IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Според мен се купуват няколко:
    1. Одобрението от КФН, което за мен означава, че този път реално ще бъдат записани акции по 5 лева.
    2. Свършването на големия продавач.
    3. Очевидно предстоящото ни приемане в ЕРМ2

Иначе сте прави за начина, по който се случва всичко това, но така работи света...
    Процентов, в зависимост от използваните филтри при наблюдаване на събитията и толерантността на субекта, може евентуално да се оценяват събитията и така, както си го описал.
    Има и друга гледна точка:
    1. По т.н. одобрение. Това е едно срамно петно, което за сетен път иде да демонстрира, че начинът по който функционира социусът у нас в последното десетилетие (и не само) напълно обезсмисля съществуването на институцията фондова борса, влизайки в остро противоречие с нейната същност и смисъл.
    2. Анализирали сме събитията тук, ориентирали сме се в случващото се, аз не мога да се зарадвам на излизането на някой голям по дъната, доколкото изначално не смятам големите за идиоти. Свети ми една прупредителна лампа.
    3. Единици са тези в страната ни, които са в състояние смислено, аргументирано и убедително в дългосрочна перспектива да обяснят истинските ползи от ЕРМ2 и еврото. Като почнат да ми говорят за такси и лихви, спирам да слушам. Понякога се заслушвах в мотива, че страната ни ще с епояви на нечии монитори, но това вече не е фактор.
    В интерес на истината същото важи и за противниците на Механизма и еврото.
    Истински разговор и дълбок, стратегически анализ липсва!

Случващото се в момента става по инициатива и нареждане отвън, някой вижда в това добър повод да се бие в гърдите и да нареди "туш" на оркестъра, а обществото ни се кани да чества нещо, което гарантирано не разбира.

Огледай добре новината за суаповата линия. Някои си въобразяват, че това е много добра новина и я отиграват. Не е вярно! Няма да досаждам с повече хипотези и анализи.

Чуй какви се готвят да ги вършат в ЕС - ТУК
    Задават се огромни масрафи. Странно е (само на пръв поглед), че решението за допълнително теглене на кредити е точно 10 млрд. лв. Първите 2 млрд. Е вече се обработват.
    Никой не може да аргументира смислено причината, поради която ни натискат да влезем в банков съюз заедно с Механизма. Прецедентно и опасно!
    Пробойни и Спасявания дебнат Европа от всеки ъгъл.

Банката си е същата от декември насам. Нищо не е мръднало и на милиметър.
    Да не би в нечии глави да се мъти някаква странна логика, че една цена от 2,50 е по лесно да бъде закарана до 5,- лв, в сравнение с 8,- лв и по тази причина пазарът е ДЛЪЖЕН?? утре да иде там.

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

Тоест акцията расте добре при добра новина и позитивни перспективи, но ти не искаш да правиш пари от това. Забавно е да си идиот.
      Не вярвам че ще направя пари..
      Пари се правят при излизане на новината ,после се губи сериозни суми с времето ...Тук новината излиза за Трети път....и за мен 3,70 е максимума ..защото само преди 10 дни беше на 1,50 ..
      После пари се правят при записването на 100% ,но записването няма да бъде толкова на 70% гаранция..
      И последно ИП по увеличението с какви пари ще брани цената ,според мен никой няма интерес да закара цената до 5 лева да пълни джобовете на продаващите ... когато няма пари за записването...лично мнение
      Така че дерзайте....най добре се смее този който последен се смее..
      Забравихте кой купува на 400 индекса с десетки иляди и ме обвинявахте че избързвам,пак ще дойде това време... кеша на БФБ е мит , отговарям ти колегиално че ме цитири за цени който станаха на някой акции ,и се правя че не виждам последната ти дума на поста.......,

Коментар

• Гледам голям спор и всеки защитава интересите си т.е. парите си. Но защо говорите така все едно само ПИБ ще влиза в чакалнята, а не всички? Ако има оптимизъм би трябвало да бъде на всяка позиция. Но няма. Защо? Струва ми се, че има преувеличаване и прекомерно големи надежди. Нямам препоръки. Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          Монти има право.
          Ние разбрахме от едно Уведомление, внесено по институциите от страна на Банката, че Управителния съвет, след одобрението на НС е внесъл проспект за увеличение при емисионна от 8,- лв.

КФН одобрява увеличение на 5,- лв

Очевидно е, че междувременно са се случвали събития, кореспонденция, промени, за които се дължи ново Уведомление.
          Аз не се наемам да дам характеристика за това.

А пък т.н. инвеститори хич не мога да ги разбера. Сега дигнаха бидовете на 2,40, купуват на 2,44 и се канят да купуват още, а вчера и онзи ден се цупеха на 2,08 до 2,20 и то при перспективата повече пари да влязат в касата.

Защо се надъхвате??
          Този напън да получим суапова линия, при това видимо напънът иде от страна на България, не ви ли говори, че някой доста го е страх за нещо.
          Другият вариант е, че няма никаква представа за смисъла, съдържанието и как функционира един Борд.

Коя добра новина се купува в момента?!

Нещо май ти си се надъхал?! И то здраво...

Да караме по ред ... Цената на емисията е второстепенна - трябват 200м капитал. в интерес на всички настоящи акционери е или цената да е ниска, за да се купи пропорциално и да няма размиване или ако не участващ, да биде максимално висока, има да има ниско размиване на акционерния капитал.
          Тъй като никой инвеститор не би записал нови акции на цена над пазарната в момента, остава само варианта за един, двама големи на максимално висока цена за голям пакет.

Аз лично и 4лв намирам за ОК. все пак мога да купувам на по-ниска. Честно казано, и 3,6лв намира за ОК (200м лв 55м акции, 1/3 дилютион).
          Така че лично за мен, ако стане, е супер. За мажоритарите не е толкова готино, но такъв е секторът в момента.

За суоповата линия - това си е работа и разходи на правителството. Не искам да коментирам.

За мен новината ЩЕ БЪДЕ ERM2!!! Това ще намали капиталовите разходи на цялата икономика - и на теб!

Коментар

• До вчера вечерта едно 80% все още не вярваха, че ще има увеличение тук или че влизаме в Чакалнята. Суапа договорката с ЕЦБ промени всичко, което значи че вече сме в играта с много по-богатите от нас държави от ЕЗ. И имаше основание да не вярваме, само колко пъти ни лъгаха, но тоя път правят правилните неща (нищо, че е закъсняло). За банките, ПИБ тези стъпки са променена игра.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Аз съм толкова зле колкото съм в момента на на маркета на Голем плюс ,а Вие сте толкова добре ,ккото са ви резултатите на маркета ,когато Ви лъжат за Четвърти път и кълвете на 2,30 лв....от 10 години..ПАК! Един идиот повече от два пъти не мож да го излъга ,а тук има пишман " инвеститорчета " който се конкурират а ,даже и задминават идиота... И аз се забавлявам Да Знаиш...!
              Тоест акцията расте добре при добра новина и позитивни перспективи, но ти не искаш да правиш пари от това. Забавно е да си идиот.
              М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

1. Одобрението от КФН, което за мен означава, че този път реално ще бъдат записани акции по 5 лева.

Иначе сте прави за начина, по който се случва всичко това, но така работи света...
                +++
                А и защо винаги трябва да търсим под вола - теле? Нещо, което отдавна се чака да стане, сега има реален шанс да стане и то е добре за всички да стане, но въпреки това почваме да се взираме, че то не трябвало да стане точно така. Чудя се тези, дето философстват как не било законно и че не трябвало така да стане, дали са правили нещо реално в живота си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Ти си толкова зле, че нямаш смисъл. Само забавляваш.
                  Аз съм толкова зле колкото съм в момента на на маркета на Голем плюс ,а Вие сте толкова добре ,ккото са ви резултатите на маркета ,когато Ви лъжат за Четвърти път и кълвете на 2,30 лв....от 10 години..ПАК! Един идиот повече от два пъти не мож да го излъга ,а тук има пишман " инвеститорчета " който се конкурират а ,даже и задминават идиота... И аз се забавлявам Да Знаиш...!
                  П.П
                  А да има миноритарите ,който ще продадат веднага щом почне записването и падне дела им , гарантирам ви го.
                  След това има три фонда който на 70% няма да запишат и ще излезнат ,за дребните не става въпрос..
                  Трето няма да сте сигурни че ще има записващи ,защото те ще бъдат ясни на ЕЦБ като имена и не минава номера с ошфорка...още утре ще има данни по този въпро...
                  Всичко това е време и промени и вкарани средства за нищо...!
                  Last edited by Монти; 23.04.2020, 15:53.

Коментар

Монти има право.
                    Ние разбрахме от едно Уведомление, внесено по институциите от страна на Банката, че Управителния съвет, след одобрението на НС е внесъл проспект за увеличение при емисионна от 8,- лв.

Очевидно е, че междувременно са се случвали събития, кореспонденция, промени, за които се дължи ново Уведомление.

А пък т.н. инвеститори хич не мога да ги разбера. Сега дигнаха бидовете на 2,40, купуват на 2,44 и се канят да купуват още, а вчера и онзи ден се цупеха на 2,08 до 2,20 и то при перспективата повече пари да влязат в касата.

Защо се надъхвате??

Този напън да получим суапова линия, при това видимо напънът иде от страна на България, не ви ли говори, че някой доста го е страх за нещо.
                    Другият вариант е, че няма никаква представа за смисъла, съдържанието и как функционира един Борд.

Ми Начев, може и да греша, ма ми се струва преценяват че на 5лв вероятността и някой друг да запише освен мажовците с техните 10% е по голяма. Тоест УК ще се изпълни в по голям обем, а % на ония ще падне повечко. Което си е булиш....

Коментар

Монти има право.

Защо се надъхвате??

Стъпка по-стъпка се приближаваме към еврозоната и освен това продавачите по позицията почти свършиха,докато при 2.08-2.20 не им се виждаше още края.Или с други думи по-добре да купиш малко по скъпо при потвърден тренд нагоре отколкото да ловиш ножове и дъна които не се знае точно къде ще се оформят
                      Last edited by спекуланта; 23.04.2020, 15:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Колегите вече са ти отговорили добре..
                        Аз само ще ти дам приятелски съвет да опиташ да живееш по-усмихнато и ведро.
                        Играта е такава каквато е, ние само може да изберем как точно да я играем .. да се приспособим и да излезем по-силни от трудностите или само да мрънкаме сърдито под мустак и всички да са ни виновни
                        ++ Добър съвет, кога си прав - прав си.
                        Не че колегата греши в нещо...

Коментар

Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Монти има право.

Защо се надъхвате??

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

....Вместо да искате уволнение на ръководството на ФИБ....
                              Ти си толкова зле, че нямаш смисъл. Само забавляваш.

Коментар

• За първи път в държавата се прави нещо ужасно закъсняло и хубаво и пак недоволни. Суапа, кандидатстването за Чакалнята е единственото хубаво от БМБ от 2009 насам. Нали искаме увеличенията на капитал да не са разводняване, каквото сме виждали, тук цената е в рамките на разумното, навременна като мярка, макар и да трябваше да е факт отдавна, и това е нужната гаранция, че банката ще е добре по време на кризата.

Коментар

Working...
                                X