IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

така е ....... 2/3 от акциите са им напълно достатъчни да взимат всякакви решения ....... НО ......... до колкото си спомням мажоритарите бяха казали, че нямат намерение да намалят % които държат в ПИБ, но могат да се разделят с целия пакет от 85%

другото за което се сещам е, че са рискови играчи и в даден момент пълния контрол може да им се изплъзне и да станат зависими, ако застанат точно на 2/3 мнозинство

до вчера капитализацията на банката беше 300 млн. ........ как ще направят хватката да съберат 200 млн и да останат с 2/3 участие без да участват в увеличението не ми е много ясно ...... като добавя и резултата от стрес-теста от преди 5 месеца изобщо не ми е ясно как ще я направят гимнастиката ........ но това си е проблем на мажовците ....... при всички положения тези които купуваха тук последните месеци ще са на печалба

нямам пряко акции на ПИБ ...... не е препоръка за нищо!!!
    А кой е казал че няма да участват в увеличението? Всичко което си пишем тук към момента, са си догадки и предположения. Мисля че доста усилия се направиха, да бъде очернена банката и собствениците в последните години. Не познавам собствениците (свързвам Цеко Минев с развитието на ски-спорта у нас, който се развива доста положително между другото), но съм клиент на банката от доста години, и съм много доволен от обслужване, такси и т.н.
    Нямам акции за съжаление Да се качвам на влака утре, вече май е късно. И аз, като Здравко май ще гледам мача отстрани. Не че не направих пари последния път като купих на 3 и нещо и продадох на 5 и нещо, но просто стратегията ми на инвестиране цели дългосрочно инвестиране в дивидентни компании, и реинвестиране на дивидентите. Към момента ПИБ не мисля че се вписва в това определение...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      И за каква са им 85 % като и 67% им стигат за всякакви решения...
      така е ....... 2/3 от акциите са им напълно достатъчни да взимат всякакви решения ....... НО ......... до колкото си спомням мажоритарите бяха казали, че нямат намерение да намалят % които държат в ПИБ, но могат да се разделят с целия пакет от 85%

другото за което се сещам е, че са рискови играчи и в даден момент пълния контрол може да им се изплъзне и да станат зависими, ако застанат точно на 2/3 мнозинство

до вчера капитализацията на банката беше 300 млн. ........ как ще направят хватката да съберат 200 млн и да останат с 2/3 участие без да участват в увеличението не ми е много ясно ...... като добавя и резултата от стрес-теста от преди 5 месеца изобщо не ми е ясно как ще я направят гимнастиката ........ но това си е проблем на мажовците ....... при всички положения тези които купуваха тук последните месеци ще са на печалба

нямам пряко акции на ПИБ ...... не е препоръка за нищо!!!
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
        доста оптимистично,под претекст че искат да насърчат еди какъв си сегмент
        търсят се 200 млн. лева от пазара....
        Тук сме се нагледали на какви ли не изпълнения ! Нямам излишни нерви за да участвам ! Ще стоим и ще гледаме мача отстрани !

Коментар

• доста оптимистично,под претекст че искат да насърчат еди какъв си сегмент
          търсят се 200 млн. лева от пазара....

Коментар

• И за каква са им 85 % като и 67% им стигат за всякакви решения...
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от полки
              ЕЦБ каза да ПИБ да намерят 262 млн.евро ...... двамата мажовци държат 85% от акциите ...... за да си запазят дела ще трябва да намерят 223 млн.евро ........ кауза пердута ми се струва това начинание, а и VW нищо не казват за кремиковци...
              Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

при цена 5 лева не е баш такава сметката
              я, кажи каква е сметката при 5 лв., че ми стана интересно или да ти го обясня по-простичко?

ЕЦБ каза, че ПИБ е на червено с 262 млн.евро което спирачка за Б-я към еврозоната

дали емисионната ще е 5 лв. и ще се емитират 100 млн.акции

или

емисионната ще е 3 лв. и ще се емитират 167 млн.акции

или

емисионната ще е 10 лв. и ще се емитират 50 млн.акции

няма никакво значение за ЕЦБ ...... все се търсят 500 млн.лв.

