IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
    ПИБ проведе годишно общо събрание за 14 минути

    Печалбата за 2016 г. беше капитализирана за поредна година
    хахахаха... ми че то друго не се и очаквало. някои да не са таяли надежди!? :P

    Коментар


    • Първоначално изпратено от hommedome Разгледай мнение
      ПИБ проведе годишно общо събрание за 14 минути

      Печалбата за 2016 г. беше капитализирана за поредна година

      Коментар


      • https://fibank.bg/bg/fibank-provede-.../782/item/1139

        Коментар


        • Първоначално изпратено от coder Разгледай мнение
          Забелязва се засилена активност при продавачите около Х.00. С такива впечатления оставам при всеки интервал (Х-1).90 - Х.10 лв. Съмнява ме да е айсберг. Според мен офертите при ПИБ се слагат според обстоятелствата и ме съмнява при сегашната цена някой да е сложил айсберг или лимитирана за 5000 - 10 000 бр. на 6,90 лв/бр. Затова ако утре някой обере 10 оферти продава и в рамките на новите видими 10 оферти ще видиш цени към 1,2 лв. Въпросът с несигурните обстоятелства беше отнесен към колегата преди мен (когото съм цитирал), който твърди, че липсата на покупки по тази позиция се дължало на "несигурните обстоятелства около банката". Но тази част от изказването му бързо я модерираха, така че няма да я видиш.

          Шегуваш се, акцията би била твърде подценена, не мислиш ли?
          Унитех

          Коментар


          • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
            Пак не разбирам. Ако бидът е Х.00 тогава ли почва продаване или някой е заложил примерно айсберг на аск Х.00? Аз това явление в акцията на ПИБ не съм го забелязал, не знам Вие кога сте го забелязал. Защо следва да има "несигурно обстоятелство", ако някой купува акции от аска?
            Забелязва се засилена активност при продавачите около Х.00. С такива впечатления оставам при всеки интервал (Х-1).90 - Х.10 лв. Съмнява ме да е айсберг. Според мен офертите при ПИБ се слагат според обстоятелствата и ме съмнява при сегашната цена някой да е сложил айсберг или лимитирана за 5000 - 10 000 бр. на 6,90 лв/бр. Затова ако утре някой обере 10 оферти продава и в рамките на новите видими 10 оферти ще видиш цени към 12 лв. Въпросът с несигурните обстоятелства беше отнесен към колегата преди мен (когото съм цитирал), който твърди, че липсата на покупки по тази позиция се дължало на "несигурните обстоятелства около банката". Но тази част от изказването му бързо я модерираха, така че няма да я видиш.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nikolov Разгледай мнение
              Добре де, дайте да поразсъждаваме - маржа между търсене и предлагане е 20 % от номиналната стойност на една акция.
              Може ли да попитам какво точно се има предвид в горния цитат? Номиналът е 1 лев. И спредът, което не е марж, също не е 20%.

              Първоначално изпратено от coder Разгледай мнение
              Изключение правят ключовите нива около кръгъл лев, примерно на Х.90+ или Х.00+ лв се появяват хиляди акции за продаване. Кои са несигурните обстоятелства около банката, че да обясняват наблюдаваното търсене и предлагане?
              Пак не разбирам. Ако бидът е Х.00 тогава ли почва продаване или някой е заложил примерно айсберг на аск Х.00? Аз това явление в акцията на ПИБ не съм го забелязал, не знам Вие кога сте го забелязал. Защо следва да има "несигурно обстоятелство", ако някой купува акции от аска?

              ravnovesie, в момента маркет капът е 622,6 млн. Ferry вика 2 милиарда. Казвай какво да правим? Стига сте бягали от отговорност колеги, дайте инвестиционен съвет. Батя?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

                2 мрд лева е банката минимум
                Ако разглеждаме редицата на положителните числа то със сигурност много повече са над два милиарда е така леко пренебрагваме редицата на отрицателните числа, но там, все пак, при стойност има долна граница. В крайна сметка логично погледното, ако нещо със сигурност струва над дадена стойност, то стойностите над произволна стойност са много повече от стойностите под нея. И след така брилянтно защитената теза мога с висока доза на увереност да се съглася че е много по-вероятно да е над 2 милиарда

                Коментар


                • Първа инвестиционна банка

                  Към края на деветмесечието активите на Първа инвестиционна банка възлизат на 8.58 млрд. лв., което представлява понижаване със 198.5 млн. лв., или 2.3% спрямо аналогичния период на 2015 г. По този начин банката остава на трето място по размер на активите. За същия период пасивите на банката достигат 7.77 млрд. лв., като се понижават с 271.7 млн. лв., или 3.4% спрямо съответния период на 2015 г. Това развитие се дължи на две основни събития. През март 2016 г. ПИБ изплаща изцяло безсрочен капиталов кредит с главница от 46 млн. лв. През май 2016 г. ПИБ погасява средствата, предоставени от Министерството на финансите като ликвидна подкрепа. Главницата е в размер на 450 млн. лв., а общата сума е 453.2 млн. лв. По този начин при отчитане на изплащането на приблизително 500 млн. лв. задължения банката успява да привлече допълнителни ресурси и да не позволи силен спад на балансовото си число.

                  Нетната печалба на банката за деветмесечието достига 55.07 млн. лв., което означава нарастване на този показател над 5.5 пъти спрямо съответния период на 2015 г. Факторите за това трябва да се търсят в увеличаването на нетния лихвен доход на банката с 27.4%, както и на нетния доход от такси и комисиони с 9%. Приходите от лихви се понижават с 11.5%, докато разходите за лихви спадат с 53.5%, в резултат от което нетният лихвен доход нараства с 50.6 млн. лв.

