Какво ли ни чака след доклада в понеделник
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Точно такава подкрепа получи майката на Уникредит в Италия от ЕЦБ преди месец на лихва от 0.25%. Ето тук можеш да прочетеш повечко http://fakti.bg/mnenia/111385-dvoini...chujdite-banki
Сам можеш да смяташ разликата между 0.25% и 2.2%. И защо чуждите банки като взимат кредити на 0.25% от ЕЦБ не отпускат кредити на толкова ниски лихви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеНе съм казвал, че е просрочвано, а че е удължен срока. Реално 18 месеца са си до края на 2015г., което и казах.
За друго говорих, че нещо не изглежда нормално банка получила помощ да разширява инвестициите си, вместо да събира пари и да погасява текущо подкрепата.
Отделно, 18 месеца си е доста дългосрочна подкрепа за да се нарече ликвидна.
И още нещо, тази ликвидна подкрепа си е чиста помощ, защото бях чел че е дадена срещу лихва от 2.2%, мисля че толкова бях чел. А ПИБ дава лихви на нива около 4.5% за къде по-малки суми от милиард ... Защо на държавата не плаща поне колкото плаща на останалите?
Нещо не е наред в цялата работа.
Лично мнение.
Нека уважаваме фактите, а не празни думи.
Коментар
-
Не съм казвал, че е просрочвано, а че е удължен срока. Реално 18 месеца са си до края на 2015г., което и казах.
За друго говорих, че нещо не изглежда нормално банка получила помощ да разширява инвестициите си, вместо да събира пари и да погасява текущо подкрепата.
Отделно, 18 месеца си е доста дългосрочна подкрепа за да се нарече ликвидна.
И още нещо, тази ликвидна подкрепа си е чиста помощ, защото бях чел че е дадена срещу лихва от 2.2%, мисля че толкова бях чел. А ПИБ дава лихви на нива около 4.5% за къде по-малки суми от милиард ... Защо на държавата не плаща поне колкото плаща на останалите?
Нещо не е наред в цялата работа.
Лично мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеПърво ликвидната подкрепа беше за 5 месеца, после тихомълком се удължи до края на 2015г. Това го казвам по спомен, нека някой да потвърди.
"
С широк спектър от експерти, включително и от ЕЦБ, е обсъдена и банковата паника (която засегна и ПИБ), стана ясно от думите на Порожанов.
„В рамките на предоставената ликвидна подкрепа на банковата система, изискването е да се внесе план за преструктуриране, чийто срок изтича днес. Този план вече е предоставен от банката, която е получила ликвидната подкрепа, и ще го предоставим до края на деня на ЕК. Планът ще бъде разглеждан поне два месеца, след което се очаква да бъде одобрен от комисията. Това е план за преструктуриране, като срокът за връщането на ликвидната подкрепа, съгласно плана, одитиран от БНБ, е 18 месеца".
"Last edited by Ricognito; 17.10.2014, 16:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеВ момента, цената на акцията е на същите нива като юни 2014 г. Дали това е само от политическата обстановка или някой знае повече от нас?
ПИБ с колко е кредитор на Ковачки? Имам притеснения, че май никой не може да ми отговори, освен регулатора, г-н Искров.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеОт де я измисли тази година и кусур? За няколко месеца е и си е баш ликвидна подкрепа недей така. Пак казвам, така ще си минимизират загубите. Иначе трябва да чакат друг да купи какво купи и да вземат някакви пари колко има. Не е оферта
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеНе съм съгласен с подобно мнение.
ПИБ е кредитор, ясно. Дали потенциално щели да вземат по-добра цена на цяло е неясно и рисково, като всяка инвестиция. Я стане, я не.
А за тази ликвидна подкрепа от държавата, каква ликвидна подкрепа за година и кусур време? Ликвидна подкрепа е подкрепа за седмица, за две, за месец. След това нещо не е удачно да се говори за подкрепа на ликвидността, а по-скоро за подкрепа на банката.
За мен притеснителното е когато банковия надзор позволява от една страна банка да изкупува предприятия, което не е банкова дейност, и то при положение че банката е взела държавни пари. Вместо да бърза да ги върне, банката си позволява да ги влага по рискови начини.
Казуса е ЯСЕН!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеНе съм съгласен с подобно мнение.
ПИБ е кредитор, ясно. Дали потенциално щели да вземат по-добра цена на цяло е неясно и рисково, като всяка инвестиция. Я стане, я не.
А за тази ликвидна подкрепа от държавата, каква ликвидна подкрепа за година и кусур време? Ликвидна подкрепа е подкрепа за седмица, за две, за месец. След това нещо не е удачно да се говори за подкрепа на ликвидността, а по-скоро за подкрепа на банката.
За мен притеснителното е когато банковия надзор позволява от една страна банка да изкупува предприятия, което не е банкова дейност, и то при положение че банката е взела държавни пари. Вместо да бърза да ги върне, банката си позволява да ги влага по рискови начини.
Коментар
-
ПИБ с колко е кредитор на Ковачки? Имам притеснения, че май никой не може да ми отговори, освен регулатора, г-н Искров.Last edited by Alee; 17.10.2014, 14:44.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеБанката вече е кредитор на дружеството, не го е купила за кеф, просто са преценили, че така или иначе са вече собственици на голяма част от него ( като кредитор) доплатили са за да го вземат цялото и евентуално после да го продадат на по-добра цена вече а не на търг. Това че има заем от държавата, това беше ликвидна подкрепа, няма за какво да се притесняваме.
По-скоро притеснителния въпрос е коя по ред е тази подобна покупка. Скоро (преди няма 2 год) придобиха по подобен начин друго такова предприятие ( ОЦК дали не беше ама не съм сигурен) да не споменавам и други подобни кредити на ПИБ, мисля че има още.
Коментар
Коментар