ако искат двамата мажоритари да запязят дела си ще трябва да внесат 85% от капитала който ще наберат ........ ако нямат възможност ще са принудени да се разделят с процентите които сега държат (всеки по 42,5%) ........ все пак не вярвам двамата да паднат под 34% за всеки един, защото е възможно в даден момент да загубят контрола над банката ....... но пък за сметка на това ще спечелят миноритарите тук

--------------------

другия вариант е , ако увеличнието на капитала е успешно и съберат 200 млн. лв. и ако успеят да продадат кремиковци на германците то сметката пак ще излезне и ЕЦБ ще кандиса

при всички положения успех за ПИБ означава успех за всички които стискат акции на БФБ ........ едни повече, други по-малко, но смятам, че всички ще са доволни следващата година

успех на всички, весела Коледа и много успешна 2020 година!!!

fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                Трите новини от петък са най-добрият коледен подарък за инвеститорите на БФБ, за мен поне. Дори и да нямаш акции тук, което не ми се вижда умно на фона на тези новини, пак ще усетиш положителния ефект от тези и последващите ги събития.Не мога да си представя, че предварително не е подготвено всичко, както си требе, Поздравления и за добре опазената тайна, защото по нищо не си личеше, че нещо се задава.
                Това ако е успешно) ще повлече и ЦКБ ) оттам и ХИМ ) и някоя друга заспала ) и цялата борса ще избухне 2020)
                Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Не може да обявиш индикативна емисионна 5 лв., а да направиш на 3 ! Това си е пазарна манипулация, аз лично ще ги съдя!
                  По-скоро ако има напасване ще е в рамките на 20-30 до 50 ст.
                  Големия въпрос е има ли договорен инвеститор и конкретно кой е той.. Не вярвам БНБ и ЕЦБ да приемат няква си офшорка или близки фирми до мажо..
                  Ако е някой интитуция с реноме, която взимайки дял над 25% влезе и в управлението на банката, това ще е следващата ракета на БФБ, тип ДОХ.. с гориво за години напред !
                  Днес добавих още и гледам филма от първи ред
                  Дано си прав! ще бъде добре за цялото БФБ!
                  Успех!

ПП да пакета от 65 000 акции си прилича като врътка, която сме свикнали да наблюдаваме и вече не ни прави впечатление, а на запад такива неща се разследват.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    Трите новини от петък са най-добрият коледен подарък за инвеститорите на БФБ, за мен поне. Дори и да нямаш акции тук, което не ми се вижда умно на фона на тези новини, пак ще усетиш положителния ефект от тези и последващите ги събития.Не мога да си представя, че предварително не е подготвено всичко, както си требе, Поздравления и за добре опазената тайна, защото по нищо не си личеше, че нещо се задава.
                    Единственото което леко подсказа беше сделката при затваряне в петък и как пакета от 65 000 акции си намери купувач в спреда на пазара, докато при Монбат, Софарма и др. имаше сериозно намачкване на цената за да се продаде.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ами може да е 6 лева,а може и да е 3 лева.Интереса на мажо ,ако не смята да записва е да е на по-висока цена
                      Не може да обявиш индикативна емисионна 5 лв., а да направиш на 3 ! Това си е пазарна манипулация, аз лично ще ги съдя!
                      По-скоро ако има напасване ще е в рамките на 20-30 до 50 ст.
                      Големия въпрос е има ли договорен инвеститор и конкретно кой е той.. Не вярвам БНБ и ЕЦБ да приемат няква си офшорка или близки фирми до мажо..
                      Ако е някой интитуция с реноме, която взимайки дял над 25% влезе и в управлението на банката, това ще е следващата ракета на БФБ, тип ДОХ.. с гориво за години напред !
                      Днес добавих още и гледам филма от първи ред

Коментар

• Трите новини от петък са най-добрият коледен подарък за инвеститорите на БФБ, за мен поне. Дори и да нямаш акции тук, което не ми се вижда умно на фона на тези новини, пак ще усетиш положителния ефект от тези и последващите ги събития.Не мога да си представя, че предварително не е подготвено всичко, както си требе, Поздравления и за добре опазената тайна, защото по нищо не си личеше, че нещо се задава.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение

Цитат от статията - "Окончателната емисионна цена ще бъде определена в резултат на проведен маркетинг на емисията, съобразен с нормативните изисквания и може да се различава от оповестената цена"

Как го разбирате това ?!
                          Ами може да е 6 лева,а може и да е 3 лева.Интереса на мажо ,ако не смята да записва е да е на по-висока цена

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
                            Цитат от статията - "Окончателната емисионна цена ще бъде определена в резултат на проведен маркетинг на емисията, съобразен с нормативните изисквания и може да се различава от оповестената цена"

Как го разбирате това ?!

Коментар

• http://www.infostock.bg/infostock/co...ala-na-bankata

Коментар

• Това пък къде го видя?

Коментар

Working...
                                X