IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Точно това е нормална борса - няма как при данните от AQR, показващи, че банката има собствен капитал след корекции 600 милиона лева, да остане с пазарна капитализация от 240 милиона лева...

Коментар

• ай кажете ся това нормална борса ли е?

това дет се случва никак не ми изглежда пазарно

Коментар

• Добро движение до тук - дава възможности и на песимистите и на оптимистите .

Коментар

• Явно от банката са били наясно какво ще става и са се подготвили предварително. Днес по телевизията гледам пуснали някаква нова реклама с гимнастички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Нищо не е изтрила, с печалбата за тия години са покрити лошите кредити.. т.е. ако се говори за изтриване, изтриват се скелетите и се излиза на чисто. Нали това беше големия проблем на банката.. Е, ясен е вече и не е никак страшен, както на апокалиптиците ви се искаше
            Чакай сега. Колко са акумулираните печалби в ПИБ откакто съществува. При правенете на тези печалби влизат и лоши кредити. Които очевидно не са влизали в ПИБ.

И каква дребна сумичка изтри БНБ - струва ми се повече от всичките им печалби. Та какво приказвахте за рентабилност на ПИБ. Каква точно печалба може да прави тази банка, ако не записва лоши кредити като добри. Може ли някой да каже?

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              "За сметка" означава да се прехвърли а това едва ли е разумно.Имах предвид, че резултатите са ясни и сега реакцията е логична.
              Греъме, при пиб ми се вижда по-логична ))))
              "за сметка" - имах предвид играчите да не изпаднат в терзания за сравнение на едната банка с другата по "някаквите" критерии на теста ))))
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Това с покриването мисля че го казва ПИБ, а не БНБ. Пък виждаш как БНБ изтри всичките печалби на ПИБ за последните 10 години
                Нищо не е изтрила, с печалбата за тия години са покрити лошите кредити.. т.е. ако се говори за изтриване, изтриват се скелетите и се излиза на чисто. Нали това беше големия проблем на банката.. Е, ясен е вече и не е никак страшен, както на апокалиптиците ви се искаше

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  който се върже (точно сега) на цкб (за сметка на пиб) няма да "прокопса", според мен ))))
                  "За сметка" означава да се прехвърли а това едва ли е разумно.Имах предвид, че резултатите са ясни и сега реакцията е логична.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                    Всичко си беше калкулирано в цената, целия страх и риск, сега се вижда че нашите банки са толкова ок, че и по-ок от тези на запад, само трябва да се внимава с вестникарите. Предполагам че знаете приказката за банката, мухата и вестника.
                    Не всичко, но по-голямата част да. Проблемите на ПИБ се знаеха и преди и се отчиташе и в цената и в очакаванията от стрес теста.
                    Life won't wait for you.

Коментар

В края на краищата се вижда и реакцията на "пазара" при ПИБ и ЦКБ.
                      който се върже (точно сега) на цкб (за сметка на пиб) няма да "прокопса", според мен ))))
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Заради констатираните допълнителни 419 млн. нужни провизии спрямо отчета от 31.12.2015 г. Към средата на 2016-та половината от тях са вече покрити с допълнителни обезценки и печалба от дейността на банката.
                        Т.е. като папиталовите съотношения се правят към 30.06.2016-та те ще са много по-добри вече.
                        Аз не хващам нещо оптимизма - та едни 400+ милки в допълнителни провизии -какво ще стане с капитал от 2015 ... ясно е, та директно има капиталово отместване от 400, после БНБ вика за 200+ да се наберат. Това при 70% проверка от активите, та ми чуден къде го виждате този оптимизъм. Банката пазарно е оценена в петък без тази информация, която и сипва яко сол - вие говорите за оптимизъм, вместо за як дискаунт. Дори и да си говорихме само за 200 милки нужда то отново щеше да има дискаунт спрямо петъчните цени.
                        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

В края на краищата се вижда и реакцията на "пазара" при ПИБ и ЦКБ.
                          Всичко си беше калкулирано в цената, целия страх и риск, сега се вижда че нашите банки са толкова ок, че и по-ок от тези на запад, само трябва да се внимава с вестникарите. Предполагам че знаете приказката за банката, мухата и вестника.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Чекай, чекай малко какво двойно дъно - то още не е достигнато дори първото дъно
                            грешка на езика, имах предвид - двоен връх (оправих редакцията долу)
                            (сутринта ме почерпиха рано, рано, защото една колежка станала майка) ))) поне съм откровено
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              но е над мин-а,
                              а Като зачетох малко назад в темата и видях какви врели-некипели си ги писал, направо спрях да чета по-тататък. Нищо съществено към реалността. Фантастики. Имаше една поговорка за една патка която мислила, мислила и ... мислила и си останала мислеща))) Дано не е твоя случай.
                              Сега отделно абстрахирайки се от всякакви словесни излияния и манипулативни форумни техники (самото ти появяване точно сега също го изключваме) ))) - да погледнем чарта на хартията - на кратък план какво виждаме не е ли нещо като двойно дъно !!?!?!? ))))
                              Чекай, чекай малко какво двойно дъно - то още не е достигнато дори първото дъно

Коментар

• В края на краищата се вижда и реакцията на "пазара" при ПИБ и ЦКБ.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X