IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Айде пак конспирации! Абе хора що така се напрягате постоянно? Не може ли един клиент да има няколко сметки - в лева, евро, долар... спестовна, с карта, без карта, депозитна... Въобще, елементарни неща за които може да се сетиш без да търсиш под вола теле!
    Не му е лесно на трола. Не се впрягай.

Коментар

• Първоначално изпратено от nikolov Разгледай мнение
      Въпросът ми не е как се закрива сметка, нито за договорите с кабелни телевизии, парно или такси. Интересува ме ако ПИБ имат 1,4 млн. сметки и над 960 хил. активни клиенти (както е посочено към 2014 г.), това значи ли, че разликата от 440 000 сметки са точно „мъртви сметки“ … по 25 лв. задължения към настоящия момент е равно на 11 000 000 лв.?

Възможно ли е такава сума да фигурира във финансовите отчети на банката, които на практика са несъбираеми вземания от "мъртви сметки" на клиенти, които може и да не са измежду живите, сметки неизползвани поне от 10-15 г.. Не откривам на сайта на банката финансовите отчети за последните години (а и не ги разбирам много тези отчети ... ако трябва да бъда откровен) и за това питам тук? Ако е възможно във финансовите отчети да се отчитат такива "несъбираеми вземания" от порядъка на 11 млн. лв. това би било сериозна тема за размисъл за мен като потенциален инвеститор.
      Айде пак конспирации! Абе хора що така се напрягате постоянно? Не може ли един клиент да има няколко сметки - в лева, евро, долар... спестовна, с карта, без карта, депозитна... Въобще, елементарни неща за които може да се сетиш без да търсиш под вола теле!

Коментар

• Въпросът ми не е как се закрива сметка, нито за договорите с кабелни телевизии, парно или такси. Интересува ме ако ПИБ имат 1,4 млн. сметки и над 960 хил. активни клиенти (както е посочено към 2014 г.), това значи ли, че разликата от 440 000 сметки са точно „мъртви сметки“ … по 25 лв. задължения към настоящия момент е равно на 11 000 000 лв.?

Възможно ли е такава сума да фигурира във финансовите отчети на банката, които на практика са несъбираеми вземания от "мъртви сметки" на клиенти, които може и да не са измежду живите, сметки неизползвани поне от 10-15 г.. Не откривам на сайта на банката финансовите отчети за последните години (а и не ги разбирам много тези отчети ... ако трябва да бъда откровен) и за това питам тук? Ако е възможно във финансовите отчети да се отчитат такива "несъбираеми вземания" от порядъка на 11 млн. лв. това би било сериозна тема за размисъл за мен като потенциален инвеститор.
        Унитех

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение

Какво ни занимаваш с твоя частен случай .
          Да се похваля, че вече не съм клиент на баМката

Коментар

• Ако си пишете за банки не сте ли объркали темата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Roanoke Разгледай мнение

Подал съм искане миналото лято за закриване на дебитна, кредитна карта и разплащателна сметка. Трябва да мине срок от 30 дни, за да ми закрият сметкате. Работя в чужбина, как да направя закриването дистанционно? Сега по-ясен ли съм, коуега?
              Какво ни занимаваш с твоя частен случай .

Коментар

Подал съм искане миналото лято за закриване на дебитна, кредитна карта и разплащателна сметка. Трябва да мине срок от 30 дни, за да ми закрият сметкате. Работя в чужбина, как да направя закриването дистанционно? Сега по-ясен ли съм, коуега?
                с пълномощно. а като нямаш такова, ще си чакаш и плащаш. и стига мрънкане и ореваване тук. не си само ти в чужбина.
                има си начини за всичко, както и дистанционно да си управляваш сметките в бг.

Коментар

30 дни е срока само за сметката към кредитната ти карти а след него се закрива автоматично, но е по лесно да се мрънка и да обвиняваш някой друг за своето бездествие

Коментар

Ми закрии я !

Коментар

Ми закрии я !
                      хахаха... не стига мисъл за това тряА се мрънка и роптае, не става иначе

Коментар

Колега, и аз съм в подобна ситуация. От Август 2016 тази бамчица ми начислява такса от 2лв/месец за сметка, която не ползвам.
                        Ами като не ги ползвате закривайте ги тези сметки бе господа. Някой насила ли ви кара да ги държите? Ако си платите кабелната или интернета, но не го ползвате пак ли ще искате някой да ви опрости сметката?

Коментар

Колега, и аз съм в подобна ситуация. От Август 2016 тази бамчица ми начислява такса от 2лв/месец за сметка, която не ползвам.
                          Хахаха, не е само тази банчица колега, всички банки начисляват такси за поддръжка на сметка, а ти ако искаш и когато поискаш можеш да си я ползваш. Като няма да я ползваш - закриваш я!

Коментар

Ми закрии я !

Коментар

• Първоначално изпратено от nikolov Разгледай мнение
                              Имал съм дебитна карта в ПИБ през 2005 г., която нито съм търсил, нито съм използвал след като е изтекла вероятно 2006 или 2007 г. Отивам аз онзи ден и служителка на банката ми обяснява, че дължа 25 лв. такси за поддръжка на разплащателната сметка, към която е издадена дебитната карта. Представяте ли си, хората решили преди 2-3 години да събират такси (по левче на месец тъкмо за последните две години 24 лв.) и взели някакви „мъртви сметки“ отпреди 10-15 г. да им начисляват такси. Интересно ми е тези „несъбрани вземания“ къде ги отчита банката във финансовите си отчети?
                              На този адрес (http://cio.bg/6182_migraciyata_na_os...abotata_na_pib) пише, че към 2014 г. ПИБ имат 1,4 млн. сметки и над 960 хил. активни клиенти. Това значи ли, че разликата от 440 000 сметки са точно „мъртви сметки“ … по 25 лв. = 11 000 000 лв.?

Може ли някой да ми обясни къде във финансовите си отчети банката отразява тези "несъбрани вземания" и какви са шансовете да си ги събере?

Коментар

• Съпругата ми имаше начислени 60и няколко лева за явно по-стара сметка. Пусна искане за опрощаване и след 3 седмици отговорът беше положителен

Коментар

Working...
                                X