IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
    Най ме притеснява че тапите май са от ПФБК.........вместо да обират те продават.....не е много добре
    хайде последно, че е като взаимопомощ, след това спирам - тапите не са "май", а са си през ПФБК и СИС - купувал съм и от двете. По-тъпото е, че и на двете тапи, при изкупуване на поредните 5 или 10К бройки, следват нови 5 или 10К - те това спира тълпата (и мен, ма айде, аз съм друга бира и не тръствам особено, да не река хич, освен това съм почти на лимита си за процент от парите, които мога да отделя за спекулации), а не че са ПФБК или СИС - зад тях може да стои всеки, нали, те са просто посредник. Ма нищо, като тръгне нагоре (ако тръгне нагоре), пак ще е с едни 20%+ на ден (надявам се, може пък и да е само пожелателно мислене). Моята игра е за екскурзия в Япония - или ще ида, или няма да ида, т.е. ще ида друга година и не с парите от евентуалната ми печалба тук. Спирам, както казах, до появате на проспект.
    Успех на всички.
    Не е препоръкЪ
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

      Спекуланти не останаха на тази борса, някакви си 50к акции няма кой да обере

      пп Надявам се до края на месеца да има поне одобрен проспект, че малко повече яснота да имаме...
      Най ме притеснява че тапите май са от ПФБК.........вместо да обират те продават.....не е много добре

      Коментар


      • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
        Сложени са някакви тапи около 3,5инещо .... определено изпускат шанса да подобрят имиджа си.
        Спекуланти не останаха на тази борса, някакви си 50к акции няма кой да обере

        пп Надявам се до края на месеца да има поне одобрен проспект, че малко повече яснота да имаме...
        Last edited by dex; 21.01.2020, 11:04.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
          ...... за влизането в ERM 2 - мисля, че ако това стане, ще бъде можен трасък за борсата, а най-първо за банките на нея.
          На това се надяваме.
          Life won't wait for you.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

            Пълна глупост е това "правило". Последния пресен пример - един приятел побегна след Доверие когато тръгна от 3,2-3,30 нагоре.. Хвана го при 3,50- 3,70 и само за месец затвори печалба от 45%.. Пък господин Събев нека се прави на философ!
            Последният път, когато банката беше на върха, направих около 130%! От никоя друга акция не съм правил толкова. Не можах да затворя на това ниво цялата си позиция и сега още имам малко, които се надявам да задържат курса на север! Не случайно отворих другата тема за влизането в ERM 2 - мисля, че ако това стане, ще бъде можен трасък за борсата, а най-първо за банките на нея.

            Коментар


            • 4д, твоите лични умения са повече в мистификациите и пропагандата на паралелният свят и политическите ти зависимости..
              Досега не си се доказал като успешен инвеститор..Много приказки и неверни прогнози за прегряване на икономиката, завръщане на българите и Софикс 1000..

              Моля дай точна прогноза за 2020 която да следим - колко ще достигне Софикс в близките 11 месеца..Аз съм дал 650..
              Стига с тези книжни съвети , ако всички печелели продаваш- борсата в САЩ ги опроверга последните години..
              А и нали се сещаш, че зависи и кога продаваш и колко си спечелил..Изобщо бла- бла..

              И друго искам да те питам след като се правиш на много велик и умен- колко кризи и спадове си преживял на БФБ и навън търгувайки акции..Аз досега 3 и съм сигурен , че ще преживея и излеза от 4тата с печалба..За тебе не знам..
              Желая ти повече да мислиш преди да пишеш и прогнозираш, че остават грешните прогнози и теории и е смешно после да твърдиш, че си успешен..
              Желая ти искрено, да печелиш и намираш успешни акции , а не само да ми даваш примери с приятели..
              Извинявам се за дългият пост, но е отговор..
              Last edited by Kiro; 21.01.2020, 10:39.

              Коментар


              • Хайде пак писаници на килограм. Момци, разбирам, че всеки иска да печели, да му качва акцията всеки ден по 5% (като 2005-2007), ма затова си има Недоверие и някаква си молдованска банчица - вярвайте си там на екселската печалба, наричайте тази тук куха и тръствайте в "г-н Донев". Карък каръков даже дал за пример ЦКС-то - ми може, аз пък давам за пример молдованската банчица, нали е форум, всеки може да си говори приказки на килограм. Да, факт е, че за момента няма обирания от ПФБК, напротив, дори има затапвания от тях и обемите са сравнително ниски - това са факти и никой разумен не си затваря очите пред тях. Все пак има потенциал, огромен потенциал, като отново казвам - минали са две проверки, второата от ЕЦБ, а влизането ни в чакалнята на еврозоната зависи от тази акция и нейното увеличение основно - това са фактите, искаме или не.

                Понеже лялянето ми идва много, няма да пиша в тази тема до излизането на проспект. Желая успех на народа по всички позиции и да тръстват на когото намерят за добре - всеки си е поел риска, работи със собствени пари и съответно печели/губи за себе си.

                П.С. Искрено се надявам, че Биг беър ще намери време и нерви да направи една класация за най-успешен инвеститор, според подадените прогнози на акциите за 2020 - това ще затвпри много усти на лаладжии, включително и моята!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Киро, не може всеки да печели. Трябват и лични умения. Ако на един пазар всички почнат да печелят продавай. Това важи не само за борсата а и за всеки друг сектор на икономиката. Успех в инвестициите и да разпознаеш следващите печеливши акции. Лека и доходна. Сори, че ви оспамихме темата.

                  Коментар


                  • Ти пак започваш с твоите мистификации..Какво като имаш такъв приятел, ами всеки ден показват много хора , които печелят от търкане на билетчета гледай ги и тях.. Ти си един от мистификаторите на форума..Да не би да твърдиш, че понеже един е успял и борсата е прекрасна..Защо не се запиташ дали в Румъния има много повече спечелили от България на борсата..За ръстовете в САЩ да не говорим..Когато борсите по света са печеливши и се покачват 80% печелят, а не един..Стига сте мислили като търкачи на билетчета.. И аз имам печалби през тези 11 г. , но не е това което трябва ..Не лъжа като Вас и преекспонирам..
                    Според теб защо ИП, Банките и Пенсиите не са активни на пазара, защото са много по- прости от теб и приятеля ти ли..

                    И аз искам ПИБ да успее, дано се справят с увеличението и да има чужд инвеститор..
                    Last edited by Kiro; 21.01.2020, 10:18.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Проблема е много по- дълбок момчета..Много падна нивото на инвеститорите и от там на форума..Много хора смятат , че да спечелиш на Борсата трябва само късмет и нямат значение нито икономиката , нито политиката , нито чуждите инвеститори..За тях , щом е спаднала много трябва непремено да се качи и те да спечелят..Да , ама ето . че 11г. не става така.. И няма как да стане случайно..Аз като им казвам, че за тях е като търкането на билетчета се сърдят..И пак го правят.. Нека щом са щастливи от илюзиите и фантазмите си..
                      Да напомням ли кой сравнява борсата с търкане на билетчета от лотария? Не е вярно, че на тази борса през последните години не можеше да се печели. Имам приятел който спечели много пари. Даже мога да кажа, че имаше няколко позиции при които изкара чисто над милион от всяка една. Просто сега да се вадят пари се искат умения да разпознаеш печелившата акция. Примерно преди месец можеше да си купиш Доверие на 2,90 и сега да се хвалиш каква инвестиция си направил. Минаха огромни обеми. Всеки можеше да се включи. Сигурен съм, че човек с твоите умения е купил голям обем. Но да се върнем на важните неща. Да пожелаем на ПИБ да се справят с увеличението. Важно е не само за акцията но и за целият пазар. Успех на ПИБ и инвестиралите тук. Дано да изкарат доста пари.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

                        наскоро писах в тази тема как се случи увеличението на капитала при ЦКБ ....... струва ми се, че почти никой не обърна внимание ...... затова пак ще припомня

                        борсовата цена беше около лев, а увеличението беше обявено на 1,50 ...... доста спекуланти тогава налазиха акцията като очакваха цената да стигне близо до емисионната ...... но, уви ........ мажоритаря сам записа цялото увеличение (30 млн.акции х 1,50 лв. = 45 млн.), а борсовата цена си остана около левчето и спекулантите не само не можаха да отидат на никакви екскурзии, ами дори им се наложи да не си ходят до родните си села доста поредни уикенди
                        Точно защото се случи веднъж и като се има предвид,че доверието в МиМ не е голямо може и тук да се случи. Със полвинчатите изявления не повишават доверието по никакъв начин. 100% съм сигурен, че ще трбява да се чака следващото ОСА за да се види и кой е записал новите акции, защото и това няма да обявят. Сложени са някакви тапи около 3,5инещо .... определено изпускат шанса да подобрят имиджа си.
                        Life won't wait for you.

                        Коментар


                        • Проблема е много по- дълбок момчета..Много падна нивото на инвеститорите и от там на форума..Много хора смятат , че да спечелиш на Борсата трябва само късмет и нямат значение нито икономиката , нито политиката , нито чуждите инвеститори..За тях , щом е спаднала много трябва непремено да се качи и те да спечелят..Да , ама ето . че 11г. не става така.. И няма как да стане случайно..Аз като им казвам, че за тях е като търкането на билетчета се сърдят..И пак го правят.. Нека щом са щастливи от илюзиите и фантазмите си..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

                            наскоро писах в тази тема как се случи увеличението на капитала при ЦКБ ....... струва ми се, че почти никой не обърна внимание ...... затова пак ще припомня

                            борсовата цена беше около лев, а увеличението беше обявено на 1,50 ...... доста спекуланти тогава налазиха акцията като очакваха цената да стигне близо до емисионната ...... но, уви ........ мажоритаря сам записа цялото увеличение (30 млн.акции х 1,50 лв. = 45 млн.), а борсовата цена си остана около левчето и спекулантите не само не можаха да отидат на никакви екскурзии, ами дори им се наложи да не си ходят до родните си села доста поредни уикенди
                            Не бива човек да ти се връзва , но в случая си на прав – на мажо никаква вяра….
                            Ама като чета форума си мисля, че Стокхолмският синдром е вид инфлуенция …
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                              Именно!
                              Р/Е 2,70
                              батка, стига си навивал груйчовците с това р/е ....... сигурен съм, че тези мажоритари могат да го направят и отрицателно това съотношение ...... ама, кел файда ......... ЕЦБ продължава да си търси над половин милиард лева преди на вземе ПИБ под крилото си

                              батка, и без това р/е 2,7 ..... някои грухчовци така са се овъртяли, че вече не знаят къде се намират ....... гледай какво пишат:

                              явно банката се справя отлично на този пазар, при тези нива и прави повече от отлични оперативни печалби. При това е минала два стрес теста, вторият от ЕЦБ (спорно с какви резултати, ма ги е минала) - ако на тях нямаме доверие
                              на първия стрес-тест преди 3 години поред БНБ на ПИБ не стигаха 262 млн.лв., а на втория стрес-тест преди 6 месеца според ЕЦБ не им стигаха 263 млн.евро ......... ама това не е нищо ....... ПИБ е минала тестовете според грухчовците и това е важното
                              fuск the bеаr - give me the bееr

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                Съществува и риска ако са уговорили продажбата на увеличението с един или няколко инвеститори на 5 лева, това да стане а цената на пазара да не реагира до 5 лева.
                                наскоро писах в тази тема как се случи увеличението на капитала при ЦКБ ....... струва ми се, че почти никой не обърна внимание ...... затова пак ще припомня

                                борсовата цена беше около лев, а увеличението беше обявено на 1,50 ...... доста спекуланти тогава налазиха акцията като очакваха цената да стигне близо до емисионната ...... но, уви ........ мажоритаря сам записа цялото увеличение (30 млн.акции х 1,50 лв. = 45 млн.), а борсовата цена си остана около левчето и спекулантите не само не можаха да отидат на никакви екскурзии, ами дори им се наложи да не си ходят до родните си села доста поредни уикенди
                                Last edited by polki; 21.01.2020, 02:28.
                                fuск the bеаr - give me the bееr

                                Коментар

                                Working...
                                X