IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой от вас би ли си купил акции на Монте Паски. Едва ли.

Е нейните резултати от стрес теста са по добри от на ПИБ. И то с приличен маржин. https://www.ft.com/content/b1c93b2d-...e-7b676fe7c015

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      Виж конспиративните теории също много пречат за правилния разсъдък. Едни хора стигат до тин фойл хетс

Имаше изключително задълбочено изследване на почти целия кредитен портфейл на ПИБ за корпоративни клиенти. Ритейла за всички банки беше изключен.
      Кредитно досие по кредитно досие. На тази база установиха необходимост от допълнителни провизии в размер на 400 милиона. Това е. Всичките твои конспиративни теории попадат в тия 400 милиона. Красотата на мероприятието е, че най-накрая изкараха цифра и тя не е стряскаща. Само за тази година печалбата на банката СЛЕД обезценки ще е над 150 милиона.

Естествено, ако ти не вярваш на този стрес тест, ми господ да ти е на помощ, не знам ти изобщо на нещо вярваш ли на този свят? Горката ти женица...
      Не виждам да съм казал нито една цифра която да не идва от БНБ. Не знам какви конспирации ти се въртят в главата.

Не знам как 200 милиона дупка на 250 милиона капитализация не е стрескяща. За банката като действаща предприятие и за вложителите може да не е стрескаща, но за акционерите ако това не е стряскащо не знам какво е.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Гръцките банки си изгубиха 99,9% от стойността от ДЦК. КТБ си загуби 100% от дейността от - каквото там са правили. Не виждам причина всяка една банка да и се срине стойността от какъвто и да било старомоден инструмент. Бил той кредит, пирамида или откровено източване
        Виж конспиративните теории също много пречат за правилния разсъдък. Едни хора стигат до тин фойл хетс

Имаше изключително задълбочено изследване на почти целия кредитен портфейл на ПИБ за корпоративни клиенти. Ритейла за всички банки беше изключен.
        Кредитно досие по кредитно досие. На тази база установиха необходимост от допълнителни провизии в размер на 400 милиона. Това е. Всичките твои конспиративни теории попадат в тия 400 милиона. Красотата на мероприятието е, че най-накрая изкараха цифра и тя не е стряскаща. Само за тази година печалбата на банката СЛЕД обезценки ще е над 150 милиона.

Естествено, ако ти не вярваш на този стрес тест, ми господ да ти е на помощ, не знам ти изобщо на нещо вярваш ли на този свят? Горката ти женица...
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
          равновесния ти по принцип пишеш хубави постове, но съм забелязал, че си тежко негативно настроен към ПИБ и според мен емоцията ти идва в повече.

А емоция и инвестиране не вървят добре.

Да вземем великата дойче банк- едва минаха стрес теста, а отделно в него не са анализирани дериватите. Само дойче има по номинал деривати за 50 трилиона долара или 8% от световния пазар на деривати. Да ти мръдне малко марк-то-маркет и си умираш прав. Ама те били ги хеджирали изключително добре. Мдааа.
          Отделно носиш кредитния риск на каунтър-партито. При баланс от 2 трилиона имаш 25 пъти повече задбалансови активи и пасиви. Добре гуд лък.

А тука имаш селско банкиране - заемчета, тва онва, ипотеки и тн. Задбалансовите са банкови гаранции - селска работа. Ама ти величай западните банки, нема лошо.

Ние тука селяните си харесваме селските пръчки дет се продават на наща борсичка...
          Гръцките банки си изгубиха 99,9% от стойността от ДЦК. КТБ си загуби 100% от дейността от - каквото там са правили. Не виждам причина всяка една банка да и се срине стойността от какъвто и да било старомоден инструмент. Бил той кредит, пирамида или откровено източване

Коментар

• равновесния ти по принцип пишеш хубави постове, но съм забелязал, че си тежко негативно настроен към ПИБ и според мен емоцията ти идва в повече.

А емоция и инвестиране не вървят добре.

Да вземем великата дойче банк- едва минаха стрес теста, а отделно в него не са анализирани дериватите. Само дойче има по номинал деривати за 50 трилиона долара или 8% от световния пазар на деривати. Да ти мръдне малко марк-то-маркет и си умираш прав. Ама те били ги хеджирали изключително добре. Мдааа.
            Отделно носиш кредитния риск на каунтър-партито. При баланс от 2 трилиона имаш 25 пъти повече задбалансови активи и пасиви. Добре гуд лък.

А тука имаш селско банкиране - заемчета, тва онва, ипотеки и тн. Задбалансовите са банкови гаранции - селска работа. Ама ти величай западните банки, нема лошо.

Ние тука селяните си харесваме селските пръчки дет се продават на наща борсичка...
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Интересно ми е дали методиката по които са правени тези стрес тестове на банките същата ли е като методиката с която оценяваха КТБ ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                колко истини се написаха тук
                сега остава да се изтрият
                с тия стрес тестове БНБ реално разреши публичното говорене по темата ПИБ,
                нещо невиждано от над две години

БНБ отвори кутията на пандора
                Last edited by oslo; 15.08.2016, 00:24.

