Първоначално изпратено от pepe1234
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАбе да праснат в тримесечния отчет едни 15-20 млн. печалба и друга песен ще запеете..
Поздрав момчета:
C-BLOCK - The Future Is So Bright
Аз съм оптимист за банката, но да не се залъгваме, че хората ще си променят мнението. Бивол ще продължи да пише глупости и всеки добър резултат ще бъде описван като поредният успех на мафията в борбата и срещу хората. Когато губят защо губят, когато печелят ще са народни изедници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАбе да праснат в тримесечния отчет едни 15-20 млн. печалба и друга песен ще запеете..
Поздрав момчета:
C-BLOCK - The Future Is So Bright
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
ясно
разсмя ме, де
Няма гарантирана лихва и главница. Ти би ли си купил сега от тях и каква цена предлагаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениепо спомен:
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнениеПърво не е известна доходността, известно е колко е лихвата по тях,
ясно
разсмя ме, де
Коментар
-
по спомен:
единият дългово капиталов инструмент е с главница 21млн.евро и лихва 11.6%
вторият ДКИ с главница 27 млн.евро е изплатен август 2015
Има и две емисии хибриден дълг, включени в капитала от първи ред:
-с главница 40 млн. е. от 2011-2012 при лихва от 0%
-с главница 60 млн.е. от 2012-2013 и лихва от 11%
така общи лихвени разходи по горните емисии е около 9 млн.евро годишно
Емисиите са стари и преди не притесняваха купувачите,защото при едно приближаване на ФИБ до средната ROA na др.банки ФИБ би трябвало да печели около 90млн.год.
В момента пазарът може би има подозрение, че част от тях, след ревизия на активите, могат да се превърнат от дълг в капитал. Тъй като не се знае (или някой знае) на каква цена би могло да мине,то има и пързалка
имам малко, а горното са само предположения
Коментар
-
Има общо с това, че е трудно да се оцени акцията, но в момента не виждам положителни новини.
А за облигацията нз от къде да започна с отговора. Първо не е известна доходността, известно е колко е лихвата по тях, но докога ще има лихва и главница не е известно, и от там нататък нищо не е известно. Ако имаше търговия поне цена да се види, но няма. Как прецени, че няма продавачи, защото може и обратното да е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеСамо, че условията никога не са и няма да бъдат равни. Неяснотата около тази банка е прекалено много и аз не виждам обективна причина да има някакъв скок в близко бъдеще. Ще се радвам, ако някой ме обори. Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнениеАми нищо не мисля, то няма достатъчно информация, за да се мисли нещо. Отварям отчета и виждам, че одиторът не ми харесва, банката не е даже в топ 10 на Капитал от вчера.това какво общо има с цената на акцията?
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнениеОсвен това доходността по облигациите не е известна, защото май не се търгуват, поне аз не видях, може и да не съм догледал де.---- няма кой да продава
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеколкото е по-ниска цената на акцията толкова по-голяма доходност ще се реализира при равни други условия
Коментар
Коментар