Първоначално изпратено от inta53
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеА за хибридния питахте ли ? До кога ще ги влачат тия вътрешни облизвации с по 12%- тежест !
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнениеТрябваше да се запише срещата според мен. Изглежда, че не е,........
Питаха и за еднократните ефекти в 2015 - преоценката на инв. имоти и печалбата от кредити придобити при комбинации. Както казах не разкриха нещо ново. Факт е, че без тези ефекти положението щеше да е по-лошо.
А за хибридния питахте ли ? До кога ще ги влачат тия вътрешни облизвации с по 12%- тежест !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеe какав беше отговора??? пиши на лично.. аз не мога да разбера, защо винаги има недомлъвки??!! Какъв проблем е с 1 А4 страница да се обобщи?? да ама не..
Въпреки това бяха доста позитивно настроени относно подготовката за тестовете и за изгледите за бъдещето. Това настроение всеки може да го тълкува, както иска. Аз предпочитам да гледам цифрите и фактите за момента, както и досегашното развитие на банката.
Питаха и за еднократните ефекти в 2015 - преоценката на инв. имоти и печалбата от кредити придобити при комбинации. Както казах не разкриха нещо ново. Факт е, че без тези ефекти положението щеше да е по-лошо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
Иначе я се замисли:
1. През 2016 г. предстои оценка на активите и стрес тестове за банковата система;
2. В тази връзка ако прочетеш отчетите на банките опериращи в БГ ще видиш ускорено провизиране през 2015 г, особено през четвъртото тримесечие. Някои дори продадоха кредитни портфейли.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от mailoff Разгледай мнениеДа бяхте отишли на срещата и щяхте да знаете. От банката поканиха всички.
Иначе сериозно, напълно съм съгласен. Това е начина!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеe какав беше отговора??? пиши на лично.. аз не мога да разбера, защо винаги има недомлъвки??!! Какъв проблем е с 1 А4 страница да се обобщи?? да ама не..
Иначе я се замисли:
1. През 2016 г. предстои оценка на активите и стрес тестове за банковата система;
2. В тази връзка ако прочетеш отчетите на банките опериращи в БГ ще видиш ускорено провизиране през 2015 г, особено през четвъртото тримесечие. Някои дори продадоха кредитни портфейли.
Що се отнася до ПИБ, то тя е обект на всевъзможни проверки и контрол последните две години.
Работят активно с Международната финансова корпорация (IFC) от 2010 г.
http://www.fibank.bg/bg/satrudniches...e/782/item/935
"Международната финансова корпорация (IFC) е част от Световната банка и е нейното инвестиционно звено. Международната финансова корпорация (IFC) работи с частни организации в повече от 100 страни по целия свят, като предоставя утвърдени практики за добро корпоративно управление и управление на риска само след проявен интерес от страна на частната организация, която трябва да бъде активната страна в партньорството."
Имат представител на Групата за финансови институции, ръководещ работата с Fibank откъм управление на риска - г-н Гарт Бедфорд.
Избран е НОВ независим член на Надзорния съвет на банката в лицето на г-н Юрки Коскело, той е работил повече от 20 години именно в IFC.
От мениджмънта считат, че са подготвени за предстоящите проверки.
Тествали са банката по три методики:
1. ЕЦБ;
2. ЕК;
3. Вътрешна.
Толкова от един обикновен миноритарен акционер.
Бъди здрав!
P.S. Хубаво е при възможност да се посещават подобни срещи и ОС!
Имам акции.
Нямам препоръка!Last edited by Konsultant; 02.02.2016, 18:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеИмаше конкретен въпрос на срещата, зададен от съфорумник за очакваните печалби и бъдещи провизии към гл. изп. дир., на които бе отговорено.
Но не би било правилно да преразказвам след като не е включено в официалното уведомление за срещата.
Аз съм оптимист над средното на база отчет, зададените въпроси и получените отговори!
Имам акции, не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеИмаше конкретен въпрос на срещата, зададен от съфорумник за очакваните печалби и бъдещи провизии към гл. изп. дир., на които бе отговорено.
Но не би било правилно да преразказвам след като не е включено в официалното уведомление за срещата.
Аз съм оптимист над средното на база отчет, зададените въпроси и получените отговори!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеА защо да не са повече провизиите ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеhttp://www.dnevnik.bg/biznes/finansi...vniia/?ref=rss
За 2016 като няма пак над 300 000 000 лева провизии, колко ли ще е печалбата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеAko ги нямаше тези провизии, печалбата щеше да е колкото на Уникредит и ДСК ...!
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеhttp://www.dnevnik.bg/biznes/finansi...vniia/?ref=rss
Коментар
-
Konsultant
Коментар
Коментар