стойност важеше и за "брой сделки" щеше да е изписано като "броя сделки" за е съгласувано със стойност.

Айде покажи ми другите 30 компании, дето имат над 750 акционера и имат по-голям оборот

Коментар

Двусмислено е много. Ето, какво казва:

Ако пропуснем болднатото, трябва да се чете като медиана.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение

Ами въпрос за филолози е това сигурно, аз мисля, че за брой сделки за последната година става въпрос, а не за медианата на седмичния брой сделки
                      Двусмислено е много. Ето, какво казва:

Първоначално изпратено от БФБ
                      4. До класирането по т. 2 се допускат първите n-емисии (като n≤30), отговарящи на изискванията по т. 3, с най-висока медианна стойност на седмичния оборот и брой сделки за последната една година, като двата критерия имат еднаква тежест. Ако в резултат на класирането по предходното изречение се окаже, че две или повече емисии заемат едно и също място в него, приоритет при включването имат тези с по-голям брой сделки.
                      Ако пропуснем болднатото, трябва да се чете като медиана.
                      Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

Ти да си видял методологията на БФБ? И аз не съм. Както и тази, която ги кара да взимат като актулани броя планирани за записване, но на практика незаписани, акции при увеличение на капитала.

Както и да е. И в двата случая са грешни сметките на знаещия. Алкомет има повече оборот от ИХЛБЛ каквото и да се вземае предвид в калкулациите.
                        Проблема не е Алкомет или ИХЛБЛ, а ЕУБГ

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

С този въпрос направо разцепи, да не предлагаш индекса да се напълни с компании без сделки в 51 седмици годишно?
                          Ти да си видял методологията на БФБ? И аз не съм. Както и тази, която ги кара да взимат за актуален броя планирани за записване, но на практика незаписани, акции при увеличение на капитала.

Както и да е. И в двата случая са грешни сметките на знаещия. Алкомет има повече оборот от ИХЛБЛ каквото и да се вземае предвид в калкулациите.

Коментар

Сега, особеното е какво правим със седмиците, в които изобщо няма оборот - влизат ли в сметките със стойност нула или не.
                            С този въпрос направо разцепи, да не предлагаш индекса да се напълни с компании без сделки в 51 седмици годишно?

Коментар

Условието за сделките не е ли отново медиана на броя седмични сделки за последната една година? Не помня дословно какво пишеше в правилника, но така съм го запомнил.
                              Ами въпрос за филолози е това сигурно, аз мисля, че за брой сделки за последната година става въпрос, а не за медианата на седмичния брой сделки

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                                С условието, че взех седмичния оборот по цели седмици от понеделник до петък, с начало 29,02,2016-04,03,2016 и край седмицата 27,02,2017-03,03,2017, медианите са следните:
                                ихлбл-5934 лева
                                холдинг варна-9839 лева
                                алкомет-5830лева

Аз при това положение не виждам как ихлбл ще изпадне от топ 30, а пък алкомет ще е в първите 30.
                                Last edited by fantasy_gt; 16.03.2017, 17:44.

Коментар

Working...
                                X