If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Цитат:
Първоначално изпратено от jorkata_pz
ами равновесен разликата между българските банки и западните които оперират в БГ е огромна. българските банки ограничиха кредитирането септември 2007г. докато западните (не всички де) раздаваха кредити на куцо, кьораво и сакато до края на 2008г. затова и са по зле в момента от българските. все пак нашите банки в момента увеличават пазарния си дял за сметка на чуждестранните. относно акциите на вики политова в ПИБ тази информация е от преди 4 години (2008г.) и не я намирам за толкова актуална в момента, просто ше шуми излишно за това нещо което лично аз не намирам за особено смущаващо.
Все тая, очевидно си си наумил тази глупост и ще се придържаш към нея до последно, аз като гледам пазара се движи изцяло в моите предположения. Така че за сега оптимизма го оставям на оптимистите по тази позиция
Тази информация за Вики Политова – може само да си накара да си купя още сега – явно мъжът и знае повече от нас. Think about it!
Каквото и да се случи – теб не те засяга – не си инвеститор, най много да си спекулант – купуваш бързо и продаваш бързо – ако въобще нещо друго правиш освен да пишеш по форумите.
Но-най вече - ТИ си от ония в казана, които дърпат другите за крака надолу при тях в помията.
Аз всъщност от ПИБ съм изключително доволен. Това ми е единствената позиция в която постоянно влизам и излизам от ИПО то и до сега и до момента да чукна на дърво съм все на печалба
Но от над една година не държа акции в нея наистина.
Хахаха, така ли мислиш. Що не видиш само че какъв собствен капитал има ПИБ и дали пък той покрива тези 10% лоши кредити. И какво се случва с капиталовата и адекватност тогава.
Каквото и да се случи – теб не те засяга – не си инвеститор, най много да си спекулант – купуваш бързо и продаваш бързо – ако въобще нещо друго правиш освен да пишеш по форумите.
Но-най вече - ТИ си от ония в казана, които дърпат другите за крака надолу при тях в помията.
Бедбой, ако искаш пиши в темата на Кремиковци – нищо, че таково животно вече не съществува.
Но, дори да приемем, че твойта сума е вярна, то това ще направи 10% несъбираеми кредити – и в най злобната ти прогноза ПИБ с 10 % в тези времена е отличник.
Хахаха, така ли мислиш. Що не видиш само че какъв собствен капитал има ПИБ и дали пък той покрива тези 10% лоши кредити. И какво се случва с капиталовата и адекватност тогава.
Бедбой, ако искаш пиши в темата на Кремиковци – нищо, че таково животно вече не съществува.
Но, дори да приемем, че твойта сума е вярна, то това ще направи 10% несъбираеми кредити – и в най злобната ти прогноза ПИБ с 10 % в тези времена е отличник.
Колко лоши кредити има в Булбанк - ;-) Огнян Донев и весникарската група, колко има в ОББ – черепа и колко други? – Пощенска – така са се увъртели с швейцарските франкове- мога да изреждам до утре – важно е обаче, че казана с българите в ада никой не го пази – защото ние сами се дърпаме надолу.
До говорим ли за чужди банки в чужбина? Или не виждаме по далеч от носа си – лоши кредити е имало винаги, предприятия с кредити са фалирали винаги, банкита са си взимали обезпеченията навсякъде по света и системата продължава напред. Да не говорим за пириода на кризата – да говорим за доброто време преди 2007 – ама не ние сега откриваме пазарната икономика?!? Така върви света – ако ни ти харесва – айде в Китай – въпреки, че и за там мога да ти дам примери за лоши кредити и банки взели обезпечения.
За кой ги говорите тези популистки глупости – и без това този форум отдавна не се чете.
Аман!
Някой път наистина ме е срам, че съм Българка – от продажни души като вас.
николайчо това ти е реакцията след като продаде акциите на ПИБ-а ли . много ти се чудя защо пишеш в този форум като нямаш акции тук, явно доста пари си изгубил и сега те е много яд
Значи равновесен ако прочетеш Наредба номер 9 на БНБ и разбереш как се провизира, ще разбереш колко добре се е обезпечила ПИБ щом има 3% от брутните кредити, а и ако разбереш какво са брутни обезценки и нетни обезценки нещата стават още по-добри, но ти явно хал хабер си нямаш от финансови институции и повече няма какво да ти обяснявам, защото явно си губя времето. Относно "ОК" да ти кажа че не съм гениален. а това са неща които всеки който се интересува от банки може да прочете и да работя във финансова институция, но не казвам коя. Като не виждате перспектива във банковия ни сектор и не искате да инвестирате в тях, си инвестирайте в Химкото
ами равновесен разликата между българските банки и западните които оперират в БГ е огромна. българските банки ограничиха кредитирането септември 2007г. докато западните (не всички де) раздаваха кредити на куцо, кьораво и сакато до края на 2008г. затова и са по зле в момента от българските. все пак нашите банки в момента увеличават пазарния си дял за сметка на чуждестранните. относно акциите на вики политова в ПИБ тази информация е от преди 4 години (2008г.) и не я намирам за толкова актуална в момента, просто ше шуми излишно за това нещо което лично аз не намирам за особено смущаващо.
Все тая, очевидно си си наумил тази глупост и ще се придържаш към нея до последно, аз като гледам пазара се движи изцяло в моите предположения. Така че за сега оптимизма го оставям на оптимистите по тази позиция
Коментар