If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тази близалка е толкова употребена, че вече има лош дъх. И активите, и печалбата са от придобиването на Юнионбанк - активите нарастват защото 2+2=4, а печалбата е само за да изравни резултата от другата страна.
Коментар
Konsultant
Първа инвестиционна банка (ПИБ) е класирана на седмо място в Топ 10 по увеличение на активите в Европа. Активите на българската банка са нараснали с 30.21% до 6.19 млрд. долара, според данни на изданието. Fibank попада и в още една от класациите на изданието - по най-голяма възвръщаемост на капитала. Кредитната институция заема 10-то място с 28.6 процента.
По счетоводна стойност акциятa идва над 4 лв., което определено показва подценяване от пазара (ако трябва да сме честни не останаха много такива хартии). Ти не знам как си го получил твоето число от 2.40 лв. В момента всичко пада на БФБ, не е изненада и тук. Нали знаеш, че цената се определя от бъдещите очаквания. След като взеха Юнионбанк ще дръпнат доста. Така че аз лично на цена под 2.40 бих подскачал от радост и да пълня докато мога.
Собствениците я купиха на 30-ти Юни на 2.43 Бая голяма бройка при това беше изтъргувана тогава. Според мен някъде там си и остава нивото на което си струва да се купува аз над 3 лв за акция не бих я търгувал. Вече съм я играл през 2008-ма когато се сгромоляса след предният подобен проблем тогава за щастие беше само на демо
Банките имат 1 "тайно" оръжие - таксички
А тези за
теглене на гол суми не на падеж могат да обезсмислят всяка предлагана сега в БГ лихва.
Ето това не разбряха идиотчетата, които се смеят на получавалите огромни лихви от КТБ (най-добрата банка, която съмсрещал)!
Смисълът на моята с-ка там бе да си взема парите, когато искам с/у 0 такса, както стана през юни
Ама за да оперират и въобще да същестуват им требва ликвидност, демек кеш Като го нема кеш-а, активите много бързо се обезценяват (защото преди това прилежно са били балонирани)
Интересно е дали в резултата на случката тук ПИБ ще си увеличи фин.резултат за 2014.
Първо доста лихви не бяха изплатени поради предсрочно изтегляне на депозити.
Второ ликвидната подкрепа е с лихва 2% вероятно изтеглените депозити са били с по-голяма лихва......
Интересно е дали в резултата на случката тук ПИБ ще си увеличи фин.резултат за 2014.
Второ ликвидната подкрепа е с лихва 2% вероятно изтеглените депозити са били с по-голяма лихва......
Банките имат 1 "тайно" оръжие - таксички
А тези за
теглене на гол суми не на падеж могат да обезсмислят всяка предлагана сега в БГ лихва.
Ето това не разбряха идиотчетата, които се смеят на получавалите огромни лихви от КТБ (най-добрата банка, която съмсрещал)!
Смисълът на моята с-ка там бе да си взема парите, когато искам с/у 0 такса, както стана през юни
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Чета интерпретациите ви /на някои/ и се чудя да пЛАЧа или да се СмеЯ?!
Прочетете където трябва и ще установите:
1. Подкрепата е под формата на депозит с лихва малко над 2%;
2. Подкрепата е за срок от 18 м.!
Относно плана за преструктуриране, трябва вече да е изготвен и внесен от банката. Той би трябвало да бъде одобрен от:
1. БНБ;
2. МФ;
3. ЕК!!!!!
Какво по-добро от това банката да бъде под надзора и на трите институции, за мен това е ПОЛОЖИТЕЛЕН сигнал! Това ще бъде единствената бг банка, която освен че издържа РЕАЛЕН СТРЕС ТЕСТ, ще бъде под надзора и експертността на тези институции, което е в изключителен интерес за нас като акционери в публично дружество!
P.S. Доколкото прочетох бг институциите са одобрили плана и той би трябвало да пътува за ЕК!
Ейййй тоя ноември го дъвчем цял месец! Подкрепата е за 18 месеца!
"По отношение на Първа инвестиционна банка министърът отбеляза че днес е срокът за внасяне на плана от държавата чрез Министерството на финансите, предвиждащ постепенното връщане на ликвидната подкрепа. Планът е одобрен от МФ и БНБ и се внася в Европейската комисия. Министър Порожанов отбеляза, че срокът за връщането на ликвидната подкрепа съгласно плана, одитиран от БНБ, е 18 месеца. С думите си министърът опроверга грешните интерпретации, че подобна ликвидна подкрепа трябва да се върне през ноември тази година."
аз съм много булиш за таз артия. дори в петък си напазарувах тон и половина за обща култура.
Парите ноември ще ги върнат на 100%, нали ако не ги върнат ще са втори след ктб. никой няма да позволи втора системна банка да гръмне за глупости. само гледайте ако тренда на борсичката се обърне, таз артия как ще фръкне.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Добавка ок, обаче това как така не прави влога преференциален и съответно негарантиран. Особено след като никъде не виждам къде са тези одобрени условия и няма гаранция, че не се дават според клиента т.е. никаква разлика с преференциалните депозити.
Някой има ли някаква информация за тези добавки и възползвал ли се е от тях да каже какво пише из споразуменията, които се подписват.
ПИБ АД има правото да предоставя лихвен бонус в размер до 0,70 пункта надбавка към лихвения процент по депозитни и разплащателни сметки съгласно стандартизирани условия, одобрени от Управителния съвет на Банката при наличие на споразумение, сключено в банков салон. Влоговете, с предоставен лихвен бонус, са гарантирани в съответствие със ЗГВБ – до 196 000 лева.
Добавка ок, обаче това как така не прави влога преференциален и съответно негарантиран. Особено след като никъде не виждам къде са тези одобрени условия и няма гаранция, че не се дават според клиента т.е. никаква разлика с преференциалните депозити.
Някой има ли някаква информация за тези добавки и възползвал ли се е от тях да каже какво пише из споразуменията, които се подписват.
По счетоводна стойност.....ама моля ти се, направо ме разсмя! Каква счетоводна стойност, какви отчети, какви 5 лева. Тя и счетовдната стойност на КТБ беше над 150 лв. ....ама какво стана никой не разбра. Проблемът е, че липсва доверие във банковата сфера вече, в регулаторните органи и в държавата. Не че ПИБ имат проблеми, напротив! Проблемът е основно в това как е бил извършван надзора (докато котката е спяла, колко са си играли мишките и на какво) и доколко някой си е затварял очите, защото така му е било казано.
+1
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
По счетоводна стойност акциятa идва над 4 лв., което определено показва подценяване от пазара (ако трябва да сме честни не останаха много такива хартии). Ти не знам как си го получил твоето число от 2.40 лв. В момента всичко пада на БФБ, не е изненада и тук. Нали знаеш, че цената се определя от бъдещите очаквания. След като взеха Юнионбанк ще дръпнат доста. Така че аз лично на цена под 2.40 бих подскачал от радост и да пълня докато мога.
По счетоводна стойност.....ама моля ти се, направо ме разсмя! Каква счетоводна стойност, какви отчети, какви 5 лева. Тя и счетовдната стойност на КТБ беше над 150 лв. ....ама какво стана никой не разбра. Проблемът е, че липсва доверие във банковата сфера вече, в регулаторните органи и в държавата. Не че ПИБ имат проблеми, напротив! Проблемът е основно в това как е бил извършван надзора (докато котката е спяла, колко са си играли мишките и на какво) и доколко някой си е затварял очите, защото така му е било казано.
Коментар