Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
В ролята на цаца би бил всеки инвеститор независимо малък или голям, ако при пазарна цена 3лв. запише на 5лв. Ако имат разни договорки и обещания за нещо това вече е друг въпрос, но принципно никой голям инвеститор при нормални пазарни условия не би платил повече. Да не говорим в случая, че банката е на зор и въобще, ако прави увеличение би трябвало да е с дисконт от цената, а не с голяма премия.
Коментар
-
В ролята на цаца би бил всеки инвеститор независимо малък или голям, ако при пазарна цена 3лв. запише на 5лв. Ако имат разни договорки и обещания за нещо това вече е друг въпрос, но принципно никой голям инвеститор при нормални пазарни условия не би платил повече. Да не говорим в случая, че банката е на зор и въобще, ако прави увеличение би трябвало да е с дисконт от цената, а не с голяма премия.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение.....би трябвало да е с дисконт от цената, а не с голяма премия.Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеОчевидно не се разчита на цацата. Тя няма да участва в увеличението на 5. Защо да го прави, след както може да си купи всичките и необходими бройки на 3? За да я включиш в играта трябваше увеличението да е с дисконт под пазарната цена, но то не е обявено като такова. Явно е, че активните участници на борсата не възнамеряват да записват увеличението, нито банката разчита на тях. Въпроса е дали ще има увеличение на 5, което да бъде записано от голям външен играч. Всичко зависи от вярата в това допускане. Това си е прайвит екуити сделка, която се договаря извън борсата и там само се регистрира поради публичният характер на емисията. Възможно ли е да обявят увеличение без да са го договорили предварително? Само въпроси без препоръки за нищо.
Коментар
-
Напълно сериозен съм ! Увеличението е част от мерките, виждаш че има и емисия облигации, както и продажба на пакет от лоши кредити. Явно се разчита на всички, включително и на цацата ! И ти ми кажи също като старо куче тук, ще запишеш ли от увеличението ако е на 5 лв. при положение, че си пазарил примерно на 3 и около 3лв. Хайде по сериозно и ти, знам че искаш цената да расте !
- 1 like
Коментар
-
Напълно сериозен съм ! Увеличението е част от мерките, виждаш че има и емисия облигации, както и продажба на пакет от лоши кредити. Явно се разчита на всички, включително и на цацата ! И ти ми кажи също като старо куче тук, ще запишеш ли от увеличението ако е на 5лв. при положение, че си пазарил примерно на 3 и около 3лв. Хайде по сериозно и ти, знам че искаш цената да расте !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Ти вярно ли мислиш че разчитат на пари за увеличението от цацата на пазара?!
Хайде по-сериозно, знам че си един от читавите форумци.., знам че искаш цената да расте !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хайде по-сериозно, знам че си един от читавите форумци..Че вече почнаха да ме изнервят
Рисковете остават, но поне имаме един междинен срок на преоценка, която всеки да си направи
Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Така е тук 2 пъти ги спасяваха няма как да разчитат на пазара
Въпроса е кой как ще отиграе ситуацията
Не ни карай, да си мислим, че грозденцето ти накисвлява.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Преди 2-3 г цената беше над 6 лв,какъв е проблемът сега да иде на 5 лв?Last edited by Protokol; 27.12.2019, 10:53.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Хайде по-сериозно, знам че си един от читавите форумци..
Въпроса е кой как ще отиграе ситуацията
Коментар
-
Тук спокойно мога да те оставя ти да се напечелиш, ще ти продадат нещо на 5лв, което пазара го е оценил на 3лв. Капана е за такива като теб, но трудно ще го разбереш !
Хайде по-сериозно, знам че си един от читавите форумци..
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар