IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "...третата по големина на пазара Първа инвестиционна банка с нейните 10.5% пазарен дял трябва тепърва да изплаща още 500 млн. лв. държавна помощ до май 2016 г. и е поела ангажимент да ограничи кредитната експанзия...."
    http://www.capital.bg/biznes/finansi...gruckiia_shok/

Някой има ли информация за подчертаното от друг източник ?
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Е имам предвид по-фундаментални рискове. Иначе, да, не е ужасно трудно да предизвикаш мимолетно потапяне, ако нервите станат лабави

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
        Какви рискове приемаш, че могат да потопят акцията под 2.3?
        Пазарът е тънък - един нервак понякога стига ...идеални времена за покупки .
        Никакви препоръки - все още нямам (не съм си върнал продадените )
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Какви рискове приемаш, че могат да потопят акцията под 2.3?

Коментар

• Така е. И аз съм влязъл плахо тук, и аз нищо не препоръчвам. Бих определил тази акция като най-рисковата в портфейла ми, с най-висок потенциал за движение... в двете посоки.
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Това са ясни индикации, че се върви в правилна посока. Обезценките в случая, също са хубаво нещо. Въпреки всичко, аз не очаквам до края на годината някакъв екшън по тази позиция. Виж, ако 2016 продължат да чистят с това темпо.... но да видим. Имам тук и не препоръчвам нищо, само си разсъждавам
              Last edited by Crusible; 05.08.2015, 11:34.

Коментар

• КАПИТАЛ: ПИБ е изплатила още 300 млн. лв. от държавната помощ...

Повече от половината пари от помощта на МФ вече са върнати. Остават още 510 млн. лв. Отливът при депозитите на граждани и сметките на фирми изглежда е овладян. Оздравяването продължава, обезценките натискат печалбата, но тази политика е за предпочитане пред отчитането на кухи печалби и помпане напусто цената на акцията. Не е препоръка за нищо.

П.П. Днес падежира още една емисия облигации в евро (с купон 12.5%), за която от ПИБ са обявили намерение да упражнят правото си на обратно изкупуване. Дълговете трябва да се съкращават и едва ли от банката ще пропуснат тази възможност...
                Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
                  А бе лакомии са, ама имат банка и не седят в Сърбия да ближат рани.
                  Абе имат ама на каква цена? В момента кой управлява? Със или без въпросителна. Но са значително по-добре от седящия в Сърбия
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                    Цената, която търсеха беше 1,3 млрд. лева, но им предлагаха само 1 млрд. Кризата и пазара им показаха, че са лакомии.
                    А бе лакомии са, ама имат банка и не седят в Сърбия да ближат рани.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Зависи от целите на мажо. Ако след време иска да излъска акцията, за да надуе пазара оценката на банката и да й търсят купувач, един от най-преките пътища е именно плащането на дивидент
                      Впрочем скоро се замислих каква точно е била целта на Цеко и сие като направиха банката публична през Май 2007. Ако беше до събиране на пари от публиката, нямаше да продадат само 15%. Тогава пазара беше лудо бичи и можеха и над 100% от акциите да продадат
                      По скоро се целеше именно висока пазарна оценка, която да е като долен праг при продажба на мажоритарния пакет. Даже имаше слух че за него се търсела цена от 1 млрд. евро... кризата обаче дойде след няколко месеца и каквито и планове да е имало отидоха в канала... Е, скоро може отново да има добри условия за такива идеи..
                      Няма да има нужда мажото да лъска каквото и да е. Ако се приеме банковия механизъм като стъпка за влизане в ЕС, първите три по големина национални банки са защитени автоматично, а това може да успокои и пазара. Ако искат да я продават може именно бъдещето да им донесе повече профит и може да изчакат с лъскането дотогава. Обаче на мен тази акция не ми харесва и не я стискам на портфейл

Коментар

....Даже имаше слух че за него се търсела цена от 1 млрд. евро... кризата обаче дойде след няколко месеца и каквито и планове да е имало отидоха в канала... Е, скоро може отново да има добри условия за такива идеи..
                        Цената, която търсеха беше 1,3 млрд. лева, но им предлагаха само 1 млрд. Кризата и пазара им показаха, че са лакомии.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                          Склонен съм да се съглася...

Смяташ ли обаче, че има някаква вероятност да почнат да разпределят някаква част от тази печалба като дивидент ?
                          Зависи от целите на мажо. Ако след време иска да излъска акцията, за да надуе пазара оценката на банката и да й търсят купувач, един от най-преките пътища е именно плащането на дивидент
                          Впрочем скоро се замислих каква точно е била целта на Цеко и сие като направиха банката публична през Май 2007. Ако беше до събиране на пари от публиката, нямаше да продадат само 15%. Тогава пазара беше лудо бичи и можеха и над 100% от акциите да продадат
                          По скоро се целеше именно висока пазарна оценка, която да е като долен праг при продажба на мажоритарния пакет. Даже имаше слух че за него се търсела цена от 1 млрд. евро... кризата обаче дойде след няколко месеца и каквито и планове да е имало отидоха в канала... Е, скоро може отново да има добри условия за такива идеи..

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Смяташ ли обаче, че има някаква вероятност да почнат да разпределят някаква част от тази печалба като дивидент ?
                            Мечтай си

Коментар

ПИБ е изплатила още 300 млн. лв. от държавната помощ
                              В банката остава малко над 500 млн. лв. депозит на финансовото министерство, който трябва да бъде върнат до май 2016 г.

След още някой тримесечие като приключи и със стабилните обезценки и грейне яка печалба в отчета, пак ще има доста изненадани защо акцията така рязко поскъпвала..

Коментар

ПИБ е изплатила още 300 млн. лв. от държавната помощ
                                В банката остава малко над 500 млн. лв. депозит на финансовото министерство, който трябва да бъде върнат до май 2016 г.

След още някой тримесечие като приключи и със стабилните обезценки и грейне яка печалба в отчета, пак ще има доста изненадани защо акцията така рязко поскъпвала..
                                До тогава ще опитам печалби с други дружества. Ти ни информирай де.. Навих се.

Коментар

Working...
                                X