If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Миналият път, когато издадоха подобна прецакваща акционерите (разбира се миноритарите) емисия беше заради схемата Кремиковци. Ако бяхме нормална държава БНБ и КФН щяха да им скъсат ушите, но в БГ всичко е възможно при определни условия. След тази схем спрях да съм им 'фен'.
Този път сигурно са набелязали нещо друго за покупка и им трябва дебел капитал, че да са ОК (поне на документи)
При всички положения ПИБ е добра банка за клиентите, но кофти инвестиция за миноритарите.
не е препоръка!!!
В БГ излезе закон за защита на миноритарните акционери, но се спазва като всички останали закони. Винаги има хитреци които ги заобикалят безнаказано.Затова и БФБ е на този хал. Само малоумници могат да си инвестират парите в акции и да гледат как им фалират умишлено предприятието на което са акционери.
Някой има ли идея защо плащат такива лихви по облигации ?
...ПИБ издаде хибриден дълг за 20 млн. евро - първи транш от втора емисия подобни облигации с предвиден общ размер до 60 млн. евро - при фиксирана лихва от 11%, съобщиха от банката.
Така общият обем на този тип книжа възлиза на 60 млн. евро, след набраните 40 млн. евро от първата емисия, като в следващите 3 години може да достигне до 100 млн. евро.
На 17 март 2011 г. и 4 юни 2012 г. ПИБ издаде по 20 млн. евро от първата си емисия хибриден дълг, като лихвата по тях бе 12,75%.
....
Миналият път, когато издадоха подобна прецакваща акционерите (разбира се миноритарите) емисия беше заради схемата Кремиковци. Ако бяхме нормална държава БНБ и КФН щяха да им скъсат ушите, но в БГ всичко е възможно при определни условия. След тази схем спрях да съм им 'фен'.
Този път сигурно са набелязали нещо друго за покупка и им трябва дебел капитал, че да са ОК (поне на документи)
При всички положения ПИБ е добра банка за клиентите, но кофти инвестиция за миноритарите.
не е препоръка!!!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
...ПИБ издаде хибриден дълг за 20 млн. евро - първи транш от втора емисия подобни облигации с предвиден общ размер до 60 млн. евро - при фиксирана лихва от 11%, съобщиха от банката.
Така общият обем на този тип книжа възлиза на 60 млн. евро, след набраните 40 млн. евро от първата емисия, като в следващите 3 години може да достигне до 100 млн. евро.
На 17 март 2011 г. и 4 юни 2012 г. ПИБ издаде по 20 млн. евро от първата си емисия хибриден дълг, като лихвата по тях бе 12,75%.
....
Ами я се опитай ти да издадеш вечен капитал, без право да си го вземеш обратно, и ако банката няма печалба, можеш и лихвите да не платиш? На каква цена ще успееш?
Ми то увеличението си е с тяхни пари , нормално ако ще потъне да е обратно при тях.
то увеличиние няма, а само овластяване на СД да взима решение. Такива сме гледали много. Банката трябва да публикува повече инфо.
Относно хибридния инструмент, не забравяйте, че срещу него стоят кредити с десет пъти по-голям размер, т.е. нетният лихвен доход ще е значително в плюс
Много просто - вместо да се раздава дивидент, се издават такива облигации за "наши" хора при безумна лихва. При 11%, дори да ви вземат 1% за данък, пак е нелоша печалба, особено на фона на падащи лихви по депозити. По-интересно е да се види какви са всички клаузи по тези т.нар. "облигации".
Не е препоръка за нищо.
Лихвата и на мен ми се вижда голяма , защото вече лихвата по кредитите е около тези нива, но:
- имаики впредвит че парите са на мажото , а тои е доказал че успява да си докара много по-голяма възвращаемост , няма как да очакваме че ще е филантроп към миноритарите.....
- имаше и една стара поговорка който дава му се вижда много, който взема му се вижда малко
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Да бе да, увеличаваме двойно капитала и парите пак ще потънат в пясъците при олигарсите. Мерси.
Тя акцията вече си тръгна към номинал. Време е и тука за ол тайм лоу като при ЦКБ-то.
Ми то увеличението си е с тяхни пари , нормално ако ще потъне да е обратно при тях.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
....
Много просто - вместо да се раздава дивидент, се издават такива облигации за "наши" хора при безумна лихва. При 11%, дори да ви вземат 1% за данък, пак е нелоша печалба, особено на фона на падащи лихви по депозити. По-интересно е да се види какви са всички клаузи по тези т.нар. "облигации".
Не е препоръка за нищо.
Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
Не че много ме интересува, но невиждам толква повод да злобарствате на изстрадалите акцинери на ФИБ
Не става дума за злобарстване. Просто в момента основните оценки на банки минават през коефициенти към собствения капитал. Като се увеличи собствения капитал като емисионната цена на акция е под бук валю то за да се запазят коефициентите е нормално цената да реагира. Защото ако не реагира, то това е равнозначно на сериозно поскъпване. А е леко контраинтуитовно да поскъпва при положение че СК на акция всъщност пада. В същото време е малко вероятно увеличението да мине на стойност над БВ просто защото е доста далеч от настоящата пазарна цена.
Не че много ме интересува, но невиждам толква повод да злобарствате на изстрадалите акцинери на ФИБ
Логичен повод за увеличението на капитала изглежда растежът на активите на банката. За една година балансовото число на ПИБ се е повишило с почти един милиард лева (972.3 млн. лв.), или с 16.7%.
Коментар