Коментар

• колко истини се написаха тук
                  сега остава да се изтрият

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                    Разбирам мисълта ти ,но при положение че досега не се разбра че нещото струва 0.70 а не 1,20 и разбира се ако другата седмица не се разбере то точно при увеличението на капитала ли ще се разбере!
                    Нямам идея. Често се съмнявам в наличието на разум в българските инвеститори

Коментар

Ако едно нещо е струвало 1,20 и изведнъж разбираш че 50 стотинки от него ги няма. Като добавиш екстра 50 стотинки то пак ще струва 1,20. само че вече ще си дал 1,7 за нещо което струва 1,2.
                      Разбирам мисълта ти ,но при положение че досега не се разбра че нещото струва 0.70 а не 1,20 и разбира се ако другата седмица не се разбере то точно при увеличението на капитала ли ще се разбере!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                        Нещо не схващам,примерно ако едно нещо винаги е струвало примерно 1,20лв и като към тях добавиш още 1лв отвън (от пазара) искаш да кажеш че то може да продължи да струва 1,20 или може би говориш не за капитализация на банката ,а за цената на акцията?
                        Ако едно нещо е струвало 1,20 и изведнъж разбираш че 50 стотинки от него ги няма. Като добавиш екстра 50 стотинки то пак ще струва 1,20. само че вече ще си дал 1,7 за нещо което струва 1,2.

Коментар

Сега да кажа нещо за БНБ. Или по скоро за това как тя и нейните решения влият на капитализацията на ПИБ. Ако хората вярват че БНБ си е свършила работатаи че това са проблемите на ПИБ и че като ги реши вече всичко ще е цветя и рози - то капитализацията след набирането на този нов капитал би трябвало да скочи.

ОБАЧЕ, ако някой не вярва че стрес теста е реалистичен, или че AQR е било просто гледане в тавана нагаждане на нещата че да имаме стабилност. Е тогава кой точно ще гарантира че това упражнение по размиване ще е последно.

Поради моето мнение за стрес тестовете и AQR смятам че капитализацията и след набирането на капитала няма да мръдне. Ако някой мисли че БНБ са си свършили супер работата е нормално да има и друго мнение.
                          Нещо не схващам,примерно ако едно нещо винаги е струвало примерно 1,20лв и като към тях добавиш още 1лв отвън (от пазара) искаш да кажеш че то може да продължи да струва 1,20 или може би говориш не за капитализация на банката ,а за цената на акцията?

Коментар

• Сега да кажа нещо за БНБ. Или по скоро за това как тя и нейните решения влият на капитализацията на ПИБ. Ако хората вярват че БНБ си е свършила работатаи че това са проблемите на ПИБ и че като ги реши вече всичко ще е цветя и рози - то капитализацията след набирането на този нов капитал би трябвало да скочи.

ОБАЧЕ, ако някой не вярва че стрес теста е реалистичен, или че AQR е било просто гледане в тавана нагаждане на нещата че да имаме стабилност. Е тогава кой точно ще гарантира че това упражнение по размиване ще е последно.

Поради моето мнение за стрес тестовете и AQR смятам че капитализацията и след набирането на капитала няма да мръдне. Ако някой мисли че БНБ са си свършили супер работата е нормално да има и друго мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Защо за добре капитализирана банка към април 2017, с капиталова адекватност от 13,50 и печелеща над 100 милиона годишно даваш капитализация само 250 милиона. Освен това как реши, че цялата сума от 206 милиона ще бъде привлечена от капиталовият пазар и печалбата до тогава ще е нула. Защо реши, че няма да има намаляване на рисковите активи, което да доведе до по-малка необходимост от капитал и защо реши, че емисионната стойност ще е 1 лев? Защо мислиш, че "стресовете" са оптимистични. Говорим за признати обезценки, загуби по кредити и AQR за последните три години около 1,2 милиарда лева. Как може да имаш по-добра представа от одитора без да си влизал в банката?
                              Изобщо не споря за цифрите, за това как е правен стрес теста, до колко му вярвам. Всичко това са си мои мнения и ще си ги запазя за себе си. Коментирам само каква нова информация имаме

Цената е около сегашната от колко вече - 5 години. На мен това ми изглежда като добра причина да смятам че настоящата капитализация е реалистична - все пак тези стрес тестове са от сега, не е информация която да се е знаело от години.

И да видим новата информация какво променя. ПИБ ще трябва да си увеличи капитала в мащаб значително надвишаващ възможностите и да прави печалба от оперативна дейност. Естествено може пак да купят нещо и с положителна репутация да запушат дупката - но ми се струва че БНБ им е отрязала тази как да го кажа - измамна възможност. Може и да бъркам.

Може да продадат рискови активи - но как точно се продават кредити за 1 милиард номинал. Някъде там би трябвало да е за да се компенсира 200 милиона дупка. Може да продаде вече класифицирани като загуба кредити и да реализира печалба. тогава ще и трябват около 200 милиона само такива боклуци. но кой е този идиот дето дава 200 милиона за кредит на Али Черния Циганин от Видин, дето си няма идея как е купил фирмата и какви кредити е имала.

Може да измислят и нещо друго - в това ги бива. Но може и да не измислят. Рационално погледнато при толкова широко поле на вероятностите човек трябва да се цели в капитализация в долната граница на полето. Това разбира се ако не иска накрая да го сполети съдбата на акционерите в гръцките банки

Коментар

• Мечти........колко от вас ще купят ако падне на 2.1...а на 2 ......а на 1.7...????. Сънувате пичове....и при тази ликвидност затова няма да падне до 1.7

Коментар

Working...
                                X