If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мен ми е интересно защо се трие спекулации били ми то има няма 2-3 човека на БФБ и да е спекулация нека е оборят иначе ква файда от целия форум ,но тъка е в БГ и на БФБ не си ли от нашите трябва да се мачка всичко и всеки то затова и инвеститори нема на БФБ хайде с здраве на спекулантите
Предложението гласи следното: В Наказателния кодекс, раздел „Престъпления против паричната и кредитна система“ се създава чл. 252 а със следното съдържание:
(1) Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника в населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.
(2) Когато с дейността по ал. 1 са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от пет до десет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
Мен ми е интересно защо се трие спекулации били ми то има няма 2-3 човека на БФБ и да е спекулация нека е оборят иначе ква файда от целия форум ,но тъка е в БГ и на БФБ не си ли от нашите трябва да се мачка всичко и всеки то затова и инвеститори нема на БФБ хайде с здраве на спекулантите
Утре, доколкото Радев обясни, ще бъдат публикувани данни за ВСЯКА една банка + препоръки. Сигурен съм, че всичко ще е витиевато и без каквато и да е конкретика.
В "тайните" доклади от 2012г. се вижда всичко като на длан. Ще видим за утре какво са измислили ...
Да изчакаме конкретните данни от тестовете утре, но това което казват Радев и Горанов вчера просто разбива на пух и прах фантазиите на куп "доброжелатели"
Да изчакаме конкретните данни от тестовете утре, но това което казват Радев и Горанов вчера просто разбива на пух и прах фантазиите на куп "доброжелатели"
Директора на Зоопарка излязъл в отпуск. Заместникът му след няколко дни му праща SMS с тест: "Маймуната умря. Да поръчвам ли друга или да чакам ти да се върнеш"
Мислех да го публикувам в "Бисери и вицове" ... но смятам, че тук е много по на място
Чи кво ѝ е...?
Ръст на пичалбата 5 пъти, ръст на активите 2 пъти, спад на лошите кредити много пъти..... Върнаха заема от държавата....
Чудо на банковата система......
Това е пазар, нямам намерение никой нищо да карам или убеждавам ! Всеки си има глава на раменете да си преценя затова има купувачи и продавачи тук, защото хората са на различни мнения. Аз имам тук и се надявам нещата да тръгнат в положителна посока. Нито купувам, нито продавам в момента, а средната ми е точно 2,14лв. каквато беше цената на затваряне от вчера, така че намерението ми е да ги стискам
При такава средна и в този момент, твоята позиция е добра. В понеделник ситуацията ще е различна от днешната като цени.
Добре! Накарай ме, да купя акции с това, което смяташ, че се е променило? Хайде!
Това е пазар, нямам намерение никой нищо да карам или убеждавам ! Всеки си има глава на раменете да си преценя затова има купувачи и продавачи тук, защото хората са на различни мнения. Аз имам тук и се надявам нещата да тръгнат в положителна посока. Нито купувам, нито продавам в момента, а средната ми е точно 2,14лв. каквато беше цената на затваряне от вчера, така че намерението ми е да ги стискам
И аз така си мисля, че прекалено рано го направи това изявление. Според мен трябваше да направи пресконференция в събота и да отговори на всички въпроси. Сега каза нещо, което всеки си го тълкува както му дойде, защото няма пред него реалните резултати и догатките и допусканията са десетки. Само между другото да попитам, по-запознатите от мен, това изказване на Радев, не би ли трябвало да бъде санкционирано от КФН? Реално той така може да повлияе утре на борсата. Нали за това и подобни резултати се обявяват в почивни дни, за да има време да бъдат разчетени правилно от пазар. ЕЦБ ги обявиха късно вечерта в петъка.
Колеги, какво мислите че ще става утре? Като цяло изявлението на гуверньора на БНБ е категорично положително. Но се споменава че:
".... капиталовата адекватност на всяка една банка, след прегледа на качеството на нейните активи, остава над минималните регулаторни изисквания. Разбира се, индивидуалните данни варират спрямо посочените осреднени числа. В зависимост от това са изготвени мерки, които за някои банки предвиждат поддържане на съществуващите капиталови буфери, докато за други са насочени към увеличаване на капиталовите буфери и намаляване на рисковите експозиции....
............резултатите от прегледа не налагат публична подкрепа на банките с ресурси, финансирани от държавния бюджет. Мерките за поддържане и подобряване на капиталовата позиция на отделните банки са основани изцяло на пазарни решения и частни източници..........."
Чака ни интересен петък. Според мен трябваше да изчакат с тези изявлвния до събота.
И аз така си мисля, че прекалено рано го направи това изявление. Според мен трябваше да направи пресконференция в събота и да отговори на всички въпроси. Сега каза нещо, което всеки си го тълкува както му дойде, защото няма пред него реалните резултати и догатките и допусканията са десетки. Само между другото да попитам, по-запознатите от мен, това изказване на Радев, не би ли трябвало да бъде санкционирано от КФН? Реално той така може да повлияе утре на борсата. Нали за това и подобни резултати се обявяват в почивни дни, за да има време да бъдат разчетени правилно от пазар. ЕЦБ ги обявиха късно вечерта в петъка.
Коментар