IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

само да допълня, че ЦКБ и двете увеличение мажоритаря сам си ги направи и записа новите акции

първия път пазарната цена беше около лев ..... мажо си ги записаха на 1,50 лв.

втория път пазарната беше около 1,60 ..... мажо си ги записаха на 3,25 лв.

като имат пари хората увеличенията на капитала лесно се случват
    Така е, напълно си акуратен.
    Ако нямаш пари, но и не искаш да губиш проценти (тук държат 85%) е може би трудна дилема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
      Ами да вземат да си увеличат капитала, ЦКБ на два пъти го прави последните 10 г.
      само да допълня, че ЦКБ и двете увеличение мажоритаря сам си ги направи и записа новите акции

първия път пазарната цена беше около лев ..... мажо си ги записаха на 1,50 лв.

втория път пазарната беше около 1,60 ..... мажо си ги записаха на 3,25 лв.

като имат пари хората увеличенията на капитала лесно се случват
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
        Ами да вземат да си увеличат капитала, ЦКБ на два пъти го прави последните 10 г.
        нали виждаш, че от 9 месеца не могат да направят увеличението? ....... то УК става с пари

а от къде да вземат пари и за дивидент както по-долу искат...

Коментар

• Ами да вземат да си увеличат капитала, ЦКБ на два пъти го прави последните 10 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Не забравяй теста на БНБ, преди този на ЕЦБ...
            нали преди това съм го писал ...... ти дори си го цитирал

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение

Затова съм го написал за в бъдеще. А и ПИБ от колко години е публична - нещо да е споделила с акционерите си ?
              нали по-долу писах, че за първия стрес-тест през 2016 г. не можаха да изпълнят предписанието на БНБ (тогава не стигаха 262 млн.лв.) ........ през миналата година ЕЦБ им даде срок до тази неделя да наберат 200 млн.лв. чрез увеличение на капитала , при положение, че не им достогаха 263 млн.евро ........ преди това през 2014 г. БНБ им отпуснаха 1 млрд.евро със знанието на европа

не е трудно да се забележи, че за последните 7 години на ПИБ постоянно им е нужен от свеж капитал ...... недостига му е хроничен!!! ....... при това положение как да дадат дивидент и да декапитализират допълнително банката???

и да искат ..... няма как да стане

Коментар

• Едно е сигурно, банковият сектор е най-силно развитият при нас, и при криза, извънредно положение, ще е най-добре представящ се - дори може и с по-големи печалби, виждали сме го.

Коментар

ПИБ не е изпълнила нито предписанията на БНБ в срока който им бе даден, а след това удължен!!! ...... нито към днешна дата са изпълнени предписанията на ЕЦБ в 9-месечния срок който им е даден!!!

не знам, себе си ли заблуждаваш или четящите темата...
                  Не забравяй теста на БНБ, преди този на ЕЦБ...
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

БНБ забрани тази година да разпределят дивиденти!!!

ПИБ как да разпредели дивидент като не им стига половин милиард лева???

Затова съм го написал за в бъдеще. А и ПИБ от колко години е публична - нещо да е споделила с акционерите си ?

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

След стрес тестовете банката изпълни предписания и си подобри резултатите, това трябва ли да се отрази на цената негативно?
                      ПИБ не е изпълнила нито предписанията на БНБ в срока който им бе даден, а след това удължен!!! ...... нито към днешна дата са изпълнени предписанията на ЕЦБ в 9-месечния срок който им е даден!!!

не знам, себе си ли заблуждаваш или четящите темата...

Коментар

защо да не е нормално???

мисля, че много по-рано трябваше цената на акцията да отрази състоянието на банката с оглед на резултатите след двата стрес-теста проведени от БНБ през 2016 г. и ЕЦБ през 2019 г.!!!
                        След стрес тестовете банката изпълни предписания и си подобри резултатите, това трябва ли да се отрази на цената негативно?
                        М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Да, но през това време управляващите банката продължиха да губят доверието на инвеститорите си.. За**аха и инвеститорски срещи и обещания за стартиране на дивидентна политика.. Само финтове и схеми от тях!
                          Адски много съжалявам че забих за толкова време капитал в тази акция.. Но като съм се хванал на хорото...
                          Още една обица на ухото.. Фундамента /отчета/ е важен, но още по-важен е мениджмънта който стои зад този фундамент!
                          Никога не сме си били баш първи фенове, но тук получаваш няколко лайка от мен.
                          Не на последно място, защото те виждам напълно искрен, споделящ автентично и човешко мнение.

Големият проблем е, че на ушите си аз имам вече толкова обеци, че не смея да закача допълнително от тези, които са ми в ръцете.
                          И при това положение - гледам и аз да се самооправдавам с факта, че съм се хванал на хорото. Обаче, това вече не ме топли!

Тук специално, не виждам как и защо дори успешно записване на някакъв пореден миноритарен пакет, би довело до нещо смислено и позитивно. Нищо, буквално нищо - като се започне от фазата на цикъла, макроикономическите фактори, рамката и практиките в страната, извънредните обстоятелства, мениджмънт и доверие, не дава основание за оптимистични очаквания.

Пиша поради друга причина. Отговорът не е задължителен, но опитвам да тествам някакво свое усещане. Откликвам на твой постинг, защото и ти ходеше на срещите на миноритарите и имаш преки впечатления.

Единственият ръководител, който се свързва с управлението на ПИБ, който вероятно имаше намерение в някаква перспектива и срок да гради и защитава доверие с инвеститорите беше В. Христов. Субективно и неангажиращо е. Дори по-скоро е чувство, а не убеденост. Умен мъж като него, дори и да го е мислел и да го е искал, много добре трябва да е знаел, че няма как да стане! Е, животът е шарен, понякога просто обективно така се слагат обстоятелствата, че добре изиграни карти и силни ходове на хората от втора линия, объркват играта на тези от върха.

Що се отнася до Ж. Тодоров, който също участваше на тези срещи, той няма никаква част от моето доверие и транферът му е знаков и позитивен. Не го познавам лично, изявите му бяха кратки и постни. Въпрос на вътрешно усещане.
                          Last edited by nachev; 22.04.2020, 18:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение

+1 Дивидентът е най-важен за доверието. Ако нашите банки скоро започнат да споделят печалби пазарът ни ще избухне.
                            Погледнете на какви коефициенти се търгуват македонските банки - но за разлика от нашите дават дивидент...
                            БНБ забрани тази година да разпределят дивиденти!!!

ПИБ как да разпредели дивидент като не им стига половин милиард лева???

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                              Нормално ли е акцията да е два лева, дори и да няма увеличение на капитала?
                              защо да не е нормално???

мисля, че много по-рано трябваше цената на акцията да отрази състоянието на банката с оглед на резултатите след двата стрес-теста проведени от БНБ през 2016 г. и ЕЦБ през 2019 г.!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Да, но през това време управляващите банката продължиха да губят доверието на инвеститорите си.. За**аха и инвеститорски срещи и обещания за стартиране на дивидентна политика.. Само финтове и схеми от тях!
                                Адски много съжалявам че забих за толкова време капитал в тази акция.. Но като съм се хванал на хорото...
                                Още една обица на ухото.. Фундамента /отчета/ е важен, но още по-важен е мениджмънта който стои зад този фундамент!
                                +1 Дивидентът е най-важен за доверието. Ако нашите банки скоро започнат да споделят печалби пазарът ни ще избухне.
                                Погледнете на какви коефициенти се търгуват македонските банки - но за разлика от нашите дават дивидент...

Коментар

Working...
                                X