IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Копирам статията във вестник Труд.

Владимир Каролев, икономист: Нов партньор в ПИБ е стъпка към консолидацията на сектора Владимир КаролевКонсолидацията на банковия сектор у нас ще продължи и привличането на нов партньор в Първа инвестиционна банка е поредната стъпка, заяви икономистът Владимир Каролев на бизнес форума „Шумът на парите“.
    „Пощенска банка купи Алфа банк, СИБАНК купи ОББ, а сега на пазара са Райфазенбанк и Банка Пиреус, които също търсят купувачи. В момента върви увеличение на капитала на Първа инвестиционна банка и след като този процес приключи, самата ПИБ също ще започне да търси инвеститор“, заяви Каролев.
    Според него крайната цел е международен финансов инвеститор да придобие миноритарен дял от Първа инвестиционна банка. По думите му, това ще позволи на ПИБ да участва активно в процеса на консолидация на сектора.
    Каролев счита, че при успешно привличане на партньор, през следващите години ПИБ ще има два варианта. Единият е експанзия в съседни балкански държави с висок икономически растеж, а втория – участие в окрупняването на банковия сектор у нас, като две средни и една по-малка банка биха били атрактивни цели за придобиване, поради структурата на активите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodimit Разгледай мнение
      А,защо реши така,моля аргументирай се.
      Извода, че цената ще падне под 5 лв от това, че:
      Покрай добрите отчети и новината за наемането на Citigroup Global Markets Limited за консултант относно своето бъдещо развитие, цената се качи. Частично от повишението е спекулативно, според мен. Както някои писаха по-долу, едно е да търсиш инвеститор за компания с пазарна капитализация 200 мил, друго е 600 мил, а съвсем друго е над 700...800 и т.н.
      Имаше интервю с уважавания от мен - г-н Каролев,който писа, че първо ще увеличат капитала, а след това ще търсят миноритарен инвеститор.
      И поради тази причина, сега ще наблюдаваме леко и постепенно отстъпване от позицията, но не много !!! Според мен до нива около и под 5 лв !

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        абе трябваше да се пусне един нов туит, какво се стискат, нищо не им струва))))))
        няма да е необходимо. владо каролев попържва студентките в студгарт със спечеленето
        като го привърши, ще се договори с други за друг туит колко му е!?

Коментар

• абе трябваше да се пусне един нов туит, какво се стискат, нищо не им струва))))))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
            Според мен, цената ще падне под 5.00 .
            А,защо реши така,моля аргументирай се.

Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Според мен, цената ще падне под 5.00 .

Коментар

• През последния един месец цената на акцията е все надолу - най-висока 5,95 ... най-ниска 5.00 !
                За мен това е нормална реакция, инстинкт, за да не кажа нагон на пазара и честно казано ви разбирам защо сте нервни, просто защото сте млади и неопитни - който има влечение и му се иска да влиза, да влиза ... който иска да излиза или пак да влиза ... който иска може да се повтори, стига да може ... аз навремето колко към влизал и излизал, ехеееееееее, но вече съм в години и не ми държи т'ва ... как се казваше ... нервата ... та предпочитам само да гледам къв групов, ъъъъ мажорирарен сек ... секондъри ... да наблюдавам вторичния пазар исках да кажа

Не е препоръка за вземане на решение
                Унитех

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

С такава игра на БФБ се изкарват пари за семки! Но щом те кефи да чоплиш и да гледаш от страни как другите правят истински печалби, няма лошо
                  Всеки си има предпочитанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Не, никога не съм държал толкова дълго време. Средното ми държане на акции на ПИБ е сигурно под две седмици. Като вземе да върви пазара нагоре влизам и след това влизам и излизам постоянно, докато не реша че вече ме притеснява и повече не влизам, дори и пазара да върви нагоре. От първия път когато си гласуваха че могат да правят увеличение на капитала - преди вече доста години, повече тук не съм влизал. Увеличението така и не се случи, а не ме кефи начинът по който успяват да си закрепят капитала. От тук нататък за мен вече не бе спекула а хазарт.
                    С такава игра на БФБ се изкарват пари за семки! Но щом те кефи да чоплиш и да гледаш от страни как другите правят истински печалби, няма лошо

Коментар

• Първоначално изпратено от Qino Разгледай мнение

The Market is Always Right.
                      Ъхъ, към всяка определена точка. Големия проблем на спекулантите е, че това, че е прав в една точка защото расте, не го прави крив в следващата точка когато се срива. Е и на обратно.

Коментар

Не, никога не съм държал толкова дълго време. Средното ми държане на акции на ПИБ е сигурно под две седмици. Като вземе да върви пазара нагоре влизам и след това влизам и излизам постоянно, докато не реша че вече ме притеснява и повече не влизам, дори и пазара да върви нагоре. От първия път когато си гласуваха че могат да правят увеличение на капитала - преди вече доста години, повече тук не съм влизал. Увеличението така и не се случи, а не ме кефи начинът по който успяват да си закрепят капитала. От тук нататък за мен вече не бе спекула а хазарт.

The Market is Always Right.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение

Значи Грую теб е визирал в долния пост .

Коментар

Батя аз от ПИБ само печалбите съм изкарвал, ти колко вода глътна от нея докато я чакаше да избухне
                            Значи Грую теб е визирал в долния пост .

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Влез им в положение.. гледат графиката за година назад, през която все са критикували, и хич не им става приятно..
                              Батя аз от ПИБ само печалбите съм изкарвал, ти колко вода глътна от нея докато я чакаше да избухне

Коментар

• Няма, няма и току се появи някой да рече ъъъъъпппппп - айде, холан, а - дори и в момента акцията е едва на 50% от цената на ИПО-то си през 2007, когато, о, чудо, акцията се презаписа 6 (шест!) пъти. Къде са сега тези хора, дето са го презаписали 6 пъти, а? Как ли се чувстват тези, дето за 10 години имат едни 50% загуба - голям келепир е за тях, че цената се е вдигнала от 2 на 6 лева, при положение че и банков депозит в пиб да бяха държали за тези 10 години, пак щяха да има 100% печалба (особено при онези лихви на пиб).

Уф, забравих, всички сте трейдъри, никой не е купил на ипо-то, или е купил, но веднага е кеширал, след това търпеливо е чакал цената да стигне левче, купил е, продал е на 4, пак е чакал да стигне 1,60 и сега е продал на 6 кинта - убеден съм, че 99% се разпознават в тази схема, като Батя е първи сред тях. Браво, дай, Боже, всекиму
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X