                  Мениджмънтът на банката успява да понижи административните разходи, които спадат с 18.19 млн. лв. за деветмесечието на 2016 г. спрямо година по-рано. По този начин коефициентът на разходите към приходите (административни разходи спрямо нетния общ оперативен приход) значително се подобрява. Той се понижава със 17 процентни пункта и достига 36.8%. По този начин той вече е по-нисък от средния за банковата система от 38.3% при съотношение 53.8% при ПИБ спрямо 44.6% за банковата система година по-рано.

                  От друга страна обаче, печалбата се ограничава поради нарасналите разходи за обезценка. През деветмесечието на 2016 г. тези разходи достигат 140.2 млн. лв., докато година по-рано те са едва 98.8 млн. лв. Признатата обезценка се увеличава поради изпълнението на надзорните изисквания във връзка с прегледа на качеството на активите на банките. По-високата обезценка заедно с текущата печалба на банката обаче осигуряват по-високи капиталови буфери.

                  Като цяло показателите за доходност са под средните за банковата система. Въпреки повишаването с 0.7 процентни пункта възвръщаемостта на активите е 0.86% при средно за банковата система 1.59%, докато възвръщаемостта на собствения капитал е 9.06% при 11.72% средно за банковата система. Това може да се обясни с по-големия обем обезценки, които са направени за увеличаване на капиталовия буфер на банката.

                  Според информация от неконсолидирания, неодитиран отчет на ПИБ, който е наличен на интернет сайта на банката, към края на септември 2016 г. коефициентът на капиталова адекватност достига 15.35%, докато адекватността на капитала от първи ред е 15.32%. Следователно собственият капитал на банката надвишава изискването от 13.5% (8% собствен капитал заедно с предпазен капиталов буфер от 2.5% и буфер за системен риск от 3%). По този начин и при отчитане на печалбата от 2016 г. до 30 юни 2017 г., когато е крайният срок за увеличаване на капитала, ПИБ ще успее да покрие надзорните изисквания, без да е необходимо привличането на нови акционери.

                  https://trud.bg/%D1%82%D0%B5%D0%BA%D...2%D0%B5%D0%BC/
                  Keep going ...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    В общи линии цената в момента няма никакво значение ако има близка сделка. Ако някой вярва, че сделката е ще над сегашните нива има причина да купува. Ако обаче смята че искат да се продават от зор и цената като нищо може да се окаже доста по-ниска от очакваното. Разбира се, абсолютно сигурен съм, че всеки спекулант заиграл се с позиция е напълно наясно колко реално струва банката
                    2 мрд лева е банката минимум

                    Коментар


                    • В общи линии цената в момента няма никакво значение ако има близка сделка. Ако някой вярва, че сделката е ще над сегашните нива има причина да купува. Ако обаче смята че искат да се продават от зор и цената като нищо може да се окаже доста по-ниска от очакваното. Разбира се, абсолютно сигурен съм, че всеки спекулант заиграл се с позиция е напълно наясно колко реално струва банката

                      Коментар


                      • Kакви мажоритари?!?!?! По-скоро малките инвеститори диктуват сега цената. Чакат и се надяват на добри новини.
                        Въпросът е по-скоро кога и какво да чакаме.


                        Expat ETF-a е купил близо 50хил акции на 17.05. Вижда се увеличението от портфейла към 19.05.2017.
                        http://expat.bg/uploads/documents/So...9052017-BG.pdf

                        Коментар


                        • к'во стана тука, полета отложиха ли го? или е нелетная погода?
                          вие батята не го мислете, той е вътрешар и ползва информация от доверени хора с достъп до извора.
                          тук го прави добре, много добре го направи с евроинс. само при доверието нещо не му довериха навреме и го караше там на усет, по емоициите на фанатиците на бай донев

                          Коментар


                          • Както Батя отбележи, всичко е ОК, когато интересите на мажоритаря и миноритарните акционери съвпадат ... а те винаги съвпадат ... нали така
                            За да поддържа тези нива обаче, на мажоритарния собственик ще му трябват не по-малка от 87 млн. лв. свежи пари ... е, добре де - може и по-малко, но от този порядък.
                            Унитех

                            Коментар


                            • [QUOTE=nikolov;n3199237]Добре де, дайте да поразсъждаваме - маржа между търсене и предлагане е 20 % от номиналната стойност на една акция.

                              Дори и в периоди на интензивна търговия на акцията, предлагането и търсенето пак е по 100-300 акции на оферта и маржа е същия. Изключение правят ключовите нива около кръгъл лев, примерно на Х.90+ или Х.00+ лв се появяват хиляди акции за продаване. Кои са несигурните обстоятелства около банката, че да обясняват наблюдаваното търсене и предлагане?
                              Last edited by Andi11; 22.05.2017, 11:52.

                              Коментар


                              • [QUOTE=nikolov;n3199237]Добре де, дайте да поразсъждаваме - маржа между търсене и предлагане е 20 % от номиналната стойност на една акция.
                                Не е така колега.
                                Просто в момента е в разгара си пазарът...на череши.
                                А те, както всички ние знаем, са доста по-важни за сегашният минфин, та е нормално оборотът на бефебе, да е доста под този на борсата в с.Първенец, нали?
                                Last edited by RUBLA; 22.05.2017, 11:55.

                                Коментар

                                Working...
                                X