IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Добре бе хора не мога да разбера . Това са мажоритари които забележете НЕ прецакват себе си и акционерите, за разлика от ' великите ' ЕЛАНА АГРО И БРЕФ '' които увеличават капитала под пазарна цена.
    Сипаха на акционерите си да хапнат хубаво.
    Защо въобще давате акъл . Погледнете първо в двора си .
    Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

      За днес ще приключвам, та може ли да те помоля да ми пратиш някакъв линк от апликацията (молбата) за приемане в Мех.
      Аз продължавам да се провалям в търсенето.
      А, който не играе, не пИчели, както беше казал друг наш титан на мисълта.
      Няма, трябва да влезем в Банковия и после ако ни резнат за Чакалнята да видиш как ще изкочим оттам още първия месец..

      Иначе се борят да влезем в двата едновременно но номера май няма да им мине...требва донори..Нещо са им обещали 2018 ама много време оттогава...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

        За днес ще приключвам, та може ли да те помоля да ми пратиш някакъв линк от апликацията (молбата) за приемане в Мех.
        Аз продължавам да се провалям в търсенето.
        А, който не играе, не пИчели, както беше казал друг наш титан на мисълта.
        Н. Василев казва същото. Надяваме се всичко да е на мъжка дума и директни разговори на най-високо ниво. Те са по важни от един лист хартия, който може да се подаде, ако щеш и със задна дата, когато всичко друго е договорено. Аз затова ви казвам, че ситуацията е сложна, и който и да е, няма да е по-лесно, затова да се кръстим и дано да стане тоя път (Корона вируса също помага, толкова проблеми в ЕС и ЕЗ, ако е за един лист хартия това да е проблема).

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
          Важното е че вече няма път назад. Не е като Февруари да кажат, ами дайте да почакаме, да помислим. Вече толкова са се инвестирали така да се каже, че или ни вкарват в ЕРМ2 сега или направо си отиват.
          За днес ще приключвам, та може ли да те помоля да ми пратиш някакъв линк от апликацията (молбата) за приемане в Мех.
          Аз продължавам да се провалям в търсенето.
          А, който не играе, не пИчели, както беше казал друг наш титан на мисълта.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение

            Добре бе, как не го разбираш?

            Значи, ти притежаваш малко наследствено парцелче с лице към околовръстното при разклона за Лозен. Бащиния ти е и би си го запазил. Да, ама Фандъкова натиска да се разширява шосето, за да може цяла София да се движи със 80 и на три платна и идва да ти го купи. Не може да те задължи със съд да продадеш, затова казваш, че квадрата го продаваш за 5лв., нищо че релната цена е 2.5. Всички столичани плащат двойно, защото се предполага, че след като се разшири пътя, ползите многкратно ще превишат двойната цена. А ако се запънеш, трябва да се промени трасето и става още по скъпо.
            Примерът ти е много добър, но за някоя друга "Бащиния" Това, дето е тук, не е точно такова, защото тази "Бащиния" е била толкова супер засрана през 2008 с боклук, че се е наложило държавата да идва да разчиства парцела, и пак същата "бащиния" така се е наводнила от съседния парцел (щото за разлика от други "бащинии" не си е направила дренаж, няма канализация, няма подпорни стени и т.н., ма за сметка на това има ебем ти фасадата и "руси мацки покрай мен", както се пееше в една песен за шопската салата) през 2014, че пак държавата е идвала, отводнявала е, чистила е и т.н. Та когато държавата ти иска част от парцела, за да направи Околовръстно, то ти си морално задлъжен да го дадеш, щото иначе от "бащинията" ти нямаше да има нищо и там щяха да са се настанили катунари с палатки, дето да викат "Долу Цеко от Алеко"

            Отделно, държавата може да прокара каквито си пожелае закони, щото е 3 в 1, а когато засягат обществения интерес, както е с магистралите, дори да не чака обжалванията в съда. Но не, държавата реши хем да запази мажоритарния дял на Цековците, хем да си плати като поп двойно, а Цековците са толкова скъсани, че дори не успяха да си закарат цената на 5-ца - ей така от кумова срама. Та така...
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
              Важното е че вече няма път назад. Не е като Февруари да кажат, ами дайте да почакаме, да помислим. Вече толкова са се инвестирали така да се каже, че или ни вкарват в ЕРМ2 сега или направо си отиват.
              Ще си отидат де, само изчакай десетина години да се доинвестират

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                Начев, ако ЕЦБ и ЕК трябва да избира да бъдат праволинейни в името на бъдещите приемани страни и правотоили да допусне манипулации в името на България....що ще избере...? Още стои изказа в Брюксел на един от преговарящите
                ако знаех кой допуснахме тогава .....от тогава нещо влизащите са колкото излизащите...
                Играта е голяма и много сложна.
                Понякога размишлявам, стигам донякъде, после губя кураж.

