Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеМерси.
И сега ще обясня какво следва от тази новина на форумците, които гледат някавка цена от 2.96 лева от някакъв рисърч и потъркват ръчички замечтано в графиката.
Това са ~18 млн лева. Всички знаем, че ПИБ няма да си върне тези пари. Какво правим тогава? Това вземане се отписва, което резултатира в провизия, която намалява нетната печалба на ПИБ. Един вид след, като се провизира дори само този кредит реално погледнато банката е работила половин година през 2012 за почти нищо. Сега се замислете колко такива кредиата може да има ПИБ.
Та това е в общи линии. Според мен текущата цена е над справедливата.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеПИБ ъп 7,37%
Random бутка за вестници има по-голям оборот към момента.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеТая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеМерси.
И сега ще обясня какво следва от тази новина на форумците, които гледат някавка цена от 2.96 лева от някакъв рисърч и потъркват ръчички замечтано в графиката.
Това са ~18 млн лева. Всички знаем, че ПИБ няма да си върне тези пари. Какво правим тогава? Това вземане се отписва, което резултатира в провизия, която намалява нетната печалба на ПИБ. Един вид след, като се провизира дори само този кредит реално погледнато банката е работила половин година през 2012 за почти нищо. Сега се замислете колко такива кредиата може да има ПИБ.
Та това е в общи линии. Според мен текущата цена е над справедливата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Та това е в общи линии. Според мен текущата цена е над справедливата.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеКакъв е размера на кредита на ВМЗ? Знае ли се?
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеТая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеДали това не е по-важно :The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеТая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.
"Анализът за ПИБ е кръстен Winner of deleveraging process или печелившия от процеса на деливъридж (намаляване на кредитната експанзия и използването на капиталов лост). Записано е, че делът на банката в корпоративните кредити се е увеличил от 6,28% през 2009 г. до 8,93% през 2011 г. Препоръката е купува. Текущата цена е била 1,91 лв./акция, а справедливата стойност е изчислена на 2,96 лв."
http://www.investor.bg/novini-i-anal...145685/?page=2За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеСтрува ми се че банката вече е, и продължава да влиза в други разни схеми и продажбата не е много възможна и вероятна. Ама знае ли човек!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеЕ най-веселото е че бях купувач, но като цяло средната цена на поръчката излезе около 5 % под пазарната.
Ти да не си падаш гадател, като говориш за карма? Щото търся такъв да помага в търговията.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от zaho Разгледай мнениеи тук както и за 80% от акциите на БФБ шанса е смяна на собствеността.
затова намирам сми да се държат акции дори и тука.
преди имаха мерак да се продадът. може и все още да е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНадявам се да не си бил купувач... Имам усещането , че имаш добра карма - дано да си ми на късмет. И да я докараме ...до 1/2 от тази цена
Ти да не си падаш гадател, като говориш за карма? Щото търся такъв да помага в търговията.
Коментар
Коментар