IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Не ми става ясно защо се произнасяш от името на всички ? От друга страна ако си толкова успешен и известен анализатор - дай си профила в facebook ... можеш още повече да се прочуеш
    Нямам претенции да съм какъвто и да било. Просто си споделям мнението. Това дали ви харесва е тема на съвесем различен разговор.
    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
      Мерси.

И сега ще обясня какво следва от тази новина на форумците, които гледат някавка цена от 2.96 лева от някакъв рисърч и потъркват ръчички замечтано в графиката.

Това са ~18 млн лева. Всички знаем, че ПИБ няма да си върне тези пари. Какво правим тогава? Това вземане се отписва, което резултатира в провизия, която намалява нетната печалба на ПИБ. Един вид след, като се провизира дори само този кредит реално погледнато банката е работила половин година през 2012 за почти нищо. Сега се замислете колко такива кредиата може да има ПИБ.

Та това е в общи линии. Според мен текущата цена е над справедливата.
      Не ми става ясно защо се произнасяш от името на всички ? От друга страна ако си толкова успешен и известен анализатор - дай си профила в facebook ... можеш още повече да се прочуеш
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
        ПИБ ъп 7,37%
        Дневен оборот (лв.): 267

Random бутка за вестници има по-голям оборот към момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
          Тая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.
          Бъдейки 3-тата по големина банка, няма как да не се случват и негативни неща. Кредитния портфейл на банката е на 4-то място в банковата система. Кредитите им са скъпи и въпреки това успяват да заемат тази позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
            Мерси.

И сега ще обясня какво следва от тази новина на форумците, които гледат някавка цена от 2.96 лева от някакъв рисърч и потъркват ръчички замечтано в графиката.

Това са ~18 млн лева. Всички знаем, че ПИБ няма да си върне тези пари. Какво правим тогава? Това вземане се отписва, което резултатира в провизия, която намалява нетната печалба на ПИБ. Един вид след, като се провизира дори само този кредит реално погледнато банката е работила половин година през 2012 за почти нищо. Сега се замислете колко такива кредиата може да има ПИБ.

ПИБ ъп 7,37%

Коментар

• Мерси.

Коментар

Тая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.
                Какъв е размера на кредита на ВМЗ? Знае ли се?

Коментар

Дали това не е по-важно :
                  Смисъл?

Коментар

Дали това не е по-важно :
                    "Анализът за ПИБ е кръстен Winner of deleveraging process или печелившия от процеса на деливъридж (намаляване на кредитната експанзия и използването на капиталов лост). Записано е, че делът на банката в корпоративните кредити се е увеличил от 6,28% през 2009 г. до 8,93% през 2011 г. Препоръката е купува. Текущата цена е била 1,91 лв./акция, а справедливата стойност е изчислена на 2,96 лв."
                    http://www.investor.bg/novini-i-anal...145685/?page=2

Коментар

• Тая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                        Струва ми се че банката вече е, и продължава да влиза в други разни схеми и продажбата не е много възможна и вероятна. Ама знае ли човек!
                        Тя продажбата и е много въможна и вероятна от 5 гедини. И все нещо не става. А тези схеми правят продажбата по-малко вероятна, поне според мен. Или най-малкото и смъкват цената. Никой не обича да купува котка в чувал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                          Е най-веселото е че бях купувач, но като цяло средната цена на поръчката излезе около 5 % под пазарната.
                          Ти да не си падаш гадател, като говориш за карма? Щото търся такъв да помага в търговията.
                          Не съм гадател, но определено съм късметлия - щом успях да си купя тук на 1.09 ... Малко съжалявам, малко ... че още си ги държа

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho Разгледай мнение
                            и тук както и за 80% от акциите на БФБ шанса е смяна на собствеността.
                            затова намирам сми да се държат акции дори и тука.
                            преди имаха мерак да се продадът. може и все още да е така.
                            Струва ми се че банката вече е, и продължава да влиза в други разни схеми и продажбата не е много възможна и вероятна. Ама знае ли човек!

Коментар

Надявам се да не си бил купувач... Имам усещането , че имаш добра карма - дано да си ми на късмет. И да я докараме ...до 1/2 от тази цена
                              Е най-веселото е че бях купувач, но като цяло средната цена на поръчката излезе около 5 % под пазарната.
                              Ти да не си падаш гадател, като говориш за карма? Щото търся такъв да помага в търговията.

Коментар

Working...
                              X