                Освен това - простил съм се с илюзиите за честност, праволинейност. Те умират заедно с появата на ИНТЕРЕСА на сцената. Само дето нашите приятели играят по-елегантно и се стараят никога да не настъпват определени червени линии.

                Нямам категоричен отговор на въпроса ти. Прав си, кандидатките за съюза са важни, в един бъдещ момент могат да станат дори много важни, защото стратегическите позиции на Европа са съмнителни.
                Нека видим какви ще са реакциите на Брюксел.
                Нашите си ги знаем - ние мълчим оглушително дори и за най-големите простотии.

                Коментар


                • Всички икономисти участвали в процеса на приемане то ни ЕС не вярват в приемането ни в Зоната а в чакалнята и Банковия по скоро разтревожени относно Банковия...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                    Импулсът, моментът, който „подпира“ процесите в полза на еврото е толкова силен в момента, мейнстриймът така доминиращ, че няма реалистично противодействие. Пък и нашата - „българската работа“ е такава, че ние като общество не успяхме да създадем и развием обществена, правова и морално-етична среда, културен ресурс, позволяващ ни да желаем и браним с цената на всичко пазар, закон, смисъл, независимост и суверенитет. Социусът при нас продължава да е доминиран от бивши тайни, силовашки, криминални, петоколонни среди. Практически всичко значимо е с такъв произход.



                    Виж какво става с ПИБ като илюстрация. Пълен срам е това! Мотат, крият, редят - това издава стил, метод, отношение. И за чия сметка?!

                    Кажи ми една смислена и човешки разбираема причина, щото частният „инвеститор“ (и) в банката още остават скрити! Говорим за реализиране на национална стратегическа задача, която е много ясна и дефинирана преди една цяла година – добре, де – официалният доклад на ЕЦБ излезе през юли, но резултатите ги знаехме поне месец по-рано.




                    И отново – не се бой, давай го по-спокойно! Най-вероятно ще ни приемат в Механизма и в Зоната. Въпреки това, което представляваме, въпреки нещата вършени в момента! Въпреки, че ни мразят, ненавиждат и гнусят от нас. Не се чуди, чуй само какво се кани да направи най-първият ни човек с техните ръководители (записа).

                    Нещата имат обективен смисъл и значение. Правилно провиждаш политически мотиви. Ама освен изтънчената културна политиката има и суров делничен живот.

                    Генезисът, правилата на функциониране и икономическата логика водят до един категоричен и недвусмислен резултат при оценка на еврото и еврозоната. Икономически развитият център обективно изсмуква по-слабо развитата периферия. Еврото не е единствената причина за този процес. Компенсиращите механизми не работят поради корупция, алчност, простотия и разни културни особености. Това допълнително ерозира доверието и самата структура.




                    Но нека видим по-голямата картина. Светът се цепи по шевовете, независимо дали го виждаме и признаваме. Ако Европа не приеме екстрени и резултатни мерки за своето бъдеще – осъдени сме в стратегическа перспектива да се превърнем съвкупно в нещо като второ и трето качество. Овладяно и опоскано. Оставането в първата редица означава, но не само – гарантиране на свой „вътрешен“ пазар от поне 500 млн., технологии, творчество, иновации, сигурност и независима външна политика.

                    И още много друго.

                    Ама това значи основно изтърбушване и преформатиране на съюза и еврото, а откровено не виждам как ще стане.

                    Някои страни са вече вън – УК, други са с единия крак вън – Полша ( това е самолетоносач на САЩ, паркиран в сърцето на Европа, трети се колебаят – примерно ... Румъния, може-би Унгария. Където и да се прикрепят, ще има смазващи проблеми, а „самостоятелен“ път е по-скоро нереалистичен. Всъщност, за тях не знам как стоят нещата, но самостоятелната България е просто една химера.

