Нещо много сте се изнервили тука. Всичко е “ясно”, като... в мъгла. Уравнението е с много неизвестни. Полки го е систематизирал. Търсят се 500 млн, като ние знаем само колко ще са облигациите (не знам защо Полки се притеснява от 8-те процента, аз съм ги виждал и на 12,5%), но там играта е друга, те открай време са само за “избрани люде”. Не знаем колко са получили от продажбата на лошите кредити. Размера на печалбата, която евентуално би могла да се капитализира зависи пряко от тези цесии. От това какви обезценки са направили и какви още ще правят до края на годината зависи дали изобщо ще остане нещо за капитала. Въпросът за сделката с VW според мен вече е чист Sci-Fi
Така, че накрая остава най-голямата неизвестна (а тя кореспондира пряко с изброените досега, за които ние нямаме инфо, но мажовците и този който вече се е договорил с тях имат) какъв ще е размера на новата емисия и емисионната цена. Хвърлиха бомбата за до 200 млн. при 5 лв, но дали ще е така? Ами ако е 4 или 3...? Всичко зависи от това колко от необходимите 500 млн вече ще са набавени по другите писти. Те ще знаят, но ние не. Затова Здравко и Полки и много други ще гледаме отстрани. Аз също съм имал акции и Здравко е имал и много други са имали, но броя на участващите този път ще е по-малък и съответно рискът “Черния Петър” накрая да остане в някой от спекулиращите тук се увеличава. Едва ли някой очаква да остане в мажовците. Така, че не ни се сърдете! Умната и успех!

Коментар