IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Дали това не е по-важно :
    Смисъл?
    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
      Тая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.
      Дали това не е по-важно :
      "Анализът за ПИБ е кръстен Winner of deleveraging process или печелившия от процеса на деливъридж (намаляване на кредитната експанзия и използването на капиталов лост). Записано е, че делът на банката в корпоративните кредити се е увеличил от 6,28% през 2009 г. до 8,93% през 2011 г. Препоръката е купува. Текущата цена е била 1,91 лв./акция, а справедливата стойност е изчислена на 2,96 лв."
      http://www.investor.bg/novini-i-anal...145685/?page=2
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Тая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
          Струва ми се че банката вече е, и продължава да влиза в други разни схеми и продажбата не е много възможна и вероятна. Ама знае ли човек!
          Тя продажбата и е много въможна и вероятна от 5 гедини. И все нещо не става. А тези схеми правят продажбата по-малко вероятна, поне според мен. Или най-малкото и смъкват цената. Никой не обича да купува котка в чувал.

Коментар

Е най-веселото е че бях купувач, но като цяло средната цена на поръчката излезе около 5 % под пазарната.
            Ти да не си падаш гадател, като говориш за карма? Щото търся такъв да помага в търговията.
            Не съм гадател, но определено съм късметлия - щом успях да си купя тук на 1.09 ... Малко съжалявам, малко ... че още си ги държа

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho Разгледай мнение
              и тук както и за 80% от акциите на БФБ шанса е смяна на собствеността.
              затова намирам сми да се държат акции дори и тука.
              преди имаха мерак да се продадът. може и все още да е така.
              Струва ми се че банката вече е, и продължава да влиза в други разни схеми и продажбата не е много възможна и вероятна. Ама знае ли човек!

Коментар

Надявам се да не си бил купувач... Имам усещането , че имаш добра карма - дано да си ми на късмет. И да я докараме ...до 1/2 от тази цена
                Е най-веселото е че бях купувач, но като цяло средната цена на поръчката излезе около 5 % под пазарната.
                Ти да не си падаш гадател, като говориш за карма? Щото търся такъв да помага в търговията.

Коментар

• и тук както и за 80% от акциите на БФБ шанса е смяна на собствеността.
                  затова намирам сми да се държат акции дори и тука.
                  преди имаха мерак да се продадът. може и все още да е така.

Коментар

Да - сделката е моя.
                    Надявам се да не си бил купувач... Имам усещането , че имаш добра карма - дано да си ми на късмет. И да я докараме ...до 1/2 от тази цена

Коментар

Имало ли е такава цена - ПИБ 17,480 2007

http://www.investor.bg/analizi/361/a...ete-si,145093/
                      Да - сделката е моя. Точната цена е 17.485
                      Last edited by Poncho; 08.01.2013, 22:39.

Коментар

• Имало ли е такава цена - ПИБ 17,480 2007

http://www.investor.bg/analizi/361/a...ete-si,145093/

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                          Същата схема, като при Крем. Сигурно някой 19 годишен собственик на ЕООД с 5к лева капитал ще вземе парите за покупката.
                          Може и да е същия.БДЖ-ТП се връзва със схемата около Надин. Ама прекалено буквално се приема "инвестиционна" в името на ПИБ.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                            Добре, де работа ли е на банка да купува индустриални активи на приватизиционни сделки?!?!? Да кредитира купувач горе-долу го разбирам ама да играе за себе си ....
                            Същата схема, като при Крем. Сигурно някой 19 годишен собственик на ЕООД с 5к лева капитал ще вземе парите за покупката.
                            The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Добре, де работа ли е на банка да купува индустриални активи на приватизиционни сделки?!?!? Да кредитира купувач горе-долу го разбирам ама да играе за себе си ....
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                                Пичове ще гониме ли леФче тука??
                                Защо само левче? Аз не виждам никаква причина да се търгува по-високо от ЦКБ, даже обратното. Преди години си вървяха заедно. Разбира се може цената на ЦКБ да настигне тази на ПИБ и да не ходим до и под 1 лев, но така или иначе не виждам никакъв смисъл в момента да се държат акции на ПИБ

Коментар

Working...
                                X