IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
    Защото им писна от гнусен мажоритар тип селски хитрец който изкуствено държи акцията ниско десет години за да ги изкупи от пенсиите без пари и да пичове анализатори по интересуваите се малко от Желев от това защо е махнат от алианц и какви далавери е въртял но немеца не е балък като нас...попитайте и турците в алкомет какво мислят за Желев и какво се е случило....та на този тип хора доверие 0...а може и за сина му да поразпитате звезда....и много други неща....да бизнеса върви...Елана ще опитат да излъскат имиджа и какво от това... докато инвестираме в такива откровенни тъпотии бфб няма да се оправи
    това с Елана-Е.Б.ана ми хареса. Елана са едни от най-долните лъжци и схемаджии

Коментар

• Last edited by Scottie Pippen; 18.08.2021, 04:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyberdude Разгледай мнение

Хора, не знам какво четете, но на заглавната страница на ТП пише, че предложителя притежава 75.528% от гласовете в ОСА. Оттук следващ праг за задължително няма - последния е при 67%. Има доброволно ТП при придобиване на над 90%, но в случая не мисля, че предложителя ще има желание за такова.
        Нямам акции и не е препоръка за нищо, освен за по-внимателно четене.
        Те имат тези гласове в ОС, обаче партнерите им по гласове не участват в търговото предложение. Също така, дяла им ще се увеличи пропорционално само и само когато ще обезсилят обратно изкупени акции. Преди този момент буллс ад не надхвърлят 2/3 от всички акции.
        Може и да се бъркам.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Едва ли ще го делистнат. Тънкия момент, е че няма да минат 75% със сделка е чрез обезсилване на акции.
          Нямам акции и не е препоръка.
          Хора, не знам какво четете, но на заглавната страница на ТП пише, че предложителя притежава 75.528% от гласовете в ОСА. Оттук следващ праг за задължително няма - последния е при 67%. Има доброволно ТП при придобиване на над 90%, но в случая не мисля, че предложителя ще има желание за такова.
          Нямам акции и не е препоръка за нищо, освен за по-внимателно четене.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Това беше моето мнение. Без да мога да бъда сигурен, че е така.

Моля те дай текст от закона/наредбата за това.
            намерих само това: https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135476823

НЕ претендирам, колко е достоверно. тези текстове на места са ми много объркващи по начина по който са съставени

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
              BB50 беше писал в темата на ЧЕЗ, че при нетна стойност на активите повече от 1.5 пъти справедливата цена се изисква ликвидационна оценка. Тук попадаме ли в тази хипотеза?

[ATTACH=CONFIG]n3792589[/ATTACH]
              Попадаме в тази хипотеза, но все пак в Наредбата пише "може" да изиска ликвидационна оценка, ако е налице това обстоятелство

Коментар

• Едва ли ще го делистнат. Тънкия момент, е че няма да минат 75% със сделка е чрез обезсилване на акции.
                Нямам акции и не е препоръка.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Това беше моето мнение. Без да мога да бъда сигурен, че е така.

Първоначално изпратено от itest Разгледай мнение
                  е защо и на двата. ако преминат 75% границата, ще са длъжни да отправят ново търгово.
                  Моля те дай текст от закона/наредбата за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Аз и на двата въпроса си мисля, че отговора е НЕ, ама да видим
                    е защо и на двата. ако преминат 75% границата, ще са длъжни да отправят ново търгово.
                    мисля, че това не значи че ще го делистнат. Ако го делистнат, ще е поредната много неприятна далавера на бфб от страна на мажоритарите.
                    в проспекта никъде не пише, че имат намерение да го делистват. предполагам, че ако имат такова намерение, то то трябва да се оповести публично.

пс: пак ли бъркам някъде в разсъжденията?

Коментар

• Аз и на двата въпроса си мисля, че отговора е НЕ, ама да видим

Коментар

• Те като имат в момента 62% (след отписване на обратно изкупени акции), и ще надминат 2/3 ще са задължени да отправят пак търгово нали така?

Коментар

• A дали ще опитат да делистнат холдинга?

Коментар

• Мен определено ме изненадаха с цената на това търгово, определено очаквах нещо по-ниско да е. Няма как да не бъдем доволни. Не се мъчат да ни лъжат, че справедливата цена на акцията е левче. По различните методи 2,46 - 3,28лв на акция, ниската пазарна е единствената причина да бъде търговото на тези нива, а не по-високо.
                            А конюнктурата е толкова силна, много силен попътен вятър

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

а пенсионните защо продадоха, не можеха ли да купят, вместо продадат ??? Нали са експерти или ...
                              Веднъж да бяха гласували дивидент можеха и да купят, ама каквито мажоритарите такива и пенсионните.

Коментар

• Първоначално изпратено от lars Разгледай мнение

Тия са точно такива,като врътнаха пенсионните измамиха всички по малко.
                                а пенсионните защо продадоха, не можеха ли да купят, вместо продадат ??? Нали са експерти или ...

Коментар

Working...
                                X