Първоначално изпратено от ghettoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
[/I]Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнениеНяма да добави 100 милиона. 150 милиона ще добави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеТука станахте много скъпи. МКБ дори да добави 100 млн. към собствения капитал (което, разбира се, не вярвам), коефициентите са вече не толкова атрактивни в сравнение с някои доста по-големи и печеливши банкови институции на запад. Лично мнение..
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеКреди Суиз е швейцарска банка, нека това сравнение го забравим. Едната носи почти нулев риск в инвестицията, а другата се свързва все с понятието "скелети в гардероба". 3.60 лв. е ок за момента, но потенциалът за мен към днешна дата е под съмнение.Явно си имаш своя логика за нещата. Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от interseptor Разгледай мнениеПрав си, но само донякъде, примерно Креди Суиз е на П/Б 1.02, Сосиете Женерал 0.74, BNP Pariba 0.91 и т.н.
Според мен ще тества 4 лв и то по-скоро от чисто психологическа гледна точка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнениеТо ако зависеше от чужбина СОФИКСА щеше да е около върховете си цяла година вече. И тая банка нямаше преди година да струва 1.70. Демек цената не зависи от нищоМоже да стане П/Б 5 а може и 0.2 и двата случая ще се "измисли" оправдание и причина. Бях на кораба в лошото мисля да остана и да чакам и преоценения вариант
Аз ще си чакам "външно търгово"За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЦената зависи от настроенията на Запад. Скоро ще започнем да корелираме. В момента банките навсякъде с малки изключения се търгуват П/Б 0,5-0,7. ПИБ вече е в горния диапазон, дори на консолидирана база. Ако в края на годината П/Б 1 е нормално, тогава и тази акция ще се качи. В противен случай най-много да се тества 3.70 още веднъж..
Според мен ще тества 4 лв и то по-скоро от чисто психологическа гледна точка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЦената зависи от настроенията на Запад. Скоро ще започнем да корелираме. В момента банките навсякъде с малки изключения се търгуват П/Б 0,5-0,7. ПИБ вече е в горния диапазон, дори на консолидирана база. Ако в края на годината П/Б 1 е нормално, тогава и тази акция ще се качи. В противен случай най-много да се тества 3.70 още веднъж..Може да стане П/Б 5 а може и 0.2 и двата случая ще се "измисли" оправдание и причина. Бях на кораба в лошото мисля да остана и да чакам и преоценения вариант
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеМухаааааааааааа, с подобни пишман инвеститори .....
Какво ще кажете за една анкетка каква ще бъде цената на акцията към края на годината ..., мисля че ще е доста интересно като нагласа?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениеСметката е проста при 150 милиона bargain purchase - това ще отиде в equity-to
При 110 000 000 акции това прави по 1.36лв допълнително book value.
Да се запази P/B 0.67, колкото беше при 3лв на акция, колко трябва да стане цената ?Пазара не смята вярно[/QUOTE]
От неконсолидираните отчети на ПИБ към 31.12.2013 се вижда, че book value на акция е 539 млн лв/110 млн броя акции = 4.9 лв, тоест дори и да не се вземе предвид сделката за Юнионбанк акциите са подценени.
При цена 3 лв P/B е 0.61. Ако използваме същото съотношение, но с увеличената счетоводна стойност на акция 4.9 лв + 1.36 лв (поради ефекта от сделката 1.36 лв) = 6.26 лв става 0.61 * 6.26 лв = 3.82 лв
Коментар
-
Konsultant
Разковничето е КАКВО се цели с отправеното ТЪРГОВО предложение и какво ще се случи в средносрочен план със собствеността.
Аз лично не съм привърженик на тезата, че това е деофшоризация!
Имам пакет от преди срива, който през годините съм допълвал и не смятам да излизам на близки нива до пазарните в момента.
Успех!
Коментар
-
ПИБ
Здравейте,
да споделя моето учудване от посещението ми на новия офис на ПИБ в City Center.
Влизам и вместо обичайната гледка, на гишето МЪЖ. Останах много доволна /обслужването и компетентноста са на друго ниво/, тръгвам и гледам и на съседното гише мъж, касиера и той. Успех на банката тръгнали са в правилната посока пък няма да е лошо девойките да ги назначават за охрана.Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)
Коментар
Коментар