Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Има и друга гледна точка:
1. По т.н. одобрение. Това е едно срамно петно, което за сетен път иде да демонстрира, че начинът по който функционира социусът у нас в последното десетилетие (и не само) напълно обезсмисля съществуването на институцията фондова борса, влизайки в остро противоречие с нейната същност и смисъл.
2. Анализирали сме събитията тук, ориентирали сме се в случващото се, аз не мога да се зарадвам на излизането на някой голям по дъната, доколкото изначално не смятам големите за идиоти. Свети ми една прупредителна лампа.
3. Единици са тези в страната ни, които са в състояние смислено, аргументирано и убедително в дългосрочна перспектива да обяснят истинските ползи от ЕРМ2 и еврото. Като почнат да ми говорят за такси и лихви, спирам да слушам. Понякога се заслушвах в мотива, че страната ни ще с епояви на нечии монитори, но това вече не е фактор.
В интерес на истината същото важи и за противниците на Механизма и еврото.
Истински разговор и дълбок, стратегически анализ липсва!
Случващото се в момента става по инициатива и нареждане отвън, някой вижда в това добър повод да се бие в гърдите и да нареди "туш" на оркестъра, а обществото ни се кани да чества нещо, което гарантирано не разбира.
Огледай добре новината за суаповата линия. Някои си въобразяват, че това е много добра новина и я отиграват. Не е вярно! Няма да досаждам с повече хипотези и анализи.
Чуй какви се готвят да ги вършат в ЕС - ТУК
Задават се огромни масрафи. Странно е (само на пръв поглед), че решението за допълнително теглене на кредити е точно 10 млрд. лв. Първите 2 млрд. Е вече се обработват.
Никой не може да аргументира смислено причината, поради която ни натискат да влезем в банков съюз заедно с Механизма. Прецедентно и опасно!
Пробойни и Спасявания дебнат Европа от всеки ъгъл.
Банката си е същата от декември насам. Нищо не е мръднало и на милиметър.
Да не би в нечии глави да се мъти някаква странна логика, че една цена от 2,50 е по лесно да бъде закарана до 5,- лв, в сравнение с 8,- лв и по тази причина пазарът е ДЛЪЖЕН?? утре да иде там.
Коментар