                    Тук се крият огромни драми – национални и човешки. Ето ме и мен примерно, колкото повече живея, толкова съм повече българин, не съм европеец и дори не съм сигурен, какво значи това. Дори не ми се иска да споменавам за направо трагедиите на нашенци, които са механично пришити в някакъв друг, чужд и далечен свят, много са добре, ама н е могат да направят нищо по-смислено с живота си, отколкото да висят в българския форум. Не го гледайте Кристо – той е (беше) едно изключение, особен случай. Мразеше и ненавиждаше България, дори не искаше да чуе за нея, но беше изградил свой алтернативен свят, смес от бизнес, артистичност и ексцентричност, където поминуваше добре.




                    Уф, пака ме хвана графоманията.

                    Кратко - Интересите са вечни, приятелите никога.

                    На континента има сили, които защитават идеята – всичко годно (макар дори и условно годно) да се свика под знамената, да се оградят и гарантират територии и човешки групи (творци и потребители), където ще се развива нова политическа архитектура (вероятно с белези на някаква условна автакичност), но и ще се брани бъдещето на Европа.




                    Има други, които мислят обратно. Мнозина от този кръг получават повици за повръщане при вида на БХ и може да сме доволни, че не им се налага да виждат ДП и хидроинженера.




                    По-скоро ще влезем в Механизма, но не заради постигнатото от нас и резултатите ни, а въпреки тях и при ясното съзнание, какво представляваме.

                    Решението не е наше.




                    Както става винаги в историята – нещата ще са различни за царя и за пъдаря, за вола и за Цезаря. Бабичката ще трябва да брои центовете още по-старателно от стотинките, а грантаджиите ще добруват още по-здраво. И най-откровено не препоръчвам да слушате тези от върха на хранителната верига, за тях нещата гарантирано ще се подобрят, за останалите изгледите по-скоро не са добри.

                    Ако страната ни не се преподреди из основи, няма перспектива пред борсата. С или без евро – това е вторичен белег.




                    Има и мнения, че от ЕС може все пак да има смъртоносно труден изход, но от зоната изход няма. Още не знаем. Дано не стигне до положение да разбираме.




                    Осъзнавам, че в тезите ми има известна противоречивост – хем въобще, доказано и принципно не сме годни като страна да се оправяме сами, особено в заплашително приближаващия се бъдещ свят, хем се притеснявам от механизма и перспективата за еврото.

                    Може би освен в България, нещо и в Европата трябва да се случи и този съюз д а започне да изглежда по доста различен начин.

                    Нетното донорство не дава право на големите да се разпореждат силово, в противоречие на принципи и основополагащи правила (транспортния пакет).




                    Доколко това е реалистично, откровено не вярвам, че ми е било съдено да знам?!


                    Начев, ако ЕЦБ и ЕК трябва да избира да бъдат праволинейни в името на бъдещите приемани страни и правотоили да допусне манипулации в името на България....що ще избере...? Още стои изказа в Брюксел на един от преговарящите
                    ако знаех кой допуснахме тогава .....от тогава нещо влизащите са колкото излизащите...

                    Коментар


                    • Важното е че вече няма път назад. Не е като Февруари да кажат, ами дайте да почакаме, да помислим. Вече толкова са се инвестирали така да се каже, че или ни вкарват в ЕРМ2 сега или направо си отиват.

                      Коментар


                      • Импулсът, моментът, който „подпира“ процесите в полза на еврото е толкова силен в момента, мейнстриймът така доминиращ, че няма реалистично противодействие. Пък и нашата - „българската работа“ е такава, че ние като общество не успяхме да създадем и развием обществена, правова и морално-етична среда, културен ресурс, позволяващ ни да желаем и браним с цената на всичко пазар, закон, смисъл, независимост и суверенитет. Социусът при нас продължава да е доминиран от бивши тайни, силовашки, криминални, петоколонни среди. Практически всичко значимо е с такъв произход.



                        Виж какво става с ПИБ като илюстрация. Пълен срам е това! Мотат, крият, редят - това издава стил, метод, отношение. И за чия сметка?!

