Някой бил ли е на срещата и би ли споделил.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение...
ПИБ е "вкарала в норма" нещо само за периода, в който имаше държавна помощ и постоянен надзор. Ето това "се направи последните 2 години".
Един ден, когато надзорът си тръгне, имаш ли предположения какво ще прави мениджмънта? Аз не. Съвсем логично е когато оценяваш колко ще струва нещо в бъдеще, да погледнеш миналото му. Е, какво виждаш там?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеАко е вярно това, което си написал, тогава на Него всичко му е ок. А на малкия акционер като теб?
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеАбе какво се правите, че не разбирате, цялото Банско, половината Слънчев бряг, авиокомпании, пътностроителни фирми т.н. не знаете ли на кой са. Формално не са на свързани лица, но реално е обществена тайна. И какво от това, кредитирани бизнеси за стотици милиони, които носят огромен доход. Главния касиер на една гръцка кошница изнесе с чанта два пъти капитала и, но това не е проблем. Но да кредитираш примерно инфраструктурата на Витоша е проблем. Хайде стига с тия биволски опорни точки.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеАбе какво се правите, че не разбирате, цялото Банско, половината Слънчев бряг, авиокомпании, пътностроителни фирми т.н. не знаете ли на кой са. Формално не са на свързани лица, но реално е обществена тайна. И какво от това, кредитирани бизнеси за стотици милиони, които носят огромен доход. Главния касиер на една гръцка кошница изнесе с чанта два пъти капитала и, но това не е проблем. Но да кредитираш примерно инфраструктурата на Витоша е проблем. Хайде стига с тия биволски опорни точки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеТи се шегуваш нали?
По дефиниция е срещу всички правила, да са струпани парите в свързани лица ... А ти не само, че приемаш за скелетите в гардероба, ами и изпитваш някакво облекчение, че са в свързани лица Това някакъв извратен Стокхолмски синдром ли е? После що западен инвеститор не иска да влезе на БФБ ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнениеfantasy_gt,
Оценките в огледалото за обратно виждане, обикновено водят до катастрофа
Промяна в ПИБ определено има. Най-малкото правят срещи с миноритарите вече. Така че, вместо да си ги бистрим тук, винаги може да се отиде и на място да се попита мениджмънта. Аз не съм ходил още, но на някоя от следващите ще направя всичко възможно да отида.
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеСкелети има в доста гардероби, но тук парите поне са при свързани лица,
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеLast edited by andy2000; 26.08.2016, 15:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение...Скелети има в доста гардероби, но тук парите поне са при свързани лица, а не като при някои други, с майки от близко и далече, раздадени срещу дарения на кой ли не.
По дефиниция е срещу всички правила, да са струпани парите в свързани лица ... А ти не само, че приемаш за скелетите в гардероба, ами и изпитваш някакво облекчение, че са в свързани лица Това някакъв извратен Стокхолмски синдром ли е? После що западен инвеститор не иска да влезе на БФБ ...Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
fantasy_gt,
Оценките в огледалото за обратно виждане, обикновено водят до катастрофа
Промяна в ПИБ определено има. Най-малкото правят срещи с миноритарите вече. Така че, вместо да си ги бистрим тук, винаги може да се отиде и на място да се попита мениджмънта. Аз не съм ходил още, но на някоя от следващите ще направя всичко възможно да отида.
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение.....Скелети има в доста гардероби, но тук парите поне са при свързани лица,.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеРазмерът има значение, така е. Говорихме обаче за абсолютни обзеценки и само това съм коментирал. Сравнения с други банки отнемат повече сметки и думи, които едва ли някой тук ще прочете. Иначе, и ОББ, и Райфа в определен период са били по-големи от тях, но съвсем не и 4-6 пъти, колкото е разликата в обезценките.
ПИБ е "вкарала в норма" нещо само за периода, в който имаше държавна помощ и постоянен надзор. Ето това "се направи последните 2 години".
Един ден, когато надзорът си тръгне, имаш ли предположения какво ще прави мениджмънта? Аз не. Съвсем логично е когато оценяваш колко ще струва нещо в бъдеще, да погледнеш миналото му. Е, какво виждаш там?
Стига вече, че на някой модератор ще му хрумне да изтрие всичко, ей-така, за всеки случай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнениеfantasy_gt,
Не е ли по-важно, че сега ги спазва вече? Да, ок в някакъв минал период са били по-разюздени, но явно всичко е вкарано в норми вече. Нали оценяваме акцията и състоянието на компанията в момента и в бъдещия момент. Не на база какво е било преди. Доста неща се направиха последните 2 години, не ги омаловажавай. А и все пак нека отбележим и че ПИБ расте с времето. По-ниските обезценки преди може да се дължат и в известна степен на това, че са били по-малки като банка.
Стига вече, че на някой модератор ще му хрумне да изтрие всичко, ей-така, за всеки случай.
Коментар
Коментар