Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеИ аз не знам. Чувам само, че има някакви слухове разни банки да купуват други банки.
Ами ако купуват сега инсайдъри? Аз купих на 3.8 и сега ми е кеф.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз още не мога да разбера какво предстои. Не мога да си представя какъв ще е катализатора за растеж. Наистина може би въображението ми е бедно, но нищо не се появява, дори и само като проблясък.
Вече мина помпането покрай ръста на пазара - и до там. Не виждам нищо свързано със самата банка което да оправдава дори и настоящата цена, камо ли още ръст.
P.S. уважавам мненията ти, но в случая мисля че гледаш чисто емоционално на позицията.
Ами ако купуват сега инсайдъри? Аз купих на 3.8 и сега ми е кеф.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеЯвно си прав.
Аз не разбирам тези, които купуват в момента, те предполагам, че се разбират - но няма как да съм сигурен
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз още не мога да разбера какво предстои. Не мога да си представя какъв ще е катализатора за растеж. Наистина може би въображението ми е бедно, но нищо не се появява, дори и само като проблясък.
Вече мина помпането покрай ръста на пазара - и до там. Не виждам нищо свързано със самата банка което да оправдава дори и настоящата цена, камо ли още ръст.
P.S. уважавам мненията ти, но в случая мисля че гледаш чисто емоционално на позицията.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Въпреки всичко си мисля, че сме в добра компания:
Today's IDR Outlook changes to Negative from Stable affect the following institutions:
Aareal Bank AG
Allied Irish Banks Plc
Banco Popular Espanol
Bank of Ireland
Banque Internationale a Luxembourg
Belfius Banque SA/NV
Commerzbank AG
Deutsche Bank AG
Erste Group Bank AG
First Investment Bank AD
Grupo Cooperativo Cajas Rurales Unidas
Lloyds Banking Group
Raiffeisen Bank International AG
The Royal Bank of Scotland Group Plc
SNS Bank NV
Societe Generale
Unicredit Bank AG
Unicredit Bank Austria AG
The following institutions' IDRs remain on Negative Outlook:
ABN AMRO Bank N.V.
Banca Carige
Banca Monte dei Paschi di Siena Spa
Banca Popolare di Milano
Banco BPI
Banco Comercial Portugues, S.A.
Banco Financiero y de Ahorros, S.A.
Banco Mare Nostrum, S.A.
Banco Popolare
Banco Internacional do Funchal, S.A.
Bankia, S.A.
Caixa Economica Montepio Geral
ING Bank NV
ING Group
Liberbank, S.A.
NCG Banco, S.A.
Nova Kreditna Banka Maribor
Nova Ljubljanska Banka d.d.
Коментар
-
Fitch промени перспективата по дългосрочния рейтинг на ПИБ от "стабилна" на „отрицателна“
02 април 2014 в 13:15
Международната рейтингова агенция Fitch ревизира перспективата по дългосрочния рейтинг за неизпълнение на емитента (IDR) на 18 банки от Европейския съюз, сред които е и българската Първа инвестиционна банка.
Перспективата им е променена от „стабилна“ на „отрицателна“.
Fitch съобщи промяната на 26 март, а на 31-и ПИБ информира Комисията за финансов надзор.
Ревизирането на перспективата по IDR е във връзка с цялостно преразглеждане на суверенната подкрепа за банките, в частност на тези от ЕС, където следва да бъде транспонирана в националните законодателства на страните членки Директивата за възстановяване и оздравяване и оздравяване на кредитните институции, която трябва да бъде гласувана от Европейския парламент.
Сред банките с ревизирана перспектива по IDR са Commerzbank, Deutsche Bank, Raiffeisen Bank International, Societe Generale, Unicredit Bank AG.
http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BA%...B0_317878.htmlВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи гледай какво е заспало в тази тема. Никой не се интересува от ПИБ, почти никой не пише, освен от време на време нещо хубаво.
Коментар
-
Трудна позиция е това!
Със сигурност сте го чели, но може пък и някой да е пропуснал.
Рейтинги на Фич
Нямам нищо против прогнозата на Ваньо Танов, но пък и гледам, че "не сме в една лодка" точно с БНП, за сметка на това обаче с много други едри телеса.
Строго на спекулативна територия.
Коментар
-
Аз направих добри пари по тази позиция, разкеших и сега пак си купих на 3.80 - очаквам ръст ;-). Има и накъде. Що се отнася за разликата между БНП и ПИБ, ами да огромна е. ПИБ е в процес на развитие, очаквам следващите години ръст на печалбата след като оправят сливането, ефективността ще се увеличи рязко.
Фирмите в процес на развитие се очаква да имат развитие и в цената на акцията докато тези в добро положение се очаква да я държат на същата позиция.
Коментар
Коментар