                        Кажи ми една смислена и човешки разбираема причина, щото частният „инвеститор“ (и) в банката още остават скрити! Говорим за реализиране на национална стратегическа задача, която е много ясна и дефинирана преди една цяла година – добре, де – официалният доклад на ЕЦБ излезе през юли, но резултатите ги знаехме поне месец по-рано.




                        И отново – не се бой, давай го по-спокойно! Най-вероятно ще ни приемат в Механизма и в Зоната. Въпреки това, което представляваме, въпреки нещата вършени в момента! Въпреки, че ни мразят, ненавиждат и гнусят от нас. Не се чуди, чуй само какво се кани да направи най-първият ни човек с техните ръководители (записа).

                        Нещата имат обективен смисъл и значение. Правилно провиждаш политически мотиви. Ама освен изтънчената културна политиката има и суров делничен живот.

                        Генезисът, правилата на функциониране и икономическата логика водят до един категоричен и недвусмислен резултат при оценка на еврото и еврозоната. Икономически развитият център обективно изсмуква по-слабо развитата периферия. Еврото не е единствената причина за този процес. Компенсиращите механизми не работят поради корупция, алчност, простотия и разни културни особености. Това допълнително ерозира доверието и самата структура.




                        Но нека видим по-голямата картина. Светът се цепи по шевовете, независимо дали го виждаме и признаваме. Ако Европа не приеме екстрени и резултатни мерки за своето бъдеще – осъдени сме в стратегическа перспектива да се превърнем съвкупно в нещо като второ и трето качество. Овладяно и опоскано. Оставането в първата редица означава, но не само – гарантиране на свой „вътрешен“ пазар от поне 500 млн., технологии, творчество, иновации, сигурност и независима външна политика.

                        И още много друго.

                        Ама това значи основно изтърбушване и преформатиране на съюза и еврото, а откровено не виждам как ще стане.

                        Някои страни са вече вън – УК, други са с единия крак вън – Полша ( това е самолетоносач на САЩ, паркиран в сърцето на Европа, трети се колебаят – примерно ... Румъния, може-би Унгария. Където и да се прикрепят, ще има смазващи проблеми, а „самостоятелен“ път е по-скоро нереалистичен. Всъщност, за тях не знам как стоят нещата, но самостоятелната България е просто една химера.

                        Тук се крият огромни драми – национални и човешки. Ето ме и мен примерно, колкото повече живея, толкова съм повече българин, не съм европеец и дори не съм сигурен, какво значи това. Дори не ми се иска да споменавам за направо трагедиите на нашенци, които са механично пришити в някакъв друг, чужд и далечен свят, много са добре, ама н е могат да направят нищо по-смислено с живота си, отколкото да висят в българския форум. Не го гледайте Кристо – той е (беше) едно изключение, особен случай. Мразеше и ненавиждаше България, дори не искаше да чуе за нея, но беше изградил свой алтернативен свят, смес от бизнес, артистичност и ексцентричност, където поминуваше добре.




                        Уф, пака ме хвана графоманията.

                        Кратко - Интересите са вечни, приятелите никога.

                        На континента има сили, които защитават идеята – всичко годно (макар дори и условно годно) да се свика под знамената, да се оградят и гарантират територии и човешки групи (творци и потребители), където ще се развива нова политическа архитектура (вероятно с белези на някаква условна автакичност), но и ще се брани бъдещето на Европа.




                        Има други, които мислят обратно. Мнозина от този кръг получават повици за повръщане при вида на БХ и може да сме доволни, че не им се налага да виждат ДП и хидроинженера.




                        По-скоро ще влезем в Механизма, но не заради постигнатото от нас и резултатите ни, а въпреки тях и при ясното съзнание, какво представляваме.

                        Решението не е наше.




                        Както става винаги в историята – нещата ще са различни за царя и за пъдаря, за вола и за Цезаря. Бабичката ще трябва да брои центовете още по-старателно от стотинките, а грантаджиите ще добруват още по-здраво. И най-откровено не препоръчвам да слушате тези от върха на хранителната верига, за тях нещата гарантирано ще се подобрят, за останалите изгледите по-скоро не са добри.

                        Ако страната ни не се преподреди из основи, няма перспектива пред борсата. С или без евро – това е вторичен белег.




                        Има и мнения, че от ЕС може все пак да има смъртоносно труден изход, но от зоната изход няма. Още не знаем. Дано не стигне до положение да разбираме.




                        Осъзнавам, че в тезите ми има известна противоречивост – хем въобще, доказано и принципно не сме годни като страна да се оправяме сами, особено в заплашително приближаващия се бъдещ свят, хем се притеснявам от механизма и перспективата за еврото.

                        Може би освен в България, нещо и в Европата трябва да се случи и този съюз д а започне да изглежда по доста различен начин.

                        Нетното донорство не дава право на големите да се разпореждат силово, в противоречие на принципи и основополагащи правила (транспортния пакет).




                        Доколко това е реалистично, откровено не вярвам, че ми е било съдено да знам?!



                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                          Със сигурност един ден ще ви го припомня. Опитът ми обаче подсказва, че много хора тогава ще са забравили днешната си саботьорска позиция и вместо да признаят, че са сгрешили, ще мълчат като... задници. Надявам се ти да не си от тях!
                          Тук вече прекали!
                          Вместо да идеш и да си стопанисваш "твоята" тема, нахално и примитивно охранявана от всякакви форми на инакомислие, дойде да безобразничиш и обиждаш тук.
                          А личното ти ниво се изчерпва само до повтаряне на четени някъде политкоректни фрази и се чудя откъде ти иде този кураж да се изживяваш като визионер и да лепиш на колегите си обидни прозвища.

                          Съвсем приятелски бях подготвил един текст, който беше нещо като писмо до Хари, щото неговата развълнуваност взе да ме тревожи.
                          Неделя беше, отне ми повече време, пък накрая реших да не го публикувам, в името на по-добрата и колегиална приказка.
                          Но след като прочетох тази гадост, променям решението си и добре, че не заслужаваш да съм го написал до теб - щеше да звучи различно.


                          Текстът не е окончателно редактиран, ама ми падна пердето ...

                          Хари, винаги съм се държал приятелски към теб, лоша дума не си чул.

                          Споделям, че съм малко притеснен. Добре е поне, че те виждам млад и не си в рисковата зона. Поуспокой малко играта, разбрахме посланието ти. Има при теб някаква такава нездрава фиксация по темата, а определянето на постъпването в Механизма, като най-важно явление в най-новата история на държавата ни, определено става само за кабаретно-развлекателния жанр.

                          Доколкото сме в темата за банката, редно да се отбележи, че Колкото и да е абсурдно, ПИБ и Механизма буквално се сляха в едно за България. Дори произнасянето на тази фраза звучи идиотски. Защото зад държавата, елита и народа стоят стоят различни (понякога коренно) интереси, които заедно и поотделно пък, нямат абсолютно нищо общо с интересите на собствениците на банката (визирам основно мажоритарите), а интересите на клиентите са въобще неприложими към разискванията по въпроса.




                          Напомням, че и аз нееднократно на различни места (теми) съм дал подкрепа на ЕЗ – с 50,1%. В един отбор сме с теб, значи.

                          Виждаш колко противоречив и шарен може да е животът. Уж, защитаваме различни тези, пък накрая се оказваме в един отбор. Не виждам реалистичен изход от борда при използване и прилагане на националния ни ресурс. Привижда ми се възможност и хипотеза, при която може да се избием, а това значи, че трябва да намерил реалистичен, надежден нискорисков и неразрушителен начин за приключване с това по същество ненормално състояние. Споменатото ненормално състояние вече вероятно е на ръба на своето съдържателно изчерпване. Достатъчно е дори само негативното обстоятелството, че инфлационният диференциал вече е напът да изяде подценеността на лева. В никакъв момент не трябва да забравяме, че ние „де факто“ сме в евро, но формално не можем да ползваме неговите предимства (има и такива), но продължаваме и ще продължим да държим своя национална валута, която ни носи някакви (условни) предимства, само и доколкото е подценена. Ако и доколкото приемем, че в един момент тя е осъдена да стане надценена, това обстоятелство може да подейства разрушително на стопанството.




                          Да, еврозоната има редица плюсове и предимства, но по размер, обхват и реална полза те са предимно несправедливо надценявани и ситуационно изтласквани насила на преден план. Счетоводните операции щяли да са по-лесни и да се пести скъп труд!? Ама, хайде моля по-сериозно, ако може!

                          Е, аз наистина мисля, че настоящият вид на Механизма (обвързан с банковия съюз) ще натовари на снагата на държавата огромно рисково бреме, което при това ще е скъпо – не само кеш, но и държавни гаранции, от които няма мърдане. Оставането в Механизма и Бсъюз за срок значително по-дълъг от минималните 2 години, има потенциал да се превърне във финансова катастрофа за България. Това е изключително реалистична хипотеза.




                          Участието в еврозоната също крие несъизмеримо големи рискове и за страна като нашата в дългосрочна перспектива е възможно да донесат повече вреди, отколкото са ползите, но това е много сложен и обемист разговор, който при това е воден нееднократно. Има много разрези и ъгли на гледане, нещата далеч не опират само до икономика и финанси. Начинът ми на изразяване е досадно-разточителен и нямам време да се повтарям. Дори и тук, в уж краткото изложение, нещата отидоха в абсурдни обеми.

                          В двете специализирани теми съм дал своя принос.

                          Е, младите силно паневропейски лъвчета ме изгониха от „Обратното броене ...“, щото съм бил един гаден чичка, който е много приказлив, убедителен и им бие шамарчета, разколебава вярата им. Махай се, ти си лош и вече буквално не знаем, какво още да кажем! - така ми хортуваха те.

                          Последното изтъквам, че да разбереш колко добре запознат съм с усещането на преобладаващо отхвърляне.


                          Краят ще е в следващ постинг ...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение

                            Добре бе, как не го разбираш?

                            Значи, ти притежаваш малко наследствено парцелче с лице към околовръстното при разклона за Лозен. Бащиния ти е и би си го запазил. Да, ама Фандъкова натиска да се разширява шосето, за да може цяла София да се движи със 80 и на три платна и идва да ти го купи. Не може да те задължи със съд да продадеш, затова казваш, че квадрата го продаваш за 5лв., нищо че релната цена е 2.5. Всички столичани плащат двойно, защото се предполага, че след като се разшири пътя, ползите многкратно ще превишат двойната цена. А ако се запънеш, трябва да се промени трасето и става още по скъпо.
                            А да си чувал за спекулация? Аз мога да си сложа и 100 лв, но ще има ли кой да я даде. Но в случая с банката явно има, защото Цекови и Мутрата са стари дружки. Но проблема е, че Мутрата е поставен да защитава държавния, а не своя или бизнес интереса на свои бизнес приятели. Всичко може да се реши в съда, няма такова дело, което да не може да се реши там, друг е въпроса да ли има време са съд.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение

                              "Целта оправдава средствата" е морален императив, отдавна отречен и доказано погрешен.
                              И понеже, явно, харесваш примерите, ще ти дам и аз един.

                              Постановка: Известен учен застрелва жена си, а прокурорът не го обвинява, защото ученият е близо до световно откритие.
                              След година ученият получава Нобелова награда.

                              Пита се: правилно ли е постъпил прокурорът?
                              Примерът ти е готин и точен в контекста на това, което обсъждаме!

                              Тънкият момент е, че не живеем в перфектен свят, в който има един аршин за това какво е справедливо и вярно. Надявам се, че ще ме разбереш без да задълбавам, защото темата не е за философия.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение

                                Добре бе, как не го разбираш?

                                Значи, ти притежаваш малко наследствено парцелче с лице към околовръстното при разклона за Лозен. Бащиния ти е и би си го запазил. Да, ама Фандъкова натиска да се разширява шосето, за да може цяла София да се движи със 80 и на три платна и идва да ти го купи. Не може да те задължи със съд да продадеш, затова казваш, че квадрата го продаваш за 5лв., нищо че релната цена е 2.5. Всички столичани плащат двойно, защото се предполага, че след като се разшири пътя, ползите многкратно ще превишат двойната цена. А ако се запънеш, трябва да се промени трасето и става още по скъпо.
                                Koгато си се насирал два пъти и си молил за държавни пари за да те има и от години все проблеми с теб за разлика от другите банки...тогава тихи4ко в ъгъла на пазарна цена като другите . Но понеже ядем и пием заедно аре на софрата та ако може и тройно .

                                Коментар

                                Working...
                                X