IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Е аз пък копая злато в Кремиковци и ходя на ски в боровец и обичам да продавам желязо в Надин ....
    По малко нерви и повече четене ли беше ,ами направи го........
    щото когато има два пъти има и трети и четвърти и пети.....
    Акцията се крепи и това и слепок вижда....
    Има една рубрика по евронюз - БЕЗ КОМЕНТАР.
    Те мисирките дето баят сами се показаха.
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      Направих си труда да прочета в детайли отчета на банката за второ тримесечие.
      Печалбата идва от стандартна банкова оперативна дейност - значително увеличение на лихвения марж - поради факта, че на депозантите плащат двойно по-малка лихва + увеличение на прихода от такси и комисионни. Единствено има 24 милиона лева печалба от нещо, което не знаем какво е и най-вероятно е с еднократен ефект.
      Това прави стандартната печалба за първото полугодие да е 69 милиона лева.

Вие гледате на нашите банки с абсолютно неправилно око - сравнявате ги с големите европейски мастодонти. Всичките тия мастодонти имат ОГРОМНИ задбалансови активи и пасиви в деривати. Например само Дойче има 50 ТРИЛИОНА задбалансови активи и пасиви основно в лихвени деривати, дето са уж хеджирани на 100%. Дойче притежава 8% от световната търговия с деривати, която се оценява на 600 трилиона долара. Тука нито една банка не извършва операции с подобен магнитуд. Което автоматично означава, че и риска е драстично по-нисък.

Моята прогноза, на база това което видях от отчета е, че печалбата за 2016 ще продължи да расте и ще мине 100 милиона лева (от операвитна дейност) или 125 милиона лева с еднократния ефект. Което е отличен резултат и доближава до рентабилност банката с по-големите ДСК и Уникредит.

Относно вдигането на капитала - категорично не очаквам това да бъде резултат за тази банка. Да не се забравя, че имат 200 милиона хибриден дълг, който БНБ им е разрешило да го включват в капиталовата база от първи ред.

И последно - малко повече четете и се образовайте, форума е заприличал на средище на гледачки и врачки и няма никаква истинска стойност напоследък. Дращат с глупости некви мисирки дет го играят на гледане на кафе. И като им гледам в кви лайна са инвестирали - без перекспектива и стойност направо си мисля тия от къде взимат постоянно пари да ги губят на борсата ???

Е аз пък копая злато в Кремиковци и ходя на ски в боровец и обичам да продавам желязо в Надин ....
      По малко нерви и повече четене ли беше ,ами направи го........
      щото когато има два пъти има и трети и четвърти и пети.....
      Акцията се крепи и това и слепок вижда....

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        Направих си труда да прочета в детайли отчета на банката за второ тримесечие.
        Печалбата идва от стандартна банкова оперативна дейност - значително увеличение на лихвения марж - поради факта, че на депозантите плащат двойно по-малка лихва + увеличение на прихода от такси и комисионни. Единствено има 24 милиона лева печалба от нещо, което не знаем какво е и най-вероятно е с еднократен ефект.

Вие гледате на нашите банки с абсолютно неправилно око - сравнявате ги с големите европейски мастодонти. Всичките тия мастодонти имат ОГРОМНИ задбалансови активи и пасиви в деривати. Например само Дойче има 50 ТРИЛИОНА задбалансови активи и пасиви основно в лихвени деривати, дето са уж хеджирани на 100%. Дойче притежава 8% от световната търговия с деривати, която се оценява на 600 трилиона долара. Тука нито една банка не извършва операции с подобен магнитуд. Което автоматично означава, че и риска е драстично по-нисък.

Моята прогноза, на база това което видях от отчета е, че печалбата за 2016 ще продължи да расте и ще мине 100 милиона лева (от операвитна дейност) или 125 милиона лева с еднократния ефект. Което е отличен резултат и доближава до рентабилност банката с по-големите ДСК и Уникредит.

Относно вдигането на капитала - категорично не очаквам това да бъде резултат за тази банка. Да не се забравя, че имат 200 милиона хибриден дълг, който БНБ им е разрешило да го включват в капиталовата база от първи ред.

И последно - малко повече четете и се образовайте, форума е заприличал на средище на гледачки и врачки и няма никаква истинска стойност напоследък. Дращат с глупости некви мисирки дет го играят на гледане на кафе. И като им гледам в кви лайна са инвестирали - без перекспектива и стойност направо си мисля тия от къде взимат постоянно пари да ги губят на борсата ???
        Вероятно продажба акции на ВИЗА .

Коментар

• Направих си труда да прочета в детайли отчета на банката за второ тримесечие.

Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Що ли съм сигурен че ако такъв тежък тест бе направен и на КТБ преди да фалира - пак нямаше да има никакъв проблем....

А...моят труд е скъп за да го трият , направих ретроспекция на стрестеста на банките и ЕС и нашите и със същите думи Дацов обяснява като шефа на ЕЦБ... ........и бях изтрит....
            Всичко е идеално ама на запад падат като талпи поради добрите резултати а нашите само ще повишават капиталите.... скоро....
            нали не очакват форумците Дацов да се изтъпани с думите ...страшно лошо е положението дай да търсиме парички и да обеденяваме банки ..
            Горанов щял да ползва буфера от 2 милиарда за други работи ...например за бране на череши....

Коментар

а[COLOR="Red"]

"При нас имаше една стъпка в повече - беше направена оценка на качеството на активите. В случая, за тези банки, такова нещо не е правено. В нашия случай това е много по-тежък тест, обхваща абсолютно всички", каза Дацов.
              Що ли съм сигурен че ако такъв тежък тест бе направен и на КТБ преди да фалира - пак нямаше да има никакъв проблем....

Коментар

ацов: Някои банки ще увеличават капитала
                Георги Брандийски - 2 август 2016, 10:10
                Стрестестовете в 51 големи европейски банки, а и тези в България, показват "много добро" общо ниво. Някои банки у нас обаче ще се наложи да увеличат капитала си
                Това обяви бившият заместник-министър на финансите и член на наскоро създадения Фискален съвет Любомир Дацов пред БНР.

Той прогнозира, че на някои банки ще бъде препоръчано да увеличат капитала си в близките 2-3 години.

"При нас имаше една стъпка в повече - беше направена оценка на качеството на активите. В случая, за тези банки, такова нещо не е правено. В нашия случай това е много по-тежък тест, обхваща абсолютно всички", каза Дацов.

По думите му нашите показатели умишлено са били завишени, спрямо тези, които са били приложени за тези 51 европейски банки, което е повод за много по-голямо доверие в нашата банкова система.

Според Дацов, ако средното ниво на капитала, което е гаранция за стабилността на банката, в тези 51 банки е 13.2% , то при нас е близо 18%, което е с над 1/3 над това, което е средното за Европа.

Експертът смята, че нашата банкова система, като цяло, е една доста презапасена система. От гледна точка на показатели e една доста сигурна система, допълни той.

Миналата седмица стана ясно, че българските банки са на печалба от 773 млн. лева към края на юни. В сравнение с първото полугодие на миналата година печалбата се увеличава с 230 млн. лева.

Ликвидността в банковата система продължава да се увеличава и към края на юни ликвидните активи са с коефициент 36.64 %, което е доста над задължителното ниво, сочат данните на БНБ.

Депозитите на домакинствата и предприятията продължават да растат, въпреки че доходността продължава да спада. Общата сума на активите през второто тримесечие нараства с 1,5 млрд. лева или 1,7 на сто и в края на юни достига до 88,7 млрд. лева. Най-съществен е растежът при кредитите и авансите, следван от ценните книжа.
                До модератора ,трии ама истината е една ....
                Някой банки ще увеличават капитала....
                И темата е за ФИБ.....
                Щото е банка ... на която държавата е помагала 2 пъти...

Това е 1 очакван резултат от стрес тестовете.
                Специално ПИБ отдавна го имат като идея - знеш имаше идеи за прив.акции ,сега за вкарване на печалбата от Н1 в капитала ...., а защо не и нова емисия обикн.акции.
                Важното е да го направят по 1 прозрачен и справедлив за всички акционери начин ,
                а не с издаването на разни странни облигации,които облагодетелстват само определени люде.

Коментар

• ацов: Някои банки ще увеличават капитала
                  Георги Брандийски - 2 август 2016, 10:10
                  Стрестестовете в 51 големи европейски банки, а и тези в България, показват "много добро" общо ниво. Някои банки у нас обаче ще се наложи да увеличат капитала си
                  Това обяви бившият заместник-министър на финансите и член на наскоро създадения Фискален съвет Любомир Дацов пред БНР.

Той прогнозира, че на някои банки ще бъде препоръчано да увеличат капитала си в близките 2-3 години.

По думите му нашите показатели умишлено са били завишени, спрямо тези, които са били приложени за тези 51 европейски банки, което е повод за много по-голямо доверие в нашата банкова система.

Според Дацов, ако средното ниво на капитала, което е гаранция за стабилността на банката, в тези 51 банки е 13.2% , то при нас е близо 18%, което е с над 1/3 над това, което е средното за Европа.

Експертът смята, че нашата банкова система, като цяло, е една доста презапасена система. От гледна точка на показатели e една доста сигурна система, допълни той.

Миналата седмица стана ясно, че българските банки са на печалба от 773 млн. лева към края на юни. В сравнение с първото полугодие на миналата година печалбата се увеличава с 230 млн. лева.

Ликвидността в банковата система продължава да се увеличава и към края на юни ликвидните активи са с коефициент 36.64 %, което е доста над задължителното ниво, сочат данните на БНБ.

Депозитите на домакинствата и предприятията продължават да растат, въпреки че доходността продължава да спада. Общата сума на активите през второто тримесечие нараства с 1,5 млрд. лева или 1,7 на сто и в края на юни достига до 88,7 млрд. лева. Най-съществен е растежът при кредитите и авансите, следван от ценните книжа.
                  До модератора ,трии ама истината е една ....
                  Някой банки ще увеличават капитала....
                  И темата е за ФИБ.....
                  Щото е банка ... на която държавата е помагала 2 пъти...

Коментар

• От това което досега прочетох във връзка с отчета като се приспаднат еднократните врътки......стигам до "нормална (регулярна)" печалба от 60 мио......което вече по му вярвам.....останалите 32 мио са с еднократен характер според мен........не е препоръка, не съм от най добрите специалисти...даже въобще не съм специалист хахаха...

Коментар

И какво е ....
                      каквото към беден циганин случайно влязъл в хилтън....любезно ги гонят ако не стане със сила...
                      Ако "циганинът" е подходящо облечен и добре парфюмиран ... вярвам, че гардовете ще проявят подобаващото отношение

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                        Избирам по прости уравнения.
                        Уравненията при другите БГ компании не смятам, че са прости. Всеки е свободен да прецени на кой влак да се качи

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          Не съм съгласен с подчертаното ...
                          Относно акцията - аз винаги съм казвал, че съм доволен и нямам основание да не я харесвам ,.... но вече започнах да правя разлика между акция и мажо ...
                          Особено при такива отговори ... "..престои да скоро да видим и евентуално преразглеждане..."
                          Това уравнение с толкова неизвестни, как се решава ?
                          Избирам по прости уравнения.
                          The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mortagon Разгледай мнение
                            За мажоритарите в България могат да се изпишат томове ... истината е, че се вижда светлина в тунела (е, да може и да е влака отсреща), като поне има декларирано желание за промяна, но този процес в двупосочен. Тук си чешем езиците, но реално какво е представителството на инвеститорите на ОСА и срещите организирани специално за нас ... ?!?

И какво е ....
                            каквото към беден циганин случайно влязъл в хилтън....любезно ги гонят ако не стане със сила...

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Относно акцията - аз винаги съм казвал, че съм доволен и нямам основание да не я харесвам ,.... но вече започнах да правя разлика между акция и мажо ...
                              Особено при такива отговори ... "..престои да скоро да видим и евентуално преразглеждане..."
                              За мажоритарите в България могат да се изпишат томове ... истината е, че се вижда светлина в тунела (е, да може и да е влака отсреща), като поне има декларирано желание за промяна, но този процес в двупосочен. Тук си чешем езиците, но реално какво е представителството на инвеститорите на ОСА и срещите организирани специално за нас ... ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mortagon Разгледай мнение
                                Отговорът на Мажоритаря беше кратък и ясен (включително и на последната среща) ... до момента политиката е била на не раздаване на дивидент и капитализиране на печалбата, което престои да скоро да видим и евентуално преразглеждане на тази политика от следваща година. Дългосрочните винаги печелят .... зависи, кой, кога и колко умее